Къде и как да я открия ?

• 3 161
  • 118
  •   3
Отговори
# 60
  • София
Аз ползвам Чатката за психолог. Хем ми е безплатна, хем мога да я ползвам веднага при криза, хем ми дава упражнения...

# 61

Затова ако някой има проблеми съветвам да отиде при психиатър, пак от неколцината с обучение за терапевти, защото те поне са лекари и подлежат на регулация и носят отговорност. Всичко останало като навреди и нищо...

То пък щото психиатрите са на голямо ниво Grinning
Има разлика м/у психиатър и психолог.
Знам я.
Те на всеки ще му дадат хапченце. Това им е работата.
Ще те изслушат и ще ти дадат хапченце.
Психолога има други методи вече.

# 62
  • София

Затова ако някой има проблеми съветвам да отиде при психиатър, пак от неколцината с обучение за терапевти, защото те поне са лекари и подлежат на регулация и носят отговорност. Всичко останало като навреди и нищо...

То пък щото психиатрите са на голямо ниво Grinning
Има разлика м/у психиатър и психолог.
Знам я.
Те на всеки ще му дадат хапченце. Това им е работата.
Ще те изслушат и ще ти дадат хапченце.
Психолога има други методи вече.
Психологът само с диплома по психология никъде по света няма право да работи с хора. Никакви методи не може да има без да е обучен допълнително.
И за психиатрите важи, но не четеш какво съм написала – психиатър обучен в терапия. Това с хапчетата изобщо не го започваме като тема, защото, за радост, са малко хората, които наистина имат нужда от лекарства.

# 63
Само онлайн е варианта при такъв интроверт, дето няма мъжка среда и дружки с които да ходи нагоре-надолу.

Но самия човек си затваря всички врати. Всичко, което работи, той го обяви за неработещ вариант. Е та само студентки, които не знаят какво искат ли има онлайн?

# 64

Психологът само с диплома по психология никъде по света няма право да работи с хора. Никакви методи не може да има без да е обучен допълнително.
И за психиатрите важи, но не четеш какво съм написала – психиатър обучен в терапия. Това с хапчетата изобщо не го започваме като тема, защото, за радост, са малко хората, които наистина имат нужда от лекарства.

Регулацията при психатрите въобще не помага.
Всъщност при случаен разговор с психатър си ми каза, че масово огромен % от хората имат нужда от хапченца.
Може да посетиш някоя лудница,  психиатрия, домове за възрастни с такива увреждения.
Да разбереш, че оттам може още по-увреден да излезеш.
Дипломата, регулацията, нито някаква изкарана практика гарантират нещо.

# 65
Никаква жена не търси, пуска по пързалката

# 66
  • София

Регулацията при психатрите въобще не помага.
Всъщност при случаен разговор с психатър си ми каза, че масово огромен % от хората имат нужда от хапченца.
Може да посетиш някоя лудница,  психиатрия, домове за възрастни с такива увреждения.
Да разбереш, че оттам може още по-увреден да излезеш.
Дипломата, регулацията, нито някаква изкарана практика гарантират нещо.
Ресор ми беше, ходила съм и дори съм снимала. И къде набута психиатриите, докато говорим за терапевти?
И не, регулацията ти гарантира, че при недобросъвестни практики има наказания, че има и някаква супервизия, при терапевтите е всяка седмица личен терапевтичен сеанс. И при положение, че и в такъв случай може да не ок, представи си Пенка с диплома за начална педагогика, която се представя за профайлър в нета и е убедителна в някакви коуч видеа, какво ще направи. Или Пенчо, от който съседката ти е много доволна, но просто е завършил теорията в някой си университет и изобщо няма обучение по терапии?
Но това е извън темата, та спирам. Явно не говорим на един език.

