Колко пъти се храните на ден?

• 1 075
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Следвам това, което се препоръчва индивидуално за мен, затова се храня  не повече от 3 пъти на ден.

# 16
2-3 пъти.
Похапвания имам рядко. Дори и на работа рядко си позволявах такива неща.
Имаше момент почнах тук таме нещо и не беше хубав резултата.

# 17
Преди да забременея имах две основни хранения (обяд и вечеря) и по някой плод между тях. Но по време на бременността започнах и да закусвам и да ям повече между основните ми хранения. Сега от както съм с новородено изобщо не знам кога съм яла или спала. 😄

# 18
Ям два пъти - обед и вечер. В повечето случаи пропускам едното хранене. Знам, че не е здравословно. Снаксове не ям изобщо, сладкиши много рядко. Нямам навик за междинки. Ако много ми се яде сладко, хапвам лъжичка мед.

# 19
Имам 4 по-основни хранения дневно, като гледам да са на около 3.5-4 часа - около 7, около 12, около 15.30-16 и около 19 часа. Случва се да хрусна нещо наистина дребно между тези хранения, тип мандарина или шепа солети.
Опитвам се да следв какво и кога ям, за да избегна проблеми със стомаха, забелязала съм някои неприятни ефекти от гладуване, пропускане на хранене и ядене на определени храни.

# 20
Целя се в 8:16, тоест се храня в рамките на 8 часа след първото хранене. Обикновено 3 хранения + допълнителна закуска от ябълки, в рамките на калориите, които съм си определила. Кафе и чай без захар не ги броя за хранене. Ако и тях броя, ще стане страшно. Wink

# 21
  • Плевен
Храним се 3 пъти дневно цялото семейство,включително и детето.Всички закусваме,обядваме и вечеряме,без междинни прелапвания през деня.Закуската ни е най-важното и пълноценно хранене.Ние със съпруга пием кафе,на сина-чай.Обикновено със сина ядем някой топъл сандвич или принцеса и варено яйце.Плод-боровинки за всички.Аз добавям и овесени ядки и кисело мляко към тях Мъжа ми закусва риба,хайвер и зеленчуци.Обядваме домашно сготвена храна +плод,вечерята е същата като обяда.Хрупанки или снаксове не се купуват вкъщи-просто няма кога да ги вмъкнем.Сина установи че ако яде хрупанки,няма как да вечеря.За това просто не се купуват.Никой от нас няма никакви проблеми с теглото.Аз спортувам всеки ден и ми трябват повече въглехидрати на закуска.

# 22
  • Sofia
От много години се храня 2 пъти на ден-обяд и вечеря, просто огладнявам 2 пъти на ден.
През седмицата, когато съм на работа обядвам в 12:00 часа и вечерям около 19:00 часа. През почивните дни часовете се изместват по-късно.
Нямам междинни хранения, тъй като не обичам никакви снаксове, плодове също не ям.
Проблеми с килограмите никога не съм имала.

# 23
  • София
Сутрин към 8 - задължително кафе с мляко и 2 бисквитки.
Като съм на работа - хапване в 11, към 2 и към 20.
Когато не съм на работа имам гадния навик да седя гладна до към 2-3, като гриза нещо дребно.После вечеря в 19.

# 24
Аз лично имам 3 основни хранения + плод или някакви ядки в 15:00 часа.
Храня се по утвърдена през годините схема, която е подходяща за мен и моя начин на живот. Следя си приема на калории и макронутриенти, и не правя никакви междинни "похапвания". Разбира се, ако някой ме почерпи с бонбон по повод, или се наложи някое хранене да се измести с час-два напред или назад, не е края на света, но като цяло гледам да си следвам рутината.

Като млада "закусвах" с кафе и  няколко цигари, през деня пиех газирани напитки, и се сещах да ям към 14:00-15:00, а понякога и по-късно. Това нанесе много щети на стомаха и метаболизма ми, и ми бяха нужни години след това, докато вкарам организма си в някакъв нормален режим.

От около 20 години се грижа много активно за здравето си, а храненето е един от основните компоненти на тази грижа.

# 25
  • SF
Аз ям както дойде. Ден с ден не си приличат.

# 26
Аз съм със сериозни гастро заболявания. Освен диета какво да ям и какво не, част от диетата е и как и кога да ям. Всяка порция за основно хранене деля на две и ям през час - по-рядко два. Междинни хранения също имам. Храната предвиждам да не е повече, отколкото за основните. Така се храня буквално през 2 часа, по 5-6 пъти на ден, като последното хранене никога не е след 19 часа, най-често вечерям към 18-18.30 часа. После пия само вода, най-късно до 2 часа преди лягане. От диетолога и гастроентеролога съм чула, че даже здравите хора е добре да се хранят по този начин, за мен е задължително. Основно хранене не трябва да се пропуска, закуската е задължителна. Обясненията защо трябва да ям така ги пропуснах покрай ушите си, беше много дълго, но ефекта показва ,че е правилно.
Така че проблемът е колко се яде, а не колко пъти. Колкото по.често, толкова по-добре, но премерено количество.

И аз съм така! Даже не 2 часа, а непрекъснато преживям нещо. Това е, защото заради рефлукса имам лош спомен за храни и не смея да седна да се наям като  хората. Но някъде срещнах теза и тя ме убеди, че това е вредно и така организмът не може да получи необходимите вещества. Трябва да се яде достатъчно, с по-големи паузи между храненията. Аз станах злояда заради болките и хапвам малко на крак, колкото да не умра от глад. Но опитах да го направя. Сядам и ям стабилно, бавно, колкото и време да отнема 3 пъти на ден. Не съм непрекъснато гладна и много добре се чувствам. Това малко като да откриеш топлата вода😆 Но пре вас може да е друг случаят.

# 27
И аз, и моят мъж ядем един път на ден - само вечеряме. Така сме поне от 10 години. Аз от ученичка не закусвам. Когато обядвах не ми беше добре после, нямах енергия, всичката храна ми стоеше на топка в стомаха. Пробвах със сурови ядки и плодове да заместят обяда, карах известно време така, но ми омръзна и минахме на еднократно ядене. Целият ден ми е леко на тялото и ума, имам енергия и тонус. Вечеряме късно - зимата след 7,30, лятото след 9 часа. Колкото и да казват, че така не е здравословно, това за сега е моят режим. Да отбележа, че за вечеря си позволявам всичко - салата, основно.. след половин час плод, после шоколад/сладолед..

# 28
  • Банско
Храня се поне 4 пъти или даже 5. Но трябва да спомена, че съм веган и не ям глутен. Предимно ям салати, някакви останали кисели краставички, туршии, фурми и малко манджа или супа. Понеже ям без хляб, не мога да се заситя и ям по 6 даже пъти, но не качвам килограми, понеже калориите на зеленчуците и плодовете са малко.

# 29
m1ma,  по веднъж на ден! Впечатлих се.

Общи условия

Активация на акаунт