Къде и как да я открия ?

• 3 148
  • 117
  •   4
Отговори
# 30
  • SF
Всички хора имат червеи лампи. И женените. Даже те се сдобиват и с още червени лампи, след като се оженят.
Плюс това няма как да се идеализираме. Червената лампа за теб - яде прекалено много чесън - е идеална за някой страстен любител на чесъна..
Един е прекалено висок, друг е прекалено широк, може да си прекалено напомпан, или пък хич да не знаеш къде е фитнесът. Ами ако той иска да обикялате по круизи, а ти повръщаш, знаеш ли каква огромна червена лампа ще му светне??? И нищо не можеш да направиш, за да я загасиш.

# 31
  • Далечният изток
Ох като вземете да пращате мъже на народни танци да си търсели жени, направо падам... Всичките ми щастливо женени приятелки и приятели ходят на народни танци. Той какви ще ги дири сред тях, че ми е много интересно?

Поантата тук е необработените травми, които са те комплексирали. Съгласна съм с едно мнение по-назад, че най-вероятно крещиш "Комплекси", като се срещаш и общуваш с хората. Знам, че самият човек рядко има възможност сам да осъзнае, че има детски травми, които не е отработил и които му пречат като възрастен, но ето пък сега тук го прочете и може да се замислиш над това.
Увереност и самочувствие се учат, но трябва човек много да работи върху себе си. Когато започнеш сам да се харесваш, ще те харесват и хората.

Зачудих се дали не послъгваш за годините си. Търсиш другарче и болногледачка на 38?! Това ми звучи като да си на 70+. Макар че майка ми на 70+ разглежда оферти за екскурзии и се вее насам-натам с приятелки и компании и последното, което ще ѝ мине през ума е да шета на някой мъж. Това на 70, пък смятай по-младите.

Аз въобще не искам да си помислям за такъв вариант на връзка. На 50 съм плюс това, не на 35+. Сега съм във вихъра си, на 30 и 40 също бях много, много активна.
Може и да има някъде жена, която да си мечтае за мъж, когото да гледа като е болен, но къде и как да я намериш, нямам никаква идея.

# 32
Защо? На народни танци наистина се женят, познавам няколко двойки, въпрасът е да ти харесват и танците, и а не да лъхаш на отчаяние. Трябва да правиш нещо, което ти харесва и това привлича правилните хора, а не да ходи на танци, да търси жена, усеща се  и отблъсква.
Всъщност има доста необвързани без деца на 30+, но не трябва да лъха на отчаяние, всеки бяга от това. Не става дума за велико самочувствие, но поне да обичаш живота. Преди време се бях запознала с един човек, съвсем нормален на вид, но веднага започна да се оплаква, как всички имали семейства, а той, въпреки че имал пари, обикалял цял ден сам по дегустации на фермерски пазар, и вече бил на 40, и представяла ли съм си примерно аз да съм с 40 годишен. Естествено, веднага избягах, не защото е на 40.
Тези оплаквания са за пред психолог, не пред жени, и е хубаво да се отработят, защото дори да спечелиш жена, ще избият рано или късно.

# 33
  • SF
Женят се навсякъде. И на народни танци, и на работа, и във фитнеса, и по разни групи за катерене на планини. И се женят, и после нови любовници си хващат, развеждат се и пак се женят.
Някои ги умеят тези неща.
Но да пращаме всеки да танцува, не му даваме никакви гаранции. Ако не му сърце играе, най-много да плете крака и да се излага.
Да, излизайки често в обществото, математически шансовете се увеличават реално да те види някой. Но да си хванеш гадже за вечерта, може би Тиндер дава повече възможности.
Така че няма как да кажем, че на народните танци се женят. Може и да се развеждат там. Щото вкъщи онзи е настроен за другарче. А другарчетата от танците дават повече настроение.
И като имаш зад гърба си две връзки, в които са приключили заради някой танцьор.

# 34
Цялата работа е, че той няма нужда от любов, секс, емоции, съпруга, деца, компания. Започнал е да се замисля какво ще прави на стари години или ако се разболее. Просто вече съм убедена, че 38-годишните грамотни, работещи мъже със собствено жилище, които ама наистина искат връзка, я намират.

# 35
Много мъже, гледам, са израснали с идеята, че на жените едничката радост и смисъл в живота е да се грижат. За малки деца, за заети зрели хора, за болни възрастни. И задължително НЕ бива да се грижат за котки и кучета и да прекаляват с грижите за децата и възрастните, че тогава пък за мъжете няма да има.
Ама какво иска някоя жена, от какво има нужда…. Ъъъъ, ама те жените искали нещо? Откъде накъде ще искат?! Те трябва да са грижовни и отдадени, нали са жени!
Накратко, такава обява за неангажирана и със сигурност отлично изглеждаща млада и привлекателна болногледачка срещу осигурен покрив и без заплата не е оферта.

# 36
  • София
Авторе, каква жена би откликнала на призива ти да ти бъде другарче и да ти носи вода, като си болен? Едва ли ще е някоя млада хубавелка, която иска тепърва да черпи от живота, нито ще е изградена жена с постижения, която знае какво иска. Звучиш отчаяно и пораженчески, като малко кученце под дъжда, което ще е щастливо някой да го прибере на сухо. Дори отчаяните жени вероятно биха предпочели да са сами пред тази перспектива. Поставяш летвата много ниско, а ми се струва, че изискванията ти са доста по-високи - изключваш жените без деца, например, може би и по-възрастните, сигурно искаш и да е хубава. А предлагаш единствено това, че не си безработен, живееш близо до голям град (ама не в него), изглеждаш прилично (спред другите, ти сам нямаш преценка) и си романтичен (което на фона на твоя пост звучи по-скоро отчаян и прилепчив). Само че всяка жена очаква в една връзка стабилност, подкрепа, емоционална интелигентност, споделени преживявания, перспектива. Нищо такова не се чете в твоя пост, жената е по-скоро поставена като облужваща нуждата ти да не си сам самичък. Според мен е необходимо едновременно рязко да намалиш изискванията и да поработиш сериозно върху себе си, по възможност с терапевт.

# 37
И аз, както писалите преди мен, предполагам няколко проблема:

- неотработени детски травми, породили множество комплекси
- възможна липса или поне недостатъчност на социални умения
- твърде високи критерии към евентуалната партньорка, срещу нищо особено насреща
- консервативни виждания за отношенията мъж-жена, може би породени от близки отношения с възрастен родител или родители, даже може би дори с баба и дядо

Дори за половината от нещата да съм права, това са сериозни неща, с които авторът едва ли ще се справи сам. Препоръчвам работа със специалист.

Знам, че психолозите и терапевтите не са особено долюбвани във форума, не мога да си обясня по каква причина. Но истината е, че сам човек, който 38 години е циклил на едно място,  и не е успял да се справи с проблемите си, няма как да прочете десет мнения във форум, и да се чукне по челото "Вярно бе, що не си променя критериите и не стана по-отворен и забавен!". Нито ходенето на чужд език и танци ще го направи ведър и привлекателен за жените. Много работа е нужна тук, и ако започне сега, има шанс към 40 вече да е на различно ниво и да му се получат нещата. Но само с "Чакай, и като му дойде времето, любовта ще те намери", няма да стане.

# 38
Човекът никъде не казва, че грижата или помощта очаква да бъде едностранна, може просто да говори образно за самотата ("да няма кой една чаша вода да ми донесе при нужда").

Интереси имаш ли? Дейности, които биха ти били приятни/удовлетворяващи? Може да я срещнеш там.

# 39
  • Beyond the stars
И аз, както писалите преди мен, предполагам няколко проблема:

- неотработени детски травми, породили множество комплекси
- възможна липса или поне недостатъчност на социални умения
- твърде високи критерии към евентуалната партньорка, срещу нищо особено насреща
- консервативни виждания за отношенията мъж-жена, може би породени от близки отношения с възрастен родител или родители, даже може би дори с баба и дядо

Дори за половината от нещата да съм права, това са сериозни неща, с които авторът едва ли ще се справи сам. Препоръчвам работа със специалист.

