Мамник -Тема №2

• 23 601
  • 591
  •   81
Отговори
# 510
Някак си множко идва всичко - един ден в малкото ти спокойно селце друсва земетресение, което е нетипично за района. По същото време карантинират селото заради пандемия. Ок. Обаче следващите два дни се появяват разчленени трупове на хора и кучета, изчезват други хора. Имаш акъл в главата и не искаш да си вършиш през пръсти работата като шефа ти, който обяснява всичко с най-лесното обяснение, макар и тотално нелогично - мечка разкъсва хора посред зима и качва труповете им на дървета, изчезналият явно се е пребил на скалите. Теб те гложди, че това не е нито мечка, нито сериен убиец, а някакво чудовище, което може да лети, колкото и свръхестествено да е. Върха е, че от гората до гробищата е излязъл млад мъж в дрипи, който не знае какво му се е случило и твърди, че е роден преди 130 години в това село. Пада от покрива и се нанизва на кол мъртъв - само ти го виждаш и след 2 минути вече е станал и нищо му няма. И на мен първата ми реакция би била, че полудявам. Почвам да вярвам в чудовища, после и във възкръснали мъртъвци...
Само не ми стана ясно защо Божана си замълча при хижата. Аз ако бях щях да кажа - "Митак, той лежеше нанизан на кол с дупка в гърдите, мъртъв! Заклевам се! Ела да видиш петната кръв!" Пък ако ще да ме вземат за луда и аз да се мисля за такава!

# 511
Да, скептицизмът й, че мечката стои зад убийствата е друго на ръка. Дори и да кажем, че не прави свръхестествена връзка, то най-малкото трябва да се притесни, че тези брутални убийства се случиха, никой в самото село не се държи подозрително и няма мотив за убийствата, освен непознатия момък, който се появи отникъде точно, когато разкъсаните трупове бяха намерени. Но не, тя не подозира, че той може да е убиецът и даже си го държи в къщата, много често съвсем сам с възрастната й майка, която за капак е свръх любопитна и само едно малко резенце ги разделя Joy да, знам, много дълбая, но признайте, че е налудничаво

# 512
И що трябва да е 2020 и баш ковид??? Връзката каква е?
Аудиокнигата е издадена 2021. Баш по ковид е писана и издавана.
Много автори писаха за ковид, все пак си беше събитие, повлия на творчеството на мнозина Simple Smile Пък и карантината играе роля за цялостната атмосфера, за изолацията на и без това затънтеното село. Нищо, че разни хистърски кафета, чистачи и химическо чистене леко я развалят Grinning

# 513
Да, скептицизмът й, че мечката стои зад убийствата е друго на ръка. Дори и да кажем, че не прави свръхестествена връзка, то най-малкото трябва да се притесни, че тези брутални убийства се случиха, никой в самото село не се държи подозрително и няма мотив за убийствата, освен непознатия момък, който се появи отникъде точно, когато разкъсаните трупове бяха намерени. Но не, тя не подозира, че той може да е убиецът и даже си го държи в къщата, много често съвсем сам с възрастната й майка, която за капак е свръх любопитна и само едно малко резенце ги разделя Joy да, знам, много дълбая, но признайте, че е налудничаво
Това наистина не е нормално! В момента най-логичното е Божана да реши, че Лазар е създанието, което убива. То и за всички нас би било логично да решим, че фентъзи елементът е, че Лазар се трансформира в чудовище Мамник и убива, за да си отмъсти за нещо, сторено му в миналото.

# 514
  • Бургас
Аз по принцип гледам да съм над нещата и да не се заяждам с продукцията, обаче снощи ме подразни нещо елементарно - Божана видя Лазар пронизан с кола и дрехата му окървавена. В следващата сцена Лазар идва с чиста дреха- само дупка има на блузата...

А за поканата у дома на непознат - ми той Айрън я пази неотстъпно, обучен е. Yum

# 515
Чиста е блузата на Лазар, защото кръвта му се връща до капка в тялото след всяко нараняване. Той е плътеник и всичко зараства на секундата пред очите на присъстващите. На практика той е безсмъртен, защото вече е умрял. Върнат е на този свят заради мисия.

# 516
От ФБ, съкратена версия, само за хора с чувство за хумор Grinning

МАМНИК, ЕПИЗОД 4

Лазар може и да е умрял в епизод 3, но в епизод 4 небрежно се надига от винкело, на който се е наденал при падане, и се прибира на топло в хижата.

