ChatGPT като приятел

• 1 286
  • 81
  •   5
Отговори
# 30
  • Beyond the stars
Нима не знаеш колко ценно качество в реалността е лицемерието? Та тук е нещо такова. Питаш и си сигурна, че ще чуеш това, което искаш Simple Smile

Не винаги. Понякога може да ти каже, че не си в правилната посока и еди кое си не звучи ок.
Ма ще го каже мило. Grin

# 31
Не знам. За мен е минус и натоварващо лицемерието. Такива в близкото обкръжение не бих допуснала.

# 32
  • Beyond the stars
Това все пак е робот. За какво лицемерие говорим при машина?

# 33
Такова на каквото е обучена.

# 34
  • Glasgow
Скоро в един форум или група не помня, някаква дама споделя че го питала как би я оценил от мъжка гледна точка, на база някаква снимка и ѝ казал, че е 5 от 10:))) И се беше разстроила- момичета, какво да променя в стила си.  омг, това е софтуер, все още не му се връзвам, та да се разстроя. На приятел му казал, че е пристрастен към секса и да се обърне към терапевт, защото в рамките на една седмица няколко пъти го питал за примерни фрази да заговаря жени в Тиндър

# 35
  • Beyond the stars
Такова на каквото е обучена.

Лицемерието обаче изисква наличие на истински чувства, прикрити зад привидно мило отношение. Такива чувства той няма обаче.
Обучен е да отговаря в стилистика на добрия тон, както би следвало да говорят по принцип хората в онлйан пространството.

# 36
  • SF
Не винаги. Понякога може да ти каже, че не си в правилната посока и еди кое си не звучи ок.
Ма ще го каже мило. Grin
И като му напишеш, че на тебе така ти харесва, той ти се извинява и се съгласява веднага, че си в правилната посока.
Аз го питах за планетите - тотална каша му е "в главата". Написа някакви глупости. Казах да направи отново изичсленията - пак не успя. Написах му истината - веднага се съгласи с "имаш право, това е точно така!", не помня дали не се извини. И приключих с опитите да ми изчислява неща, вместо мен или специализираните астропрограми.
Изобщо не знаеше в кое съзвездие се намира Луната на въпросния ден, а дори и изключително неопитните астролози имат тази информация. По-запознатите могат да се ориентират по часа й на изгряване, който го има в приложението за метеорологичната прогноза за деня по телефоните си.

# 37
Това казвам и аз, добре е обучена машината.

# 38
  • Beyond the stars
Ма ще го каже мило. Grin
И като му напишеш, че на тебе така ти харесва, той ти се извинява и се съгласява веднага, че си в правилната посока.
Аз го питах за планетите - тотална каша му е "в главата". Написа някакви глупости. Казах да направи отново изичсленията - пак не успя. Написах му истината - веднага се съгласи с "имаш право, това е точно така!", не помня дали не се извини. И приключих с опитите да ми изчислява неща, вместо мен или специализираните астропрограми.
Изобщо не знаеше в кое съзвездие се намира Луната на въпросния ден, а дори и изключително неопитните астролози имат тази информация. По-запознатите могат да се ориентират по часа й на изгряване, който го има в приложението за метеорологичната прогноза за деня по телефоните си.

Нищо не разбрирам от луни и планети аз.
Но скоро дори ми се скара. Питах някакъв хипотетичен въпрос,свързан с определен етнос и след като отговори бях порицана, че не може така да се изграждат отрицателни стериотипи. Защото така е обучен съответно.

# 39
  • SF
Понеже разбирам от луни и планети, го хванах, че той не разбира.
Казаха ми, че не трябва да му благодарим, да му пожелаваме лека нощ и т.н., защото за отговорите си той черпи много ресурси и на планетата не й е добре, така че не трябва да се държим с него като с човек/приятел.

# 40
  • Някъде там
Наистина ли на някой му е нужно, още фалш и лицемерие ?
На мен ми се струва, че е  "превзело света", та и от лицемерие идващо от машини, нямам нужда.
Имам котка слушател, нещо ако ме тормози, а не искам да споделям с близки и приятели. Тя не може да ми даде съвет, но за успокоение е страхотен приятел.

# 41
  • над кукувичето гнездо
Леле, тези неща, които чета от някои от вас, направо ме стъписват. Толкова ли много нямаме доверие в себе си, в хората, близките ни, толкова ли се страхуваме да се появим уязвими и раними пред другите, толкова много ли се страхуваме от отхвърляне и обществено порицание Scream

# 42
  • SF
Ама ние си оставаме хора и не се превръщаме в чат джи пи ти-та.  Едни се успокояват с котката, други рисуват, трети ядат сладки неща, четвърти си приказват с AI, пети не искат да са спокойни, а търсят адреналин и са вечно като на пружини.
Щом имаш котка и ти носи наслада и успокоение, гали я. Приятелката ми, за която ви казах, че си общува редовно с чат джи пи ти, няма котка и за нея това е единственият вариант.

# 43
  • Beyond the stars
Не мисля, че нормалния тон на общуване следва винаги да е в графата "фалш".
И тук не говорим да ми обеснява какъв прекрасен човек съм нали.
Дневник може би е правилната аналогия, общуване сам със себе си под някаква форма.

hala_penka Да, горките ние, в нищо нямаме вяра. Long live AI.

# 44
  • Glasgow
Hala, ами ето заради такива реакции го ползваме. Как веднага се състави профил на милиони потребители, нямат приятели, страх от отхвърляне. Калм даун, това е просто улеснение, софтуер.

Общи условия

Активация на акаунт