# 67
Абонаментни сайтове за запознанства (предполагам има такива) където срещу заплащане ти качват профила и избираш сред "каймака" сред жените. Обаче и той трябва да предложи нещо - а не: "депресиран съм", "търся си другарче" и "страх ме е от смъртта".
И понеже съм срещала такива типажи като него и в реала съм почти сигурна, че темата не е пързалка.
Да има такива хора колкото и да не ви се вярва.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 14:02 от Arielle

# 68
То има, но тук няма как да му се помогне, ако е реален. Съжалявам, но на 38 с две уж сериозни връзки и дертът да е, че е самотен и мама и татко са починали - не, това не е човек, който ‘принципно си е съвсем наред’. Не е Ок да го успокояваме как просто не можел да се изразява, защото проблемът му е доста по-голям от няколко семантични лапсуса.

# 69
Добрият терапевт си струва всички пари.
Хората е изумително за какви боклуци и уж здравословни продукти и програми дават пари, но не и за психично здраве.
Запорираш една сума за половин година и я даваш конкретно за това.

# 70
  • Beyond the stars
Добрият терапевт си струва всички пари.
Хората е изумително за какви боклуци и уж здравословни продукти и програми дават пари, но не и за психично здраве.
Запорираш една сума за половин година и я даваш конкретно за това.

+ 1 , най-смислено изхарчените ми парите последните години.

Мисля, че доста насоки се дадоха. Общото е да поработи върху това, което той предлага, а не да мрънка.
И да си живее живота. Няма рецепта къде да срещнеш жената на живота си.
Познати се бяха запознали до контейнерите като изхвърлят боклука. Тъй че, навсякъде може, стига ти да си готов и да имаш какво да дадеш, не само да искаш.

# 71
Ариел, около мен всички разведени майки с деца имат втори бракове и имат деца от вторите си мъже. Жените до 40-годишна възраст са с пълното съзнание, че ако започнат връзка с бездетен мъж, той ще иска деца. По-нататък вече могат да решат, че не искат или им е късно да гледат бебета.
Това по повод, че не искал жени с деца и бебета.
Май някой иска само на него да му подават чашата с вода, а той на другите - не.

# 72
Ариел, около мен всички разведени майки с деца имат втори бракове и имат деца от вторите си мъже. Жените до 40-годишна възраст са с пълното съзнание, че ако започнат връзка с бездетен мъж, той ще иска деца.По-нататък вече могат да решат, че не искат или им е късно да гледат бебета.

Тоест могат да си поиграят с него докато осъзнаят, че не искат да му раждат деца, но него го изядохте с парцалите, че искал някой да му подаде чаша с вода?
Да, много праведно.

# 73
Не, под “по-нататък вече” имах предвид, ако се хване с жена 40+, че може и да не иска повече деца. Но в момента, ако съм мъж на 38 ще се целя точно в жена с дете, до 35-годишна. Шансът да се навие на  дете и то по-скоро е много по-голям, отколкото с 20-годишна бездетна.

# 74
Хм, авторе.......а, кученце ако си вземеш?
Повишава вероятността за социализация.
Колкото до това, че изразява открито страха си от самотата и болести - не разбирам, защо така го хокате?
Почти всичките ми необвързани приятелки на младини бяха така.
Мен точно тази разновидност ме подмина защото аз водих динамична борба за оцеляване и бях твърде заета, но от километри ми личеше колко самотна и отчаяна съм.........колкото и да се опитвах да го прикривам.
Този обаче, както и приятелките ми тогава, живее спокоен, удобен и добре утъпкан живот. Не се бори за оцеляване, няма предизвикателства пред себе си, не гони някаква мега-яка кариера - нормално е да се замисля какво ще стане ако се разболее.
Иначе нямаше да разсъждава по този начин, нито да се сеща за подобни неща.
Активните мъже смятат, че ще живеят вечно.
А, и вие какво толкова искате да предлага - нефтен кладенец, газово находище?
Много обикновени наглед жени търсят тъкмо някой тих и скромен тип като него за да свият гнездо. А, и да командорят някого.
Ако авторът се дистанцира от мокрите фантазии (както Манди прозря), сравнително лесно ще намери.
Е, трябва и да поработи върху себе си малко.
Вие нали не си представяте, че той подсмърча на всяка срещната ''Ша ма гледаш ли?''.
Тук е анонимен форум и човек може да се отпусне малко и да разкрие страховете си - къде другаде, ако не тук?

Общи условия

Активация на акаунт