КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 8 869
  • 380
  •   4
Отговори
# 240
Добро утро ☕🌹
Фло, хубаво е, че температурата е овладяна! Казаха ли окончателно от какво е предизвикана, грип, апандисит....? Прегръдка за двечките и бързо да минава! ❤️
Другите болнички как сте? Прегръдка и за вас и чакам добри новини! 😘
Тони, ти освен кучешка баба и внучета ли ще си имаш? Натоварено ще ти е сигурно, но пък хубаво!
Днес съм планувала пилешки филенца с гарнитура задушени зеленчуци и супа от кисело зеле, праз, картофи и моркови. Иска ми се да излезем с ММ на разходка, но има доста задачи и не се знае дали ще ме огрее.
Спокойна събота момичета! 🥰

# 241
  • някъде другаде
Фло , радвам се , че Т е спаднала. И това , е ви подкрепяме е много естествено. Ние тук в КГБ сме , като в брака , и в добро и зло.
Кас , взех си отпуск понеделник и вторник , ще имам и внуци. Кучето ще е тук до неделя.

# 242
  • София
Добро утро!
Фло, дано се разминете с операцията.
Ани като беше малка редовно си откарваше по 5 дни в Пирогов със същите оплаквания. Под наблюдение, не бързаха да оперират и я изписваха. Като порасна и мина. Но тогава в детското отделение не пускаха родители на ученици, само на бебета и до към 3 г.
Тони, заради такива активистки съм изключила звука за известия на месинджър, вайбър и подобни. Много им беше важно на някои да пуснат картичка за Бабин ден, 8 март и подобни точно в 6.00 - като на състезание бяха. Да не споменавам разни простотии - да препратя глупаво съобщение на 7 души, иначе ще стане лошо....
Или пък да предупредят за поредната измама, а тя се оказва стара като света.
И като писах измама - вчера получих СМС от Еконт за очаквана пратка. Ако искам да влеза в линк и да я пренасоча и да платя предварително, че е по-евтино. Да, ама не - 2 или 3 пъти годишно поръчвам разни неща, а скоро не съм. И Пл. е невинен.
После четох, че било измама - да си знаете.

# 243
Добро утро, момичета! За първи път съм кукнала по нощите, но чак сега се пренесох на дивАната.
          Фло, дано всичко мине добре с Елиа. Да поставят точна диагноза. Имам спомен как преди години с ММ ,точно на 30.12. бяхме в Пирогов със същите симптоми. Оказа се, че хирургът е баща на дете от моята група и ММ ме изгони за да не ме види доктора и измърмори, че ако го оперират само защото ми е познат ще ме убие. Е, изпратиха го в къщи със съвет да си приготви чантичката и ако признаците се повторят да идва веднага. Какво посрещане на НГ беше не ми се говори. Е, оперираха го точно на Великден. Та стискам палци за детенце.
          На мен нищо не ми се прави. 
         Спокоен ден!

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 10:45 от Didia

# 244

Рано или късно ти се случва това, за което винаги си мечтал. Стига да не се откажеш от него

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Фло, радвам се че Елиа е добре тази сутрин! А щом е и гладна, значи има подобрение - да минава каквото е!
Тони, чудесни занимания ще имаш следващите дни. А как се навиват да тръгнат с толкова малко дете в чужбина - браво на тях, млади са и са решителни. Ние чак като ставаха на 3 години и единия, и другия ходехме на море - сега не се съобразяват с това младите родители. И може би е по-добре ...
Мамси, как е Алекс - овладяхте ли положението?
Айша, вие имате ли Мрънчовци? Все още ли не иска да се храни Мрънч? Преди няколко дни и аз получих такова съобщение от Еконт, но директно го изтрих - нищо не съм поръчвала скоро на тях.
Тану, приятни забавления с домашния любимец! От обезболяващия спирт и аз съм доволна - спасява положението.
Ениска, обади се, скоро не сме те "виждали".
И другите момичета - Яжка, Ян, Флаш, Янче, Нами, Фрау Данна, за Танитка вече не питам какво стана с лаптопа, Цветеарт, Майчето също се губи. Липсвате ни ...
Дидиа,
ММ отиде на работа, а аз се впускам в кулинарни занимания в кухнята - пиле с ориз, картофена салата и пържолки. Сладкото ще го мисля в движение.

Усмихнат и спокоен ден баболинки Heart и

# 245
  • София
Макавели, довечера ще имаме мрънчоци.
Днес Пл. е на изследване на кръвна захар - ще ходи 3 пъти през 2 часа до лаборатория в Дружба. Добре, че и тя, и ние сме до метрото.
А аз съм на работа и няма как да мъкне децата с него и да се мотат при вирусите.

# 246
Добро утро, баболини! В четвъртък и петък пазих диванаТа и съм ви изчела, но не съм писала, че много станахме болните. Мисля, че успях да пресека нещото, каквото и да беше, сега ми е просто малко отпаднало. Нямам планове за деня,  полека и с почивки.
Фло, голямо премеждие при вас, нека всичко да остане зад гърба ви,  бързо да се възстанови Елия.
Всички да сте здрави,  малки и големи!
Тони, пита ли тая хубавица, дето те събуди рано-рано, как е с главата? Аз имах такъв случай и понеже по никое време като ми звъннат,  подскачам,  очаквам нещо лошо,  та дамата го отнесе.
Дидия за теб са и палците, и прегръдките.
На всички хубав ден!

# 247
Добро утро!
С кафе във вашата компания Simple Smile

Айша, натоварване с глюкоза ли ще правят? Казаха ли ви, че между вземането на кръв трябва човек да е в покой? Не да пътува ...
Проверих за ампулите в моята провинция. Няма ги, но ще потърсят.

Благодаря на всички за рецептите !

Мисля,че трябва да си направим нещо каро прощъпулник. Ама друго...за да пресечем тази серия на болести и неразположения.

Днес ме чака всичко онова, което не свърших миналия уикенд. Както и обичайното.
За сега съм с форума и една мъркаща котка Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 248
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
И аз се бях зарекла да спя до когато мога, защото пак съм заспала след 2,00 часа, но в 9,30 ме събуди клиент.
Фло, бъзро възстановяване на Елия и дано да су разбере какво е предизвикало неразположението. Добре поне, че сте само в стаята.
Дидия, дано има положителна развръзка и при теб. Ако имаш нужда пак ти казвам - насреща сме. Имаме доста познати лекари, ММ работи в сферата на медицинското оборудване, така че ако може бихме помогнали.
Макавели е изброила липсващите момичета. Ще се радвам да дадете знак, че сте ок.

# 249
  • София
Добро утро!
От 5 часа съм будна. Естествено, не съм се наспала въобще.
Фло, Дано се оправи Елия, но ако трябва операция да мине леко! Стискам палците!
Мисля и другите болни, дано скоро имате добри новини!
Снощи като ми доведоха внуците доведоха и кучето. Повъртя се половин час из къщи и се прибра  с мама и тате, децата останаха и дома. Ще видим дали ще проявя алергия към кучето.
Хубав ден на всички!

# 250
Здравейте пак, баболинки!
Вече жулнах две кафета и мързелувам. И аз като Ениса нямам планове за деня. Въртележката цяла седмица ме поумори, а за капак снощи заспах доста късно. Грее хубаво слънчице навън, току виж ми се отвори парашута да се разходя. Иначе къщна работа има колкото щеш. Сигурно ще ми отиде един час само да разтуря "магазинчето" на децата и да подредя. От къде се взеха толкова джунджурии по столовете - щандове! То и дедо има вина. Донесе от мазето един кашон със стари играчки, фотоапарати, камера и антики на четвърт век, които се оказаха забавни. Дребосъчко си хареса за него един механичен будилник с кокошка, да го будел сутрин. И ми изтърси, благодарен, че му го подаряваме: Бабо, аз много ще си го пазя. Когато умрете ще ми е спомен от вас! Simple Smile Heart. От къде му го роди главата! Сигурно защото наскоро пак говори за прадядо си, че е звездичка.
Фло, как мина визитацията?

Здраве за всички! Хубав да ви е деня!

# 251
  • София
Ранела, не е обременяване и глюкоза, а трикратен профил след хранене.

# 252
  • някъде другаде
Макавели , не ги е страх , но те сега ще са и със сватовете и другата леля. Още миналия юни , когато Явор беше на 2 месеца ходиха на море в Гърция. Те , където и да ходят обичат да са с децата , не ги оставят.

# 253
Фло, дано всичко се размине най-леко за детето
Аиша, в нашите две аптеки няма но-шпа на ампули. В едната даже не бяха чували, че го има. Прави сметка какъв специалист е аптекарят.
Днес за обяд бяхме на старо бабино меню - мачкАн с гарнитура лютеница от сушени чушки. Колкото и да се старая, не ми е вкусно така, както когато готвеше баба.
За вечеря ще е гювеч със свинско месце.
При нас почти цяла нощ валя дъжд. И сега е облачно, мрачно и кално. След разходката в градината кучо стана на прасе. Трябваше да го измия почти целия. Довечера ще се разхождаме по тротоара. Поне няма трева от полянките да се лепи по лапките му.
Хубав ден на всички!

# 254
  • София
Пак съм при вас. Визитацията мина, казаха да започва по малко да хапва солети и бисквити, да пие чай или вода. За сега не споменават думата "операция". Пак включиха глюкоза. Пуснаха ме в градска отпуска - разходка до Аптеката за капсули Ентерол. Казаха бързо да се прибирам, че да не се обадят на деди и да ме наклеветят. Няма мърдане. Тия са по-свирепи и от вас в Златоград. Stuck Out Tongue Winking EyeПоне пътьом си взех капучино, та се поглезих. Платих за ТВ, създаваме си приятен престой. Сестрите са много мили. Сприятелих се със санитарката, мургаво момиче, от кварталО, показа ми децата си - издържат син студент в Пловдив, пред завършване. Дъщеричка в 7 клас, ученолюбиво дете, изплащат брекети. Мъжът й лепи плочки, на сравнително ниски цени и има доволно работа. Агитирам я да учи, замисли се. Може би следващата година, след като момчето се дипломира. Уверена е, че мъжът й ще я подкрепи. Изцяло се справят сами с живота - рано е останала без родители. Ентусиазирана съм след разговорите със Силвето - моята нова позната. Тя също - щом мине покрай нашата стая, надниква и пита - имаме ли нужда от нещо? Сладурка! Много се смя, като й казах, че сме рода - сигурно са ме сменили в пернишката болница преди 74 години. Joy

Общи условия

Активация на акаунт