Мамник -Тема №2

• 16 005
  • 373
  •   29
Отговори
# 315
  • Бургас
И все пак се набляга на тях! Simple Smile

# 316
Успях да гледам третия епизод. Мисля, че са ни спестили интересна сцена от срещата на вражалицата Дана и Лазар в къщата на Божана.

Актрисата, която играе Неда, не ме дразни, нито диалектът й. Тя в книгата говори на диалект. Божана е ходила да учи в София. Двете поколения не е задължително да говорят по един и същи начин. Нали сте чували твърденията, че тийновете говорят като приятелите си, а не като родителите си.

Моят баща е от край с типичен диалект. Но предполагам като е бил студент в София го е загубил. Беше ми интересно да слушам как роднините от негова страна говорят по различен начин от него като малка.

Надявам се да видим повече от крак на мамника в следващия епизод. Време е.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 23:06 от Cool_Cat

# 317
Днес потърсих в интернет информация за земетресението в началото на сериала. И познайте на какво попаднах - в Северна Македония имало село Мамник. Край! Сега до откраднатите Александър Македонски, Св.Св. Кирил и Методий и много други се нарежда и Мамника.. 😀

В началото на сериала някакви жени минаха и Емил им поиска огънче и аз си помислих:"Това пък защо изобщо го има??" А мъжът ми в това време вика:"Ето, и Бачорски във филма". И аз го питам къде го е видял...😃 Изобщо не зацепих, че това му е рекламата.. Познайте дали съм видяла чашка с кафе и хляб... 😃

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 23:23 от Jupiter sea

# 318
  • София
На мен само ми е странно как майка и, Дана, Митко, Почекаин, сърбина, живущите -  всички са на диалект, само на Божана в речта - нито дума. Повечето реплики се боря да ги разбера и тя някак изпъква. Главна героиня е, но играта и се губи. В главата ми са лафовете на Почекаин, добродушния и простоват Митко, Емил, играта на Георги и т.н. Всъщност само Божана ми липсва. В сериала го няма самотното момиче с ярка коса и различни очи.  Няма я раздираната от съмнения жена - че носи зло, че урочасва, че сее смърт. Няма го човека с различен стил. Затова играта на актрисата не грабва челите книгите. Липсата на каквото и отличително в нея пречи да я харесат и зрителите. Божана трябваше да грее, но нещо не и се получава. Това си е мое мнение, де. Дана също не е моето. Вражалица в село с Мамник. Как звучи само.  Тази лелка с кърпа на главата не буди такива асоциации в мен. Неща не прилича на баба Яга, но поне да я бяха направили някаква  шармантна бабка.
 Дано нещата в следващите епизоди се подобрят. Чакам четвъртък.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 23:31 от TEREZA83

# 319
Мен друго сега ми е интересно . Дали Божана след като видя Лазар мъртъв и след това възкръснал ще се разрови наистина дали той не " плътеник " , "пътешественик във времето"  или " вампир " , смятам че това би ми било по интересно от колкото да коментираме продуктовото позициониране , или дали кафето е от соя , киноа , или от ориз , или дали е лате , капучино или е нес кафе 3 в 1 . Ще трябва пак да прегледам промото и още веднъж да гледам епизода преди следващият , че се обръща внимание прекалено много за излишни дребни детайли , и ако някои не го спомене дори и няма да се забележат .

# 320
Божана е нестабилна и във филма, Митко не говори на диалект, приоритетно я нарича Жанче, книжовният Лазар не е с индикации за смеска между клошар и тупнало извънземно, готин пич е, без особени аванси към Божана, цяло чудо е любовната история, грам трепет не се усети

# 321
  • София
Този изкуствен диалект дразни. Трябваше да си карат по чист трънски, отдолу със субтитри. Поне при по-възрастните персонажи. Ели Скорчева играе много добре с очи, с мимика, но думите сякаш не ги е “здъвкала” достатъчно, за да й идват естествено репликите.
Продуктовото позициониране не ми пречи, стига да не е направено натрапчиво / както беше с онова лекарство в Дяволското гърло 2/. Мен пък много ме дразни, когато замазват емблемите на колите 😜.

# 322
  • София
И аз нямам търпение. Интересна ми е как ще пресъздадат възкръсването. И как ще реагират Митко и Божана. Защото дори и да им се прокрадва идея, че е станал от гроба има го и варианта да е заблудена душа из горите.

# 323
  • София
Аз латето не забелязах, те полицаите нали все с чашки кафе ги дават по филмите, та не ми беше странно. Хляба го забелязах и ми стана весело, ето хората там ползват нормални продукти, също като нас. Само шампоан "Здраве" го отбелязаха всички вкъщи - детето вика я, Продуктово позициониране. 😆
Като цяло ми харесват героите, актьорите, не сме чели книгата. Даже Божанчето ни е любимка, много естествено играе, харесва ми.

# 324
И все пак се набляга на тях! Simple Smile

Толкова наблягат, че само двама-трима са го забелязали. Капучиното имам предвид. Ако не се беше вдигнала такава врява, което си е съвсем умишлено според мен, щеше да си остане незабелязано.

# 325
А то как стана ясно, че е капучино или соево Лате? Не се ли видя просто една картонена чашка?

# 326
Чашката имаше щамповано число, мисля, че беше 87, което явно е лого на кафето или на тези които го предлагат, нещо такова, затова е било разпознато.

# 327
А някой може ли да ми обясни как кафето и чашките са гаф точно? Все пак действието се развива през 2020г. Не може ли полицаите да пият кафе от машина, дори да са в село? И дори да са в планината, ако просто имат такива чашки в себе си?

# 328
По специално било кафето, явно качествено, скъпо и брандирано и по селата няма филиали предлагащи го. Не е от вендинг автомат. Та затова е съмнително Почекаин как и откъде се е сдобил с него. Понеже не познавам бранда, за мен си беше просто чашка с кафе.

# 329
Това кафе е на Магърдич/ Рачков марка. За това е драмата. Имат си заведения и си го предлагат там. Скъпо и гадно е положението, поне за мен. То и за това въпросното кафене не издържа дълго във Варна и затвори. Един път съм сядала и не останах доволна, иначе голямо првъзнасяне, ама нали е на Продуцента. Та така.. за това е драмата с чашката. Но все пак знаем кой продуцира сериала. Досадникът Бачорски се рекламира там, че продуцента ли няма Grinning

Общи условия

Активация на акаунт