Божана получава бърнаут и тръгва да се прибира по нощите през гората.

Митко и Лазар тичат да я настигнат, но Божана е притеснена от внезапните възкресения на своят нов приятел и го заключва в селскостопанската барака, в която има телевизор и китарата на баща и.

Междувременно майката на Божана решава да сготви нещо по-здравословно и прави баница със свинска мас, а Божана започва да си говори с кучето в банята и да го пита: "Ти виде ли тоя умрелец как възкръсна, воистина воскресе"...

А кучето таман да каже "Амин", обаче в тоя момент телефонът звъни и Божана отива да говори с бежанците, показвайки завидни познания към арабски, урду, суахили и радомирски английски.

Лазар разказва на Божана, че като се качи на покрива, чува гласове, а майка ѝ, вместо да се съобрази с очевидно недоброто психическо състояние на човека, му носи половин кило баница с мас.

# 517
Хаха, доста забавно, нормално да се шегуват хората, има си недомислици.
На нас феновете не ни пречат те, ние сме склонни да простим временните несъответствия в името на една добра хорър мистерия , но да видим!
Иначе и аз на мястото на Божана, с тази информация, с която разполагам, ще реша , че Лазар или Нестеров са убийците. Или там говорещите с Мамника и каращите го да убива. Ясно е , че не разкъсват хора , но Нестеров може да си е продал душата на злото ,за да не умре от рак, а Лазар е просто комично-очевидно забъркан в тъмни истории.

# 518
  • България
Лазаревска си ми харесва на мен. Сложна роля има да пресъздава, а момичето няма опит. Мисля, че има още какво да учи, но стои по-добре на екран от не малък брой от утвърдените ни актриси...
Слушах част от интервю, в което тя разказваше как е живяла в Германия, владее немски по-добре от български и имала много актьорски опит. Няма извинения за 25-годишна неподходящо избрана актриса. Това не е медицина или право, да й липсва опит на 25! Просто НАТФИЗ са пълни некадърници.

# 519
  • В полите на Пирин планина
Определено много зле играе Екатерина Лазаревска - като някое наперено и сърдито девойче в тийн възраст, каквато що-годе си е. И въпросът не е в не-червената и не-къдравата коса, а в нескопосания избор на актриса за главна героиня...
А серията снощи беше такава, че през цялото време чаках нещо да се случи, ама уви...

# 520
Аз я харесвам. Не говори добре, но нали трябва да е сопната и некомуникативна. Като външност много ми импонира и то баш за тая роля. Тя жената не е виновна, че ролята и не е написана добре... динамиката между нея и Лазар просто може да накара човек да ревне с глас.
Виж, с Митко имат хубаво партньорство и по-естествено се получава.

# 521
Спойлер, макар че от промото става ясно.
Скрит текст:
Не разбирам как ще завържат любовната история между Божана и Лазар, като между тях няма грам химия, Божана му се звери като дивачка, чак на злоба го докарва. Трябваше някакво колебание, раздвоение да видим в нея все пак.

Скучен беше снощният епизод, книгата държи в напрежение, а сериалът е безкрайно муден.

# 522
Не съм чела книгата, та Митака да не е влюбен в Божана? Виждам, че в промото, което дадоха непосредствено след епизода той й казва малко сопнато и сърдито, че винаги е търсила мъж, който да наподобява баща й, явно с намек, че има чувства към Лазар, с който пък по-късно е показана в опасна близост, а и вече ни правиха препратки как носи дрехите на баща й, свири на китара като него, харесва се на майката и прочие. И аз не виждам химия между тях, но мисля сценаристите ясно теглят сюжета на там още от намеците на майката във втори епизод Grinning

# 523
Не е влюбен Митко в Божана. Те са заедно от деца постоянно.
Той е влюбен в ракията завинаги.

# 524
Кой разпореди това безобразие Rage Положението е трагично. Като видях В.Попов да публикува снимката от сериала, ми идеше да му напиша: човек, ти нали беше там, не гледа ли? Този екип, гледал ли е крайния резултат? Някъде бях чела че струвал 3млн.лв., пък може и евро. Не знам много ли са малко ли са, ама има чувството, че са го създали самодейци от читалището във Вракола. Ама те поне щяха да го изиграят реалистично. И не става въпрос, че се разминава с книгата, напротив това за мен дори е по-добре, защото челите я, не знаят какво да очакват.
Божана грам не може да играе. Нищо не се случва и туй то. А имаше очаквания за екшън и ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт