Къде и как да я открия ?

• 2 011
  • 72
  •   10
Отговори
# 45
  • SF
Да, да... И тук, и навън е пълно с хора, които не умеят да се изразяват добре.
Понякога започват работа с разни коучове и опитват да коригират поведението си, но сексапил и атрактивност няма как да ти инжектират. Само разни подобрения.

Аз също го разкритикувах за думата "другарче" и го съветвам да я разкара от речника си и от мислите си. Струва ми се лесно.
И отделно от темата, много мразя някой да ми говори на другарчета, другарко и т.н. И на моме не ми е приятно.

# 46
  • София
Авторът явно има проблеми с общуването, а отделно и мотивацията. Всеки иска да е специален, а не да е единицата "половинка" на някой, който не иска да е сам. Не чета човекът да е бил влюбен, да е влюбен. Когато сам не харесваш конкретен някой е трудно да се събереш с когото и да е. Отделно и ако си мъж с образ на жертва, какъвто се чертае тук – аз съм много свестен, но от дете другите ме тормозят и предават.

# 47
Ох като вземете да пращате мъже на народни танци да си търсели жени, направо падам... Всичките ми щастливо женени приятелки и приятели ходят на народни танци. Той какви ще ги дири сред тях, че ми е много интересно?

Хората могат да се срещнат навсякъде. Защо не и на народни танци.
Представи си, че срещне симпатично бабе, па тя имала внучка дето си търси "другарче"

# 48
Той среща жени, това не е проблема - имал е 2 дълги връзки и други краткотрайни. Проблема е, че никоя не се задържа. Тук се търси какво може жената да ми даде, докато аз предлагам bare minimum.

# 49
  • SF
Никоя от 2 не е кой знае какво. Много хора са сами и след 10 връзки плюс още 10, които не са сигурни дали да броят за връзки, защото са били само няколко срещи.

# 50
  • Далечният изток
Това да си търсиш другарче го разбирам донякъде. Обаче докато двама партньори стигнат до момента да си другаруват и да ги свързва приятелство и дружба, трябва да мине време, през което е имало привличане, страст, да са отгледали заедно деца, да са се сблъскали с различни проблеми, да са изяли една торба сол както се казва. Вече на достолепна възраст, когато децата са си хванали собствения път, кредитите изплатени и т.н., си се гледат един друг и си другаруват. Като по филмите. Но въобще не го виждам да се случи в началото на една връзка така...

# 51
Битието определя речника. Той говори за самота и страх от смъртта. Не, че не са валидни, ама и за двете има социална услуга и тя не се нарича жена.

На 38 пък говори за самота и страх от смъртта Grinning
Направо се е сбабичосал.

# 52
Авторе, тук повечето са буквалисти и обичат да се хванат за някоя конкретна дума и да нищят защо е използвана точно тази дума, а не онази. Но е факт, че звучиш като по-стар човек, от колкото си. Не изглежда да вярваш, че ще срещнеш въпросната жена, а докато не го вярваш, няма и да се случи. Помисли какво можеш да дадеш ти на една жена и какво можеш да направиш, за да подобриш себе си, така че да станеш по-желан. Помисли и над това, как да направиш живота си по-разнообразен и по-интересен, вместо да се фокусираш само над търсенето на жена.

Съгласна съм с мненията, че психолог би бил доста полезен.

# 53
  • София
Всъщност, той не е уточнил колко са били дълги "сериозните връзки:. Ако са били по година-две, хич не е за хвалене, защото излиза, че от 20 активни години, е бил във връзка само няколко. Аз лично, като човек с опит в дейтинга, хич нямам доверие на такива мъже. Те са си свикнали да са соло и много, много трудно правят компромис за връзка.

# 54
  • SF
Говори за самота, но не и за страх от смъртта.
Повтарянето на клишета не е осъзнаване.

Revoker, тебе не знам как съм те подвела и ти се извинявам, ако е станало така, но има ли сила на света, която да те убеди, че изобщо и никога не те мисля?! Ако няма, приеми, че не мога да спра да мисля и да точа лиги по тебе. Няма проблем да живееш с тези мисли. Малко те бъркам с един друг потребител, пак с ник r-нещо си   , rf22 ли беше. Обикновено пишете в общи теми и все някакви автохвалби летят от постовете ви. Затова малко не внимавам добре.

# 55
  • София
А аз не мисля, че психолог ще му бъде полезен, особено предвид нивото на психолозите у нас, т.е. никой от тях почти без изключение, не е терапевт.

Просто трябва да порасне, а като дете без приятели вероятно е бил повече с възрастни хора, затова сега звучи като пенсионер. Трябва да си даде сметка за това и да разбере, че извън комфорта на близките, при които се е родил и вече са си отишли, има цял свят други хора, с които ще е близък по друг начин. Не да му помагат и да го гледат, а да има взаимност при ползите и чувствата, за които нещо ще трябва да се прави и от негова страна, не само да получава.

# 56
  • София
Има нещо друго: има клас мъже, които на думи са силно ориентирани към стабилни връзки, търсят сериозни жени и пр. Ако някоя жена им върже, започват да я прекарват през иглени уши, за да им се доказва, да се държат неадекватно, защото са уплашени от задълбочаващи се отношения и пр. Често в дъното на подобен стил поведение се таят именно разни непреработени проблеми, за които и самият мъж не си дава сметка. Това важи и за жени, разбира се, в случая авторът е мъж.
Та да се замисли как се държи във връзка.

# 57
  • SF
А аз не мисля, че психолог ще му бъде полезен, особено предвид нивото на психолозите у нас, т.е. никой от тях почти без изключение, не е терапевт.

Той няма психически проблеми и не е добре да го пращаме на психолози, психотерапевти, психоаналитици.
Напомням, че форума ни изобилства от хора, които са сами или в .... да използвам думата "некомфортни" и нехармонични връзки, заради деца и други непренебрежими фактори. Само могат да си мечтаят за другаруване пред телевизора и обгрижване с чаша вода.
Има и щастливци, които са  се намерили. Simple Smile
Психолозите ще му поставят фокуси и упражнения и ще го карат да работи върху мисленето си, да си визуализира, да оцветява, да си подават думички и да играят на асоциации.
Практическата част пак ще куца - от работа на колата и вкъщи и .... няма къде да я срещне.
Поредната тема, която показва, че нещо вече не общуваме така, както го правехме в университета или на детски лагер.

# 58
  • София
Да, именно. Хората сме различни, не всеки има нужда от терапия.
Много хора са по-затворени, нямат огромна компания приятели, безброй връзки или възможности за такива. Това не е ненормално, просто е един от видовете хора.
Може би на авторът му е добре без половинка, защото мотивите му да търси такава звучат като цитат от някой, който се е тревожил за него или себе си, вероятно по-възрастен.

# 59
И млад човек може да се почувства стар. И това му проличава. И идва една възраст и осъзнава, че му тежи нещо, самотата в случая и почва едно  търсене, едни притеснения.
И наистина като пенсионер звучи. И това си проличава. Възможно е дори да намери някой, но да форсира нещата, да изглежда отчаян, прилепчив и пак да отблъсне.
И аз съм чувала за нивото на психолозите, но това е малко станция ЕЖК. Лично аз не ги познавам всички психолози, нито съм ходила при тях, че да се изказвам така Grinning
Една позната даде маса пари, смени 4-5 терапевта докато намери специалист, който да и помогне.
Но то и нивото на останалите медици не е много високо, та пак малко става малшанс.
Психологични проблеми има всеки човек, всеки. При някой налага консултация, други нямат нужда, успяват сами.
Всеки си има някакви преживявания, травми, които са се отразили в някаква степен.

Общи условия

Активация на акаунт