КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 10 331
  • 450
  •   3
Отговори
# 435
Ще взема да те последвам,  и за мен е рано да шавам навън, ръми и мръзне.
 Поне ме разсмя с раното, но не толкова да се разсъня.

# 436
Боровинки Simple Smile
Вижте кое време е Simple Smile
Вие още се излежавате Simple Smile
Вярно,че дъждовното време предразполага, ама имайте милост към работещите Simple Smile

# 437
Привет, привет, баболинки боровинки Heart Eyes
Видях още една чаровница с плитки Simple Smile Прекрасни дечица си имаме тук, да са ни живи и здрави! Kissing Heart
Фло, знаеш, че ти се възхищавам  затова, че се спрваяш с толкова много задачи. Радвам се, че това ти носи радост и ти пожелавам щом можеш да следваш примера на началничката си! Kissing Heart
Момичета, тия дни имало бури, та да не се чудите що не спите или що не са ви на място главите Grinning
Ние снощи отбелязахме празника. Хапнахме, духахме свещички и после кой от къде е. Радмав се, че менюто ми беше одобрено и харесано. Тортичката наистина се е получила много добре, малко промених крема, но ми хареса и така и пак ще я правя, поне става бързо.
Аз прочетох нещо интересно и реших да го споделя с вас, може и на вас да хареса .
Скрит текст:
СТАРЕЕНЕ
Много заболявания не са болести, а нормална част от процеса на стареене. Директорът на болница в Пекин даде съвет на възрастните хора:
Вие не сте болни, вие стареете. Много състояния, които смятате за болести, не са болести, а по-скоро сигнали за стареене.
Лошата памет не е Алцхаймер, а механизъм за самозащита на стареещия мозък. Това е стареенето на мозъка, а не болест. Ако просто сте забравили къде сте оставили ключовете си, но можете сами да ги намерите, това НЕ е деменция.
Бавното ходене и нестабилността в краката и стъпалата не са парализа, а мускулна дегенерация. Решението НЕ е да приемате лекарства, а да се движите.
Безсънието не е болест, а нарушаване на ритъма на мозъка. Това е промяна в структурата на съня. Не приемайте безсмислено хапчета за сън. Дългосрочната зависимост към хапчета за сън и други лекарства за сън увеличава риска от падания и когнитивни нарушения. Най-добрите „хапчета за сън“ са повече излагане на слънце през деня и редовна рутина. Телесната болка не е ревматизъм, а нормална реакция на стареещата нервна система.
Много възрастни хора се оплакват: „Боли ме навсякъде – в ръцете, краката.“ Това не е ревматизъм или хиперпаратеза на костите. Костите наистина стават хлабави и тънки, но 99% от „усещанията за болка“ не са заболяване, а по-скоро бавно предаване на нервни импулси, което усилва усещането за болка. Това се нарича „централна сенсибилизация“ – често срещана физиологична промяна при възрастните хора. Лечението е с упражнения, а не с лекарства.
Холестерол. Възрастните хора имат малко по-високи нива на холестерол, защото са живели по-дълго. Холестеролът е суровината за синтеза на хормони и клетъчни мембрани. Твърде ниското ниво може да отслаби имунната система. Препоръчителното ниво на кръвно налягане за възрастните хора е по-малко от 150/90 mmHg, а не стандартното за по-младите хора – по-малко от 140/90. Не възприемайте стареенето като болест.
Стареенето не е болест, а необходимо пътуване.
Няколко думи за възрастните хора и техните деца:
Първо, не забравяйте, че не всеки дискомфорт е болест.
Второ, много възрастни хора се страхуват да не се „уплашат“. Не се поддавайте на страх от резултатите от тестове или реклами.
Трето, най-важното за децата не е просто да водят родителите си в болницата, а да ги придружават на разходки, да се пекат на слънце, да се хранят, да общуват и да се обвързват.
Остаряването не е враг. Това е друга дума за живот... но застоят е враг!
Средната възраст започва на 50 и завършва на 70.
Златните години са от 70 до 80.
Старостта е от 80 до 90.
Дълголетието започва на 90 и продължава след смъртта.
Основният проблем на възрастните хора е самотата. Съпрузите обикновено не умират заедно; единият умира пръв. Вдовецът или вдовецът стават бреме за семейството. Затова е много важно да поддържате връзка с приятели, да общувате често и да не се превръщате в бреме за децата и внуците си, които може никога да не го кажат на глас.
Като личен съвет е, да не губите контрол над живота си. Това означава да решавате кога и с кого да излизате, какво да ядете, как да се обличате, на кого да се обаждате, в колко часа да си лягате, какво да четете, какво да правите, какво да купувате, къде да живеете и т.н. Защото, ако не можете да правите всичко това свободно и независимо, ще се превърнете в непоносим човек и бреме за другите.
Уилям Шекспир е казал: „Винаги съм щастлив! И знаете ли защо? Защото не очаквам нищо от никого. Чакането винаги е болезнено".

Хубав следобяд на всички, чаф и до после Hug

# 438
  • Вила Великула
Ааа, не съм съгласна с Фло и Борянка. Какво е това мързелуване. Вие друга работи нямате ли си освен да спите. Вижте какво хубаво четиво ни е изпратила Кассс. Хайде боровинки -стига мързелуване.

# 439
Съгласявам се с Пипи и се обръщам на другата страна 😝

Кассс, благодаря за споделеното!

# 440
Брей,  аз съм преминала в златната възраст, какво богатство. Обаче не съм съгласна да съм в тежест, още има малки ползи от мен, например да запаля печката да е топло, да приготвя нещо вкусно.
 И пак на моята - не съм китайски доктор, но се сещам, че организмът остарява и се променя.
 За движение - лятото  е добре  и на слънце доста време, зимата като сега харесах идеята на Фло, че и Тетка се обърна на другата страна - поспах де, още. Нощес ще броя каквото ми падне.
  Не се ядоствайте, при вас е от възрастта, не сте стигнали златната.

# 441
Аз съм щастлива - внучетата са у нас след училище и градина. Нагъват таратор и мусака, та им плющят ушите. А, и се редуват кой да владее дистанционното. Simple Smile Малко разпускане в бабин-дедин дом Heart. Отделно пак отвориха едно кашонче с антики от мазето за игра.

# 442
  • някъде другаде
Брей , затишие цари този следобед. Само Тетка е на линия. Няма и при мен нищо интересно.
Ще ви пожелая лека вечер и спокойна нощ!

# 443
  • Варна
И при мен нищо интересно. Котарака спи и той ...
Скрит текст:
, ММ е на работа, звъна да каже, че щял да се опита да си дойде по-рано...към 21 часа, не му вярвам.
Мисля да хапна аз след малко, че днес съм на един портокал и главата ми все да се мае нещо. Sad То не е от глад ама предпочитам така да си мисля.
Чух се с приятелка - дундурка внуче-пеленаче. Влизам при вас, внучета красиви, интересни, да са ви живи и здрави и често да сте заедно. Късметлийски такива Simple Smile)
Аз едва вчера получих снимка/без име/ на 'приятелката' на моя син. То голяма тайна, голямо чудо. И с хиляда уговорки.Simple Smile Слагам я в скоби щото той така я нарича в редките случаи когато говори за нея - бяхме едикъдеси с една приятелка!!! Луда работа.

Фло, аз ти казах и лично - възхищавам се на енергията ти! Пу-пу Flowers Hibiscus

# 444
  • Вила Великула
Флаш, това най-вероятно е сериозна приятелка, щом и снимка ти е изпратил. На колко години е синът ти?
И при мен нищо интересно. Работих до преди малко, сега мисля да се позиционирам на диванаТа и да гледам черешката.

# 445
  • Варна
хм, не мога да си редактирам правописните грешки от предния пост Simple Smile

На много години е сина, '89 набор - не ми се смята Simple Smile

# 446
Прибрах се в 8 от работа. По пижама съм.

# 447
  • София
Eто съм!
Нали все се губят постове и се появяват после - Кас, да е жив и здрав рожденика ти! Злото да го забрави, като мене.
Флаш, сериозна е работата, щом и снимка имаш -  ще дойде сляпата неделя, може би.
Оказа се, че прическата на мамсината внучка е творение на моето Ани. Пратих и снимките, призна си - много кротко и послушно  било детенцето, не гъкнало от скубането. Казах и другия път да си говорят на немски двете докато я плете.

# 448
Талант е дъщеря ти, Айша! Браво!
Изпратихме дребосъчковците. Утре вечер пак ще са у нас. Пускаме дъщерята и зетя вечерта да се разходят някъде. Ние с Тетин и мама сме си у нас, ще ги посрещаме и ще им се радваме.

# 449
  • Вила Великула
Айша, браво на Ани. Явно си обича професията.
Тетка, пожелавам ти мама да се подобри за да няма нужда от вашето постоянно присъствие и вие с Тетин да може да се разхождате на воля.
Спокоен сън ви пожелавам, боровинки и утре свежи на сутрешното кафе и раздумка.

Общи условия

Активация на акаунт