Какво ви пречи да шофирате?

• 4 814
  • 219
  •   2
Отговори
# 210
Кое му е трудното на успоредното паркиране? Аз категорично избягвам паралелното, освен ако няма достатъчно място да се шмугна, но успоредно паркирам по няколко пъти на ден.
При нас изпитват и на успоредно паркиране на заден ход. Не обичам и избягвам, ако е възможно.
Успоредно напред -  лесно и без проблем.
Успоредно на заден - затруднява ме и избягвам, но ще паркирам, ако се наложи.
Паралелно - never.

# 211
Успореден и паралелен значи едно и също.

# 212
С лекота правих успоредното паркиране, обаче, ако е от лявата ми страна свободното място, мога да го направя със затворени очи, пада ли ми се от дясната...там не винаги ми се получава от раз, ако разстоянието между другите два автомобила е малко 🤦

# 213
Практика се иска за успоредното паркиране. Първо се бях научила да паркирам само наляво, после нарочно взех да минавам от другата страна на блока Simple Smile

# 214
Успореден и паралелен значи едно и също.
В геометрията е едно и също, но в моите представи е паркирането, когато влизаш директно в паркомястото на преден или заден ход успоредно на други коли.
Как се казва паркирането, когато просто влизаш в паркомястото? Съжалявам, станах шофьор в Канада и терминологията ми се губи.

# 215
Перпендикулярно. На английски също. Математиката е точна наука и няма значение кой как възприема термините ѝ. Те винаги и навсякъде значат едно и също и не се нуждаят от трактовка.

# 216
Успоредното хич не го умея освен ако мястото на е по-голямо.
Перпендикулярното го правя назад, напред ако трябва не съм голям фен, но не ми е проблем.

# 217
Явно сте попаднали на услужлив инструктор. На изпита има само перпендикулярно паркиране. Поне така беше преди. Ако вече изпитват и на успоредно, споделете.

Аз не говоря за изпита. Точно за обощенията говоря, но който си мисли, че опитът му е универсален за всички, явно няма нужда от аргументи.

# 218
Перпендикулярно. На английски също. Математиката е точна наука и няма значение кой как възприема термините ѝ. Те винаги и навсякъде значат едно и също и не се нуждаят от трактовка.
И защо така грубо!? Приеми, че съм с деменция и математиката ми куца. Както и българския ми, след като го ползвам за по 30 минути дневно във форума, буквално от 1992 година. Не може всички да сме умни и грамотни.

# 219
Не съм използвала нито обида, нито някакво определение лично към теб. Познаването или непознаването на майчиния език си е отговорност на всеки един поотделно.
Просто имаше известна ирония да започваш изречение с "какво му е трудно на..." в тема, в която борят налитащи котки и алтернативни улички, а продължението на написаното да е леко безсмислено. Стана ми забавно, това е.

Общи условия

Активация на акаунт