КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 13 657
  • 592
  •   4
Отговори
# 585
  • София
Да са живи и здрави пчеларите и тяхната милионна армия от работливи пчелички!

Скрит текст:
Баща ми има пчели.  Днес отидох в дома му и той ми показа целия мед, който беше събрал от кошерите. Той махна капака на кофата от 5 галона, пълна с мед, а върху меда имаше 3 малки пчели, които се бореха. Бяха покрити с лепкавия мед и се давеха. Попитах го дали можем да им помогнем, а той каза, че е сигурен, че няма да оцелеят. Жертви били от събирането на мед.
Попитах го отново дали можем поне да ги извадим и да ги убием – в крайна сметка той беше този, който ме научи да избавям страдащо животно (или буболечка) от мъката му. Най-накрая се съгласи и извади пчелите от кофата. Той ги постави в празна кутийка от кисело мляко и постави кутийката отвън.
Тъй като той беше нарушил спокойствието на кошера с по-ранното събиране на мед, пчелите летяха навсякъде отвън.
Сложихме кутийката с пчеличките на пейката и ги оставихме на произвола на съдбата. Баща ми ме извика малко по-късно, за да ми покаже какво се случва. Трите малки пчели бяха заобиколени от всичките си сестри (всички пчели-работнички са женски) и те почистваха лепкавите почти мъртви пчели, помагайки им да премахнат целия мед от телата си. По-късно се върнахме отново и в кутийката беше останала само една пчеличка. Сестрите ѝ все още се грижеха за нея.
Когато дойде време да си тръгвам, проверихме за последен път. Кутийката беше празна – и трите пчели бяха почистени достатъчно, за да отлетят.
Тези три малки пчели оживяха, защото бяха заобиколени от семейство и приятели, които отказаха да ги оставят да се удавят в собствената си лепкавост и решиха да помогнат, докато и последната малка пчела не бъде освободена.
Пчелни сестри... Съотборници. 
Всички можем да научим нещо от тези пчели...   
Замислете се върху този текст..."
~ от интернет ~
Лека нощ, момичета. Прикреватих се вече. Спокойни сънища.

# 586
  • Вила Великула
Ранела, мога да помогна с ГДД.

# 587
  • София
Мили приятелки!Благодаря ви ,че не сте ме забравили! Благодаря за хубавите пожелания!

Затрупана съм с много работа и имам 10 стр, за четене.Нямах намерение тази вечер нити да чета,нито да пиша.Преди малко домашният ми телефон,който отдавна никой не го ползва, ме стресна.Приятелка от миналото ми звънна,за да ми честити имен ден.Аз го бях забравила.Днес няколко пъти се чух с щерката,синко беше тук,ама и те не се сетиха Та, реших да погледна дали и тук някой не ми е честитил.Вие сте ми най-верните дружки,никога не ме забравяте!
 Понеже имам проблем с очите,а се налага да работя онлайн и не влизам в темата .Така ще се ограничавам до края на седмицата.
 Прочетох само 1 стр и видях,че съпругът на Макавели е празнувал РД
Макавели,честит да е рожденият му ден! Много здраве,обич и щастие !
 Ако има и други празнували ,поздравявам ги и пожелавам много здраве и успехи!
  Хубава вечер и лека нощ!
  Целувки от мен!

# 588
Добър вечер от мен!  Nerd
Честит имен ден на Яжка!   Flowers Hibiscus
Да е здрава, обичана, щастлива, да пише по-редовно и все така да внася бодрост и настроение в темата!  Kissing Heart

Нали внуците ми дадоха стар техен лаптоп, знам че на “харизан кон не се гледат зъбите“, ама искам да ви питам нещо, макар да рискувам да ми се смеете! Много ми са светли буквите, има ли начин да станат по-тъмни, че се измъчвам, стрелката също е много бледа? А през 2000 г. изкарах компютърен курс, ама дали помня нещо!!!
Другата седмица близнаците ще си дойдат от Холандия, но не ми се чака, ако има начин разбира се.

makaweli, ДС е добре, търси си работа из къщи, че навън е студено. Кое оправя, кое разваля..... и от ден-на ден става все по-крив и по-мърморлив!  nerd:
Днес от ранни зори е затропал на таванския етаж, подготвя едната стая за ремонт, че има поражения от силните дъждове през есента. Пенсионерска му работа

Лека нощ, баболинки!  Nerd

# 589
Танита, като пишеш отговор, погледни отгоре има букви:  тТ са размер на шрифта, В е да станат по-дебели буквите, / наклонената черта е за наклонен шрифт, U e за подчертаване  и после буква А. Щракаш върху нея и ти излиза цветна палитра. Щракваш на черното квадратче и буквите ти ще станат  черни. Ако искаш друг цвят, натискаш съответното квадратче.  
Надявам се да съм написала разбираемо.

# 590
  • sofia

Нали внуците ми дадоха стар техен лаптоп, знам че на “харизан кон не се гледат зъбите“, ама искам да ви питам нещо, макар да рискувам да ми се смеете! Много ми са светли буквите, има ли начин да станат по-тъмни, че се измъчвам, стрелката също е много бледа? А през 2000 г. изкарах компютърен курс, ама дали помня нещо!!!
Другата седмица близнаците ще си дойдат от Холандия, но не ми се чака, ако има начин разбира се.

Този проблем само в сайта ли е или изобщо в браузъра и компютъра?

Мога да помогна, но ми трябват подробности.

# 591
  • някъде другаде
Добро утро!
Колко е хубаво , че тук има винаги , кой да помогне. Ранела има нужда от помощ с ГДД - Пипи се отзова , Танита с лаптопа - Нами е на линия. Аз исках и си предложих услугите , с каквото мога да помогна , но Мериан се дърпа.
Мериан , не съм се отказала да си знаеш!
Ениса , аз редовно слушам съвета ти. Вчера до обяд яко пораборих. Следобед дойде полицай и разпитва на моя компютър и аз си дадох почивка , после лаф с него. То работата мен си чака, Е , има моменти , когато клиента чака и няма отлагане. Вчера се разплатих и с общината , платих 260 евро данъци.
Днес следобед ще ходя до Луковит , че ще пиша акт за брак.
Клечи , хубаво , че се обади , липсваше.
Нами , ще си измислям компютърни проблеми , че да се обаждаш и ти.
Хубав ден , баболинки - боровинки.

# 592
Добро утро.
Очите и ума ми още спят, но да пиша докато чакам и правя компания  маймунина в кухнята.
Пък ако ми кажете лек за злоядо куче, цена няма да имате. И да се остави да погладува, не е опция, и повече от два дни не е яло, чак повръща стомашен сок, но хапне две- три гранули и врътне главата. А понякога и толкова не хапва.
Всеки с проблемите си, а аз като една баба - орлица все гледам около мен да няма гладни и да не им е студено - и на деца, и на куче.

Снощи си мислих нещо.
Не знам дали обърнахте внимание на инфрачервената лампа, която постнах вчера. Чудесна е за нагрявки при синузит, аз за това е купих преди много години. Имах проблеми, бях стигнала  до пункции, но слава Богу ми се размина и не съм изживяла тази гадост.
Та някой преди време питаше за алтернативни методи при синузит, на мен това ми помага.
Щях да пиша тогава, но забравих. То аз и за лампата бях забравила, макар, че от години седеше обвита със стреч фолио на секцията. Даже внуците, като бяха малки питаха, какво е това, а аз се шегувах, че е камера, която наблюдава, кой не слуша и казва на Дядо Коледа да не му подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт