Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 334
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Освен лекуваща, е нужна и подсушаваща функция да има лечебното средство в конкретния случай. Затова настоявам за пудрена форма. Във влажна среда просто няма да се излекува от тези бактерии.

# 616
Благодаря за съветите на всички. За съжаление кожата изглежда мацерирана и като размекната. Наистина доста влажно е. Обикновената и течната пудра не помогнаха особено.

# 617
А как си с потенето?

# 618
Утре съм на зъболекар в съседния град. Чудя се дали е удачно преди зъболекаря да си направя най-после кръвните изследвания, които ми пусна ендокринолога преди две седмици, в предвид това, че съм с оток на венеца в момента? Отлагах,  защото нямаше как да ги хвана в моето работно време, а съботите имах ангажименти и нямах възможност да ида до съседния град. Показателите са ТАТ, Мат, TSH, F3, F4, витамин Д. И дали е удачно според вас, да изследвам и други витамини, в предвид факта, че много бързо се уморявам? Като че ли доктора не обърна особено внимание на тези симптоми.

# 619
Като цяло нямам прекомерно потене, само в ингвиналните гънки е влажно.

# 620
Маргарита,

Влажно е сега, когато имаш инфекция или отпреди това?
По принцип в тази зона има много потни жлези. Аз съм с хиперхидроза, откакто родих и за съжаление се потя и там доста, което на мен лично ми е докарвало лятото лишеи. Но това е само едно от местата, на които се потя много, не че би било ненормално да има само едно по-конкретно, но е по-скоро необичайно.
Но при всички положения, потенето и влагата правят подобна мацерация, върху която после лесно се наслагват инфекции. Обикновено от гъбички, може и ти да си имала, но да си ги излекувала, пък да е останал този ентерокок. Наистина ти трябва много добър кожно-венерически.

Лятно време, за витамините няма отношение, че си с активна инфекция. За ЩЗ може обаче да даде някакви отклонения, аз лично на твое място бих изчакала, докато ми мине.
Иначе - за умора изследвай още B12, желязо, ЖСК и феритин.

# 621
От сега е влажно, от както има инфекция и подсичане. Преди това не съм имала проблеми. Получи се докато бях болна от грип през януари и прекарах около 10 дни в леглото, завита с одеала и други завивки (бях доста отпаднала). Може би от обездвижването и претоплянето на тялото се получи.

# 622
Ясно, мокрее самата лезия, което е по-добрия вариант.
Явно се е получило някакъв микс от спадане на имунитета и подсичане.
Кожните проблеми в тази област са доста упорити, но така или иначе - ти досега си третирана с неправилните лекарства, би следвало с подходящ локален АБ да го овладееш за 10-15 дни.

# 623
  • Бургас
Към дамата с инфекцията на гънките мода да дам съвет ако не го е направила да се изследва за диабет и инсулинова резистентност. Мъжа ми дълги години страдаше от разни инфекции под мишниците. Маза с антибиотици, пи антибиотици. Какво ли не прави. По случайност му откриха диабет. Откакто пие лекарства и кр захар е в норма, инфекциите престанаха да рецидивират. Бактериите и гъбичките обичат сладка среда.

# 624
Към дамата с инфекцията на гънките мода да дам съвет ако не го е направила да се изследва за диабет и инсулинова резистентност. Мъжа ми дълги години страдаше от разни инфекции под мишниците. Маза с антибиотици, пи антибиотици. Какво ли не прави. По случайност му откриха диабет. Откакто пие лекарства и кр захар е в норма, инфекциите престанаха да рецидивират. Бактериите и гъбичките обичат сладка среда.
Нормална ми е захарта, изследвах я.

# 625
  • Бургас
Инсулина също трябва да е в норма, не само захарта.

# 626
Здравейте пак. Бях на УНГ преди две седмици че много дълго време се проточи да ми е запушен носа и едни корички.. оказа се стафилокок, пусна и АБ, изписа Бактробан или мупироназал-това взех, да мажа 10 дни, 5 дни почивка и още 20-25 докато свърши тубичката..минаха 5те почивка, но почнах на се колебая колко е ок да го мажа това толкова време.. имате ли подобен опит и да мажа ли сега още 3 седмици или там докато свърши тубичката? Чудя се дали да не отида при друг доктор за мнение, но с детето ми е така сложно.. Иначе все още ми се запушва, тези 10 дни мазане малък ефект кано че ли

ПП:А за вит Д ви послушах и си взех и К2 мк-7 и магнезий. Фармацевтката.беше на същото мнение.

Последна редакция: сб, 04 апр 2026, 22:20 от InYan238

# 627
Аз съм със стафилококово носителство и редовно правя инфекции, съответно - Бактробан е моят пръв приятел.
Само че такава схема никога не съм прилагала.
При упорити случаи съм правила 3 курса - 10 дни мажа, 7 дни почивка, пак 10 дни мажа, после 7 дни почивка и последно 10 дни пак мажа.
Обърни внимание, че Мупироназал след 10 ден трябва да се изхвърли и си купи нови 2. Бактробан няма такова изискване, но това е един по-смотан и недотам ефективен вариант, тъй че сменяй тубичките.
Между другото, нищо чудно и детето да има. Следващият път на контролното изследване тествай и него.
Но иначе - нищо няма да ти стане от 20-25 дни, аз редовно правя 10 дни АБ капки, 10 дни Бактробан.

# 628
На сина ми доктор за стафилокок изписа Мупироназал за 2 седмици по 3 пъти на ден, не съм изхвърляла нищо и си действаше. Преди това сме слагали Бактробан но нямаше добър ефект, така, че от двата препарата аз предпочитам нашия.

# 629
Здравейте, това са изследванията на моя мъж.
Дали са нормални резултатите и дали евентуално ще му се наложи да пие нещо.
Много благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт