Апарат за кръвно налягане

• 608
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
По вина на слаба батерия едва ли ще мери по-високо. Моят е Омрон, 30+ годишен, сменям му батерията и мери без грешка.

# 16
И много важно - всяко измерване влияе на следващото, защото вече сте пристегнали кръвоносните съдове.
И аз така знаех, но един от най-известните кардиолози в София мери три пъти непосредствено един след друг, на автоматичен режим, без пауза. Аз съм с много тънка ръка и имах чувството, че ще ми се пръснат вените от маншета при това изпълнение.

# 17
По вина на слаба батерия едва ли ще мери по-високо. Моят е Омрон, 30+ годишен, сменям му батерията и мери без грешка.

Това не е транзисторен радиоприемник, който свири слабо със слаби батерии! Хабер си нямаш от  електроника, но пишеш "компетентно". Едва ли си наясно кои грешки са случайни и кои са систематични.

# 18
И много важно - всяко измерване влияе на следващото, защото вече сте пристегнали кръвоносните съдове.
И аз така знаех, но един от най-известните кардиолози в София мери три пъти непосредствено един след друг, на автоматичен режим, без пауза. Аз съм с много тънка ръка и имах чувството, че ще ми се пръснат вените от маншета при това изпълнение.

Така е, този метод вече е отречен масово. Макар че лекарите доста често масово не се ъпдейтват за новости, дори в техните специалности. Включително все още има апарати, които автоматично мерят един след друг и взимат средно аритметично от стойностите.

# 19
При нас проблемът с безумните измервания се оказа заради това, че НЕ позиционираме тръбичката върху артерията. Т.е. точно по средата на вътрешната страна на ръката. На други модели е показано схематично точно как трябва да се направи. На нашия картинката е безумна.

Аз усещам туптене между границите, когато ми мерят кръвното с механичен апарат и мога да проверя дали е точно.

# 20
Добре де, обадете се в сервиза да го видят. Може да му има нещо, електроника е това. Какво значи "как такива уреди се предлагат", това сигурно са най-познатите апарати в България, явно че има причина. После казвате, че и Омрона не бил верен, силно невероятно е и Сендо, и Омрон да не са окей. Нещо не правите както трябва.

Меря кръвно от над десет години ( със Сендо с маншон и стетоскоп) ...няма как някой да ми каже точно на мен ,че не меря кръвно правилно .Да ,върнахме Омрон ,защото даваше невероятни разлики .
Сега със този Сендо ,който купихме също има разлики,и то сериозни .
Пак повтарям,че ние сверяваме достоверността на електронните апарати ,с обикновен ,който е давана два пъти на сверяване .
Всички вие ,които твърдите че вашите електронни апарати мерят правилно ,откъде знаете че е така ?

# 21
Как откъде? Нося ги на техник. Имам Омрон и един обикновен, китайски, със слушалка. Но е стар, не от сегашните китайски измислици. Сменяла съм му маншет, помпичка. Работи много точно.

# 22
Как откъде? Нося ги на техник. Имам Омрон и един обикновен, китайски, със слушалка. Но е стар, не от сегашните китайски измислици. Сменяла съм му маншет, помпичка. Работи много точно.

Добре ,какъв модел Омрон ползвате ?

# 23
Вижте, коренно различно е меренето с електронен апарат. Със слушалката можеш да измериш на легнал човек, електрония не може. Вижте първо като сложите маншета има ли два пръста място да вкарате вътре, да не го стягате много? Има една точка, трябва да е точно над сгъвката на ръката, на артерията. И ръката върху нещо поставена, на ниво на сърцето, не да виси и не да сте приведени. Това са основни неща, другото вече техник да провери.

# 24

Ами случайните грешки, особено заради батериите и не само заради тях??? Писах и за систематичните, тях техникът може да ги забележи, но случайните не може.

# 25
Мерим точно както е показано.
Следваме бялата точка ,не затягаме много..точно както е оказано ,но не става...
Ние имаме нужда от такъв електронен апарат, защото ще го оставим на  човек ,който живее сам...и който няма как сам да си го мери със стетоскоп механично, защото се притеснява,и  вдига кръвното още повече .
Дайте някакъв модел електронен апарат като марка и модел ,от който вие сте доволни.
Сендото който купихме ,ще отиде на проверка идната седмица.

# 26
Моят Омрон е 30 годишен, не мога да дам модел. С ръчно напомпване.
А как да не може легнал? В Токуда сутринта минаваха с апаратите, в легнало положение мереха. С електронни.

# 27
Моят Омрон е 30 годишен, не мога да дам модел. С ръчно напомпване.
А как да не може легнал? В Токуда сутринта минаваха с апаратите, в легнало положение мереха. С електронни.

Ако прочетете инструкцията на всеки електронен апарат пише, че човек трябва да е седнал и ръката трябва да е на нивото на сърцето. Какво правят и не правят като хората е болниците е съвсем друга дискусия.

# 28
За домашните апарати по принцип е така.

Общи условия

Активация на акаунт