Великобритания - тема 99 Всесезонна............

• 623
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • До хладилника, който обичам
Да, има логика. Тоя човек съм сигурна, че оперираше изцяло с мерак и нула умения. Предложи ми да се провре през Велукс прозореца и да чистел покрива с четката от там, отказах категорично. Просто недоумявам с какви очи си предлагат "услугите".

# 16
aБу, сигурна съм, че има достатъчно балами да им се вържат.

# 17
Е, ето, аз им се вързах. Само че вече веднъж имах вземане-даване с каубой преди близо десет години и горчиво съжалих, та тоя път спрях взаимоотношенията навреме.

# 18
  • ENGLAND
Момичета, идвам с въпрос. Откъде да си купя жито за варене? В българския магазин в Бирмингам няма, не зареждали, не се търсело. Гледах в Амазон и ебей, малко не ми изглеждат като българското. Някакви идеи и линк, моля?

# 19
  • Манчестър
Момичета, идвам с въпрос. Откъде да си купя жито за варене? В българския магазин в Бирмингам няма, не зареждали, не се търсело. Гледах в Амазон и ебей, малко не ми изглеждат като българското. Някакви идеи и линк, моля?

Полски или други източноевропейски магазини.

# 20
И във всички арабски, южноазиатски и турски има също.

# 21
  • ENGLAND
Благодаря, в събота ще търся

# 22
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бу, аз когато извиках фирма за такова почистване доста сериозно ги проверих, освен това с офертата ми изпратиха и застраховките. Изчистиха всичко плюс пръскаха с препарат който да предотврати образуването на нов мъх. Може да се допиташ за препоръки първо в някоя местна група и от там да имаш база за проучване. Освен това не ползваха стълби а сглобиха скеле. След като приключиха с покрива изчистиха каквото е паднало долу плюс прозорците.

# 23
Точно от местната група взех имената на всички - някои ми дадоха тройно предложение за цена. Търсих оферти за чистене и пръскане с биоцид, да, за да не расте после мъх известно време. Скеле няма да има, защото къщата ни е малка и не е толкова висока, но си трябва стълба за покрив, от тези горе със закачане на билото. Тоя човек се яви с обикновена стълба, каквато има всяко второ домакинство...

# 24
Вчера след като вече бях видяла поста на Бу, минах покрай къща, чийто покрив чистеха. То затова се и загледах, де. Бяха построили скеле и от него с пароструйка чистеха покрива. Къщата беше стандартни два етажа + с усвоен лофт. Ние не сме чистили покрива, но за чистенето на улуци, капчуци и както там се казваха улейчетата под керемидите за събиране на вода, за които се ползва стълба, не съм се сещала да искам застраховка.
На мен ми е дерт чистенето на патиото. Голяма част от плочките му не виждат слънце може би 4 месеца в годината и много бързо почерняват. С Patio Magic ги чистим, защото не смея с нещо на основата на белина, но все не съм доволна. Вие какво ползвате или просто викате професионално почистване?

# 25
А, да, тоя герой, не стига, че нямаше водоструйка и искаше да ползва нашата, ами и вика - отдолу нагоре ще ги чистя. Естествено изобщо не се стигна до чистене, човек трябва да е съвсем зле, за да помисли дори, че чистене отдолу нагоре, вместо отгоре надолу е ок. И даже да не помисли за силата на водоструйката и потенциално разместване на керемиди, протичане на покрив и т.н.
За улуците - някой път ги чисти мъжа ми със стълба, някой път ако е по-сериозно запушване, викам човека, който мие прозорците на горния етаж на всеки два месеца. Не съм го питала за застраховка и аз, но предполагам си има, защото обслужва много къщи и магазини в квартала.
За павирания драйвуей - водоструйка, препарат против мъх средно веднъж годишно, но го огрява слънце. Тая година е време да насипем и нов пясък между паветата. Отзад двора ни е отчасти с плочки, но също са на слънце и не хващат мъх, та не се налага обработка.

# 26
  • на малък остров в океана
Патиото чистя само с вода, без препарати. С патио приставката става супер.
Зимата винаги почерняват, въпреки, че ги пече слънце, и на пролет като ги изчистя стават като нови.
Но имам един коридор отстрани, където държа кофите. Там направо зеленясва яко, защото там слънце изобщо не грее.
Бу, кой препарат ползваш и доволна ли си?

# 27

Аз купувам pearl barley от който и да е хранителен магазин.

# 28
Ujasia, не помня, съжалявам. Търся на момента като ми дотрябва.

Ето това жито последно съм взела, от турски магазин. Ако не греша, и предното беше тая марка и стана добре.

# 29
  • ENGLAND
О, Бу, аз тази марка съм я виждала в турския магазин, даже си купувам сок от нар  и някакви буркани. Събота ще ходя до града където са полските и турските магазини, в наше село таково чудо нямаме. Миналата събота забравих, че мога там да намеря.

Общи условия

Активация на акаунт