Мамник -Тема №2

• 19 363
  • 462
  •   62
Отговори
# 435
При всички случаи е много странно защо уби кучето? То каква вина имаше?

# 436
При всички случаи е много странно защо уби кучето? То каква вина имаше?
И другите кучета също.

# 437
Аз мислех , че убива от глад, не знам за вина. Орнитолога с какво беше виновен , че чуваше гласовете на дъщеря си , това че работи ли? Може де, ама то по тая логика и кучетата все с нещо са виновни.

# 438
Аз мислех , че убива от глад, не знам за вина. Орнитолога с какво беше виновен , че чуваше гласовете на дъщеря си , това че работи ли? Може де, ама то по тая логика и кучетата все с нещо са виновни.
Убийството на кучетата не мисля, че е  свързано със самата главна история. По-скоро идеята е за съспенса, да се внесе допълнтелно напрежение (ако греша  някой да ме поправи)
Скрит текст:
Доколкото помня орнитологът е свързан по някакъв начин (чрез баща или дядо) с историята на старците от дома, но не мога да се сетя за подробности.

# 439
Убива кучетата, защото ще е прекалено зловещо върху капака на колата да падне човешка глава Grinning

# 440
  • София
Убива кучетата, защото ще е прекалено зловещо върху капака на колата да падне човешка глава Grinning
Ама тук всички кучетата жалим. Веднъж не ни стана жал за някой от хората. Simple Smile

# 441
И според мен убиват кучетата за малко повече напрежение да се създаде за зрителя. Днес гледайки трейлъра си мисля че ни очаква интересен епизод. Хареса ми репликата на Емил в това село се случва нещо странно . Но и за Лазар съм доста любопитна какво още Божана ще открие за него . Уж Галя Александрова е сред ключовите персонажи , а за момента само лежи и гледа втренчено . Защо на толкова добра актриса и се дава такава роля , очаквам и покрай нея нещо интересно от първи епизод , но за сега нищо .

# 442
Според мен кучетата са го нападнали и той затова ги е разкъсал. Ако не бяха скочили да го атакуват, нямаше да тръгне да ги убива нарочно.

# 443
Спойлер защо убива Мамника.
Скрит текст:
Мамника се храни със страха.Убива животните за това,от него расте и става по силен.Не може да убие всички хора,а само прокълнатите затова и не нападна Божана и Лазар,въпреки че го чуха.Тепърва ще се разбере всичко.

# 444
И според мен убиват кучетата за малко повече напрежение да се създаде за зрителя. Днес гледайки трейлъра си мисля че ни очаква интересен епизод. Хареса ми репликата на Емил в това село се случва нещо странно . Но и за Лазар съм доста любопитна какво още Божана ще открие за него . Уж Галя Александрова е сред ключовите персонажи , а за момента само лежи и гледа втренчено . Защо на толкова добра актриса и се дава такава роля , очаквам и покрай нея нещо интересно от първи епизод , но за сега нищо .

Да, тя опредлено има изключително централна роля, но по-нататък.

# 445
За героинята на Галя Александрова не е спойлер, а мое предположение, но го слагам в скрит тест, понеже е на база коментар на човек чел книгата:
Скрит текст:
Мъжа ми като я видя и каза, че точно баба Бонка е очаквал в ролята. Затова предполагам, че ще е лоша и има някаква роля в миналото за събуждането на Мамника.

# 446
Ама тук всички кучетата жалим. Веднъж не ни стана жал за някой от хората. Simple Smile

Малко четене с разбиране се иска. Не жалим кучетата, а се чудим защо мамникът ги напада при положение, няма за какво да им отмъщава. Може би, като не може да докопа човек с тях си утолява глада.

# 447
Спойлер:
Скрит текст:
Мамника убива децата на хората, които е белязал. Така наказва родителите, които са обречени да страдат от загубата на най скъпото им. Страданието е това което действително утолява "глада му", поддържа го, дава му сили и го прави огромен и мощен. Убийствата на хората не са от глад, от чисто физически глад, а от "глад" за страх и мъка от които действително се храни и расте. Убитите не ги яде. Кучетата са или за съспенс или може би да утолят глада му на базисно ниво.
За Венета - Ооо, Венета е безкрайно важна, но в книгата тя не говори много. Но пък е изключително важно какво казва. И да, лоша е, много лоша, даже противно лоша.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 16:47 от Джаста Праста

# 448
  • София

Малко четене с разбиране се иска. Не жалим кучетата, а се чудим защо мамникът ги напада при положение, няма за какво да им отмъщава. Може би, като не може да докопа човек с тях си утолява глада.
Знам какво коментираме. Вижте на какво съм отговорила аз. Наистина е добре да четете с разбиране. Жалихме ги доста предишни дни. Пък и чувство за хумор е хубаво да има човек.

# 449
Снощи си говорехме с ММ за сериала , понеже всяка сряда гледаме последния епизод отново, да си го припомним . Та споменах му за "издънките" коментирани в този тема и той ми каза ,че за него подробностите са без значение, важна е идеята и фабулата, които са интересни и впечатляващи, дребните разминавания са без знаначение на общия фон .
Склонна съм да се съглася с него, че сюжета е този, който интригува, останалото е незначително.
Аз като човек от провинцията, въобще нямам представа за марката и рекламата на кафеената напитка на Камин. Чак се чудя на себе си, що не съм снобарка, та да изподам в несъщиствени подробносни.

Общи условия

Активация на акаунт