Знам, че психолозите и терапевтите не са особено долюбвани във форума, не мога да си обясня по каква причина. Но истината е, че сам човек, който 38 години е циклил на едно място,  и не е успял да се справи с проблемите си, няма как да прочете десет мнения във форум, и да се чукне по челото "Вярно бе, що не си променя критериите и не стана по-отворен и забавен!". Нито ходенето на чужд език и танци ще го направи ведър и привлекателен за жените. Много работа е нужна тук, и ако започне сега, има шанс към 40 вече да е на различно ниво и да му се получат нещата. Но само с "Чакай, и като му дойде времето, любовта ще те намери", няма да стане.

Подписвам се тук под всяка дума.
Мъж на 38, който започва описанието за себе си с "нямам никого и ме тормозеха в училище" , все едно е казал "знам, че съм смотан, ама си имам причини", които причини хич не са му обработени.
Мерси съм аз още на първото изречение, пък нека не пие и не пуши.
Среща с психолог ще свърши доста повече работа, отколкото ходене на народни танци.

# 40
Автора не е лошо да уточни каква жена търси.

# 41
  • SF
Добре де, да приемем, че не се изразява добре и не е описал намеренията си детайлно и красиво. Захващаме се за думата "болен" и започваме да го критикуваме и съдим.
Да, малко бабешки се изразява - търси си другарче, но има и жени, на които мисленето им е такова. Да ви покажа ли вайбър съобщение от вчера, където приятелка написа "другарчета мили, капарото е 10 евро" и като ме види, ме пита "другарко, не ти ли е студено така??
Не можем ли да четем между редовете и да схванем каква е идеята на тази тема.
Елементарно и просто - търси си гадже, но не е настроен за кратки флиртове, а мечтае за дълготрайна връзка с интимност. Интимност, според неговите си разбирания - като се върне от работа, да вечерят, но не в мълчание и не е добавил шеговито "и не само това!"
Може ли от всичко написано да разберем, че търси слугиня, която да му подава водата?!
А къде да я срещне - въпросът в живота на много народ. Нито в темата всяка една от нас се е обзавела с хармонична, красива връзка, изпълваща ежедневието й със секс, нито ако е имала, всяка една е успяла да я задържи и да я съхрани. И между нас има такива, които се чудят къде да го срещнат, вода ли да му подават, краката ли да му масажират, косата ли да си изрусят, за да не се плашат от странични изкушения.
Може на танци, да. Може и без танци да станат нещата. А може всяка вечер в различни формации да танцуваме и... нищо.
Ако му е кеф да танцува, да ходи да танцува. Ако не умее и не желае, ще изглежда нелепо и отчаяно. Всички ще знаят, че целта на присъствието не е да научи стъпките, а да се огледа за нещо.

# 42
Битието определя речника. Той говори за самота и страх от смъртта. Не, че не са валидни, ама и за двете има социална услуга и тя не се нарича жена.

# 43
  • София
Добре де, да приемем, че не се изразява добре и не е описал намеренията си детайлно и красиво. Захващаме се за думата "болен" и започваме да го критикуваме и съдим.

Ако не се изразява добре тук и бива разбран погрешно, е малко вероятно навън да се изразява по-добре. Дори грешно, това е впечатлението, което прави. А ако е грешно, ще му послужи добре да види какво разбират от начина му на изкарване хората и да го коригира в правилната посока.

# 44
  • SF
Да, да... И тук, и навън е пълно с хора, които не умеят да се изразяват добре.
Понякога започват работа с разни коучове и опитват да коригират поведението си, но сексапил и атрактивност няма как да ти инжектират. Само разни подобрения.

Аз също го разкритикувах за думата "другарче" и го съветвам да я разкара от речника си и от мислите си. Струва ми се лесно.
И отделно от темата, много мразя някой да ми говори на другарчета, другарко и т.н. И на моме не ми е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт