Мамник -Тема №2

• 17 717
  • 419
  •   16
Отговори
# 390
Каква стара мома е Божана, тя е съвсем млада жена. Критиката беше съвсем обоснована -  създателите на сериала не са съобразили, че променяйки възрастта на книжната героиня , правят нелеп телешкия възторг, в който изпадна майка и, виждайки какъвто и да е мъж да я съпровожда в къщи.

В България действително има много луксозни старчески домове, но този очевидно не е такъв, като съдим за това от обстановката и обзавеждането на стаите вътре. Още едно недоглеждане на създателите.

Предполагам, че не е нужно само да ги хвалим, нали така.
Честно, с Вас не може да се спори.
Ще дам последен пример от ежедневието си, пък вие както искайте го разбирайте. Едва ли ще го разберете обаче, защото просто не искате.
Баща ми, който е пенсионер, когато синът ми (момче на 18 години) доведе момиче вкъщи, изпада в такъв възторг и веднага почва да го сватосва без да знае нито момичето, нито какво е. Но той си чака внуците и се притеснява да не ги дочака, и затова се държи така.
Не е нещо, което да е чак толкова странно и невиждано.
Не ме дразни самата критика, а че на моменти тя се превръща в дребнавщина. Която не ми изглежда градивна.
Дори и за продуктовото, аз също не бях забелязала много от тези реклами. А сигурно и много други не са. И чак пък толкова да е натрапващо не ми изглежда.
Лейди, то и с теб не може да се спори Simple Smile Да не го приемеш сега като обида, сакън.
Останалите също имат право на мнение, изхождайки от своите си разбирания, нали? Simple Smile

Аз съм съгласна в случая с Ирис. И променената външност на Божана ме дразни, и възрастта. Просто става повечко несъответствията и съвсем набиват на очи. В книгата е съвсем явно защо майката на Божана приема Лазар толкова радушно. В сериала буди леко недооумение точно заради тези промени.
И не, това не е хейт, просто друго мнение.

# 391
  • Sofia, Bulgaria
А в сериала кога са казали възрастта на Божана. Може да е около 30 много баби ако си над 25 те гледат като стара мома.Защо да съдим само по възрастта на акттрисата можа да са я състарили малко, в много филми избират по-млади или по-възрастни без да има общо с годините на героя.
А и Божана от книгата не е жена на средна възраст, не е минала 40 г.

# 392
  • Галифрей
Да и още нещо той не е прост селянин.  Шок и бомба 😆

Няма нищо странно,че майка й приема с радост Лазар и  иска да ги сватоса. Те двете в сериала не отговарят на възрастта си от книгата. Ама това не е важно, а как са направили сериала.

# 393
Предположих че няма да е клошар или скитник , интересно ми е какъв точно е бил в миналото . Чакам да видя как ще стане точно любовната нижка между него и Божана . Още една изненада , и да предполагам че ще станат двойка , и не съм чела книгата както някой мисли , просто предполагам .

# 394
Абе и на 24 може да я водят стара мома, по-възрастното поколение 25 го смята за изпята песен вече. За мен като не чела книгата точно на лейди логиката ми беше в главата , защо майка и я задява. Като я гледа какъв опак характер е и дръпната , сигурно сериозно се е разтревожила жената , някой ще укроти ли нейната опърничава 😅 Бездомника, щом толкова му е акъла, да му е яка гърбината 🤣

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 15:51 от Kat :3

# 395
Абсолютно така е. Как не си омъжена? Какво още чакаш? Деца имаш да раждаш!
 Друго любимо ми е ,когато си по-слабичка да те наричат"гърчава" и да те подканват да ядеш,че да напълнееш, защото дете как ще износиш...😂😂😂

# 396
Абе, странно си е това поведение на майката. Все пак жената не е някоя грохнала старица, на 80+. Отделно то хубаво е село, ама село от 2020 година, а не от 1940 година. Тези приказки, че на село хората са по-радушни и добри и т.н. са си вече само едни приказки. Нелепа ми е тази екзалтираност както в книгата, така и в сериала.

# 397
Да и още нещо той не е прост селянин.  Шок и бомба 😆

Няма нищо странно,че майка й приема с радост Лазар и  иска да ги сватоса. Те двете в сериала не отговарят на възрастта си от книгата. Ама това не е важно, а как са направили сериала.

Ясно е, че не е прост селянин. В смисъл - в сериала е ясно. Той се изразява културно и е отлично възпитан  - единствено той става, когато Божана  е права.  В книгата е и красив, тук също хваща окото. 

Както и да е, нищо друго не ни остава, освен да приемем наистина авторовата фантазия и да се  забавляваме.

# 398
На мен не ми е странна.
Божана е стара мома наближаваща 40-те в малко село в Трънски край. Опака, саможива и всезнаеща, с различни очи и постоянни подигравки, че е урочасва с тях, майка и знае, че няма кой да я вземе в тяхното село, навярно и в околността. Митето е пияница, Камен не я понася и и се подиграва от дете. В книгата той не е забавен въобще и не пуска лафове, а напротив.
Първият дошъл в къщата и бабичката, която иска внуци, веднага харизва щерка си. За къде да я пази? За кого, като никой не я иска, а и тя не иска никого.

# 399
Аз си мисля за Лазар..
Според мен неслучайно чу :"Ей, бате Заре" в края на миналата серия. Дали неговата история няма да се разкрие по-рано... Дали ще си спомни нещо от миналото си...и още в другата серия да разкрият нещичко за него.

За Драковски камик, който видяхме като компютърна анимация - ами нали този връх трябва да се вижда от селото, но те снимат сериала някъде в Ботевградско, та е трябвало да го включат някак си. Защото мястото е много важно за историята...

За Божана - майка й сигурно много се е радвала, когато дъжеря й е започнала работа в полицията. Надявала се е да си хване някой колега 😀

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 17:23 от Jupiter sea

# 400
И на мен това ми е много странно с такъв глупав възторг. Сериозно ли родител ще иска детето му да се хване с всеки само и само за едните пусти внуци? Ами ако човека се окаже насилник, наркоман, пиявица, мързел? Много ли ще им е хубаво детето им да е нещастно цял живот егати.

Но това според мен са си наши разбирания. Като че ли едно време хората не са му мислили много преди да правят деца с първия срещнат.

# 401
Да не говорим, че този странник е хванат в гората с някакви бежанци. Аз лично предпочитам дъщеря ми да умре сама и бездетна, отколкото да пусна някакъв съмнителен окъсаняк в дома си, дето може да ни заколи докато спим, че и филии да му пържа с телешки възторг...

# 402
Някой по-рано написа,  че ако по филмите постъпваха , както е рационално и логично, нямаше да има филми , особено хорър/мистерия жанра Grinning

# 403
Аз пък го приемам, все едно е настанен като на хотел, къща за гости. Общо взето на фона на останалото ми е най-малкия проблем.
А не ви ли прави впечатление в малко село с два разкъсани  трупа, как никой не говори за това и не се страхува.

# 404
Напълно заставам зад мнението на densi. Плюс това Неда знае, че като си отиде тя от тоя свят, дъщеря й ще остане сам-сама и няма да има с кого да си каже дума. Неда не иска Божана да прекара живота си в самота. Като родител се тревожи, а не че толкова много иска внуци..
Колко беше щастлива Неда, че даже покани Дана, за да й се похвали, че в къщата Жанчето е довела мъж най- сетне.

Митко се съмнява  в искреността на Лазар, дори скастри Божана, че оставя този странник с Неда. В началото като хванаха Лазар и бежанците, Митко мислеше, че Лазар е каналджията и че нарочно си е скъсал дрехите и се прави на ударен, за да не го закопчат в ареста..,
 Божана е изключително емпатична. Тя усети, че този човек се нуждае от помощ, а не е някаква заплаха, затова го прибра. Надява се да му помогне

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 18:19 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт