ChatGPT като приятел

• 5 056
  • 194
  •   2
Отговори
# 180
Скрит текст:
Чатът има дългосрочна памет, която се запълва бързо - за нея писах в началото, когато засегнахме темата за паметта. След като се запълни, тя си стои и не мърда, освен ако не изтриете някои неща от настройките - там се вижда какво е запомнил.

Краткосрочната му памет е в рамките на самия разговор и тя не е добра.
Зависи какви разговори сте водили - на мен ми се е случвало повече от веднъж да забрави за какво говори и затова сега всичките ми въпроси стават малко тромави (освен въпроса припомням предмета на разговора).

Пример - разговаряме за книга, то изведнъж започва да говори за сериал, който сме обсъждали преди 4-5 месеца и който няма абсолютно нищо общо като сюжет с книгата, ...
Именно затова се правят отделни чат дискусии: 1. Книга. 2. Етерични масла.
Аз така съм ги разпределила и помни с месеци какво си 'пишем двамата'.
Имам и една обща в която го питам бързи неща по различни теми, в които не ми е важно да проследява развитието.
[/quote]

Прочетете пак какво съм написала - в пълното ми мнение е и сте изрязали точно изречението, в което изрично пиша, че става дума за нови и отделни чат дискусии. Дала съм примери от две отделни чат дискусии. Проблемът за който съм писала се отнася за отделни чат дискусии, в рамките на самата дискусия, която трае няколко минути.[/b]

Дано сега е по-ясно.

# 181
да, бърка се чат джипити. и аз съм го хващала. Например, коригираме заедно някакъв текст, давам му заповеди и тн, стъпка по стъпка и накрая като последна версия ми дава някаква стара...или ;онякопга имам няколко версии на даден текст. и ги назовавам някакси и в някакъв момент вместо версия Априм, ми дава Бета, примерно.

Днес го разпитвах за едни разултати и ми даде доста грешно мнение. Това няма общо със запълване на паметта, но има проблем с разбирането в някои аспекти.

# 182
аз си мисля, че и тук са му дали да пише, някои теми са формулирани в типично негов стил.
50% от съдържанието в соц. мрежи е на ИИ. Е,  този форум, май е с други проценти.

# 183
Това не е конспирация - форумът използва ИИ от повече от година и това беше официално обявено. Но не Чат гпт и не за да пише теми или мнения - пише обобщени въпроси и отговори под някои теми.

# 184
Това не е конспирация - форумът използва ИИ от повече от година и това беше официално обявено. Но не Чат гпт и не за да пише теми или мнения - пише обобщени въпроси и отговори под някои теми.
Може ли пример. Кои теми? Като пише отговори, демек си е участник във форум.

# 185
  • София
“Пише” така наречените Q&A сесии в някои/повечето теми. Вайбър има същото, на много места има вече същото. Някой път обобщава добре, друг път не.
Не е активен участник в дискусии, освен ако някой потребител не използва АИ да му генерира постовете/отговорите.

# 186
Точно - те са над темата, а не вътре.
Вече повечето сайтове ползват ИИ. Имам предвид явно, целенасочено и нарочно, а не тайно и конспиративно.

# 187
"Обясни кратко и разбираемо как работи паметта ти, колко помниш и какво се случва, когато моделите се сменят сами в разговора. За безплатната ти версия."
Ето кратко и човешко обяснение 🙂
Скрит текст:
Как работи паметта ми (в безплатната версия):
    • Помня само в рамките на текущия разговор.
Докато чатим в тази сесия, си спомням какво си казал/а по-рано и го използвам за контекст.
    • След като разговорът приключи, паметта се губи.
При нов чат започваме „на чисто“ – не помня предишни разговори, име, предпочитания и т.н.
    • Нямам дългосрочна лична памет.
Не запазвам трайно информация за теб между разговори (това е налично само при някои платени функции/настройки).
Колко мога да помня наведнъж:
    • Имам ограничен „контекстен прозорец“.
Това значи, че ако разговорът стане много дълъг, най-старите части постепенно отпадат и може да ги „забравя“.
Какво става, когато моделът се смени по време на разговор:
    • Понякога системата автоматично превключва модел (заради натоварване, оптимизация и т.н.).
    • Обикновено контекстът се запазва, но:
        ◦ стилът ми може леко да се промени;
        ◦ може да изглеждам малко „по-различен“;
        ◦ в редки случаи губя част от нишката и е добре да ми напомниш.
Най-кратко казано:
👉 Помня временно, не дългосрочно.
👉 Помня разговора, не човека.
👉 Смяната на модел не е драматична, но понякога се усеща.

# 188
  • София
Да, аз последния път усетих смяната на модела в дълъг разговор, но пак свършихме работа и то много добра.

# 189
Помни име, помни! Всеки път ми вика: здрасти Dia като му кажа здрасти. Значи и лъже освен всичко останало. Grinning

# 190
Написаното важи само при условие, че не сте включили дългосрочната памет или влизате без профил.
Ето къде се включва паметта - в настройките:

Попитайте го в нов чат за какво сте говорили най-често.

# 191
  • Пловдив
Покрай доста проблемни ситуации, които ми се случиха напоследък, потърсих мнения на психолози. Коментарите и съветите им бяха почти същите като на Chatgpt и то безплатната версия. На психолозите разбира се е срещу заплащане.

# 192
Seaa, четох, че за психологическа помощ е добре да му се указва, че не искаш да е ласкателен към теб, а обективен и строг, защото по подразбиране бил настроен да е мил и на страната на питащия. Не знам дали е вярно обаче.

# 193
Първите една две та и три срещи с псохолог да опознавателни. Нормално.

# 194
  • Пловдив
Seaa, четох, че за психологическа помощ е добре да му се указва, че не искаш да е ласкателен към теб, а обективен и строг, защото по подразбиране бил настроен да е мил и на страната на питащия. Не знам дали е вярно обаче.

Конкретни въпроси, обективни отговори. Прилична любезност. Нищо по- специфично мило не ми е направило впечатление. Не съм му указвала как да ми отговаря. Определено съм изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт