ChatGPT като приятел

• 3 943
  • 162
  •   1
Отговори
# 150
  • Швейцария
И аз така мисля. Нямам какво да крия, банковата си сметка не я пубкикувам в интернет. Не крада, не мамя и не убивам. Който се интересува от котката ми, може да я гледа и да й се наслаждава.

# 151
Да, Гпт е добър за разговори или да го питате нещо просто, но не е това напреднало зловещо нещо, което много хора си представят.
Вчера говорихме за паметта му - та той забравя какво е писал преди 3 отговора; това ми се случва много пъти - трябва да се съобразявам и да пиша всеки път възможно най-конкретно за какво го питам (ако е за сериал, или определена книга, или за рецепта за нещо - храна или домашна козметика, или диетичен режим) - иначе може да забие в съвсем различна посока...

# 152
  • София
И аз на това се дразня, че забравя или, ако продължаваме същия разговор, държи на това каквото ми е казал преди, въпреки че му давам нова информация. Демек - тъпичък е.

# 153
Чела съм, че в дания събират кръв от всяко новородено за да могат да сравняват днк при нужда . Ако е вярно то ние се страхуваме че ще попитаме за едно червило ?

# 154
Чела съм, че в дания събират кръв от всяко новородено за да могат да сравняват днк при нужда . Ако е вярно то ние се страхуваме че ще попитаме за едно червило ?

В България също се взима кръв от всички новородени. Между третия и петия ден от раждането. Принципно е за нуждите на неонаталния скрининг за 3 редки, но сериозни заболявания. Ако се установи проблем, родителят получава писмо за провеждане на допълнителни изследвания. Ако няма проблем, няма обратна връзка.

Тъй като този скрининг е задължителен, родителят не подписва никакви формуляри за съгласие. Ако някой иска изрично да откаже, нямам представа каква е процедурата да го направи, и доколко изобщо има право.

# 155
И аз на това се дразня, че забравя или, ако продължаваме същия разговор, държи на това каквото ми е казал преди, въпреки че му давам нова информация. Демек - тъпичък е.

Ползвай платената версия на Клод и няма да имаш този проблем. Помни като слон.

# 156

Да срявняват ДНК при нужда от какво?

# 157
много неща. Един пример е разкриване на престъпления.

# 158
А друг?

# 159
  • София
Медицински изследвания за статистика с научна цел.

# 160
  • София
ДНК все по-масово се изследва на неродено бебета. В много страни е част от здравния пакет при бременност. При нас все още е много скъп и не всички го правят. Възможно е някой някъде да събира база данни.

# 161
На мен пролетта ми се наложи да направя една оп и имаше бланка дали всичкия свързан с оп и изследвания материал , като кръв и пр. , бих им ги оставила за да работят с тях в различни области. Например изследователски. Анонимизирани. Оставих им ги. Като се замисли човек т. или иначе ще се мре - какво повече могат да ти направят Simple Smile
Все пак не ме питаха за попечителство над децата ми. А съм чела, че обикн. мафиотските подходи са - първо най-любимите, пръво от децата започват. Човек сам по себе си не е толкова уязвим ...

# 162
Как така не помни чатът? Аз имам регистрация в безплатната версия. От лятото си водя отделни дискусии с него по конкретни теми и помни, прави връзки между нещата, които съм писала/питала преди месеци.
Всички сме уязвими, в момента, в който станем нечия 'мишена'. Дотогава - няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт