Пълен пакет профилактични изследвания

• 1 303
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Често след корекцията на вит. Д - щитовидната и В12 се самокоригират.
И да, добре е Вит. К в комбинация с Д за по-добро усвояване, но не без консултация с лекар, защото високите еритроцити говорят за повишено кръвосъсирване, а вит. К допълнително сгъстява кръвта. Та може да не е подходящ в нейния случай.

# 46
Наред са изследванията. CRP e в норма. СУЕ бавно спада и сега е 30, което може да е от болно гърло или настинка от преди 3-4 седмици.
Витамин Д може да се повиши. Аз ползвам К2+А+D3 в шишенце с вграден капкомер на фирма "Мedi C Plus".
https://apteka.framar.bg/30065332/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC … D0%BE%D1%80%D1%81

# 47
Много ви благодаря! Както и предполагах, вие дадохте по - полезни и адекватни съвети от лекарите. Изпратих изследванията на ендокриноложката си, да види TSH и гликирания хемоглобин. Всичко било наред каза, щитовидната ще я следим, на този етап никакви лекарства. Инсулинова резистентност съм нямала. Питах и нея, и личната за витамините. В12 нямало нужда да пия, но аз си мисля, че трябва. Но и ще изчакам резултатите за фолиевата, които излизат днес, защото ги изпратиха в София. Най - странното от всичко е, че пия Вигантол от година и половина, защото тогава пак имах дефицит. По 25 капки два пъти седмично. И не е мръднал, все под границата. Защо не го усвоявам? Витамин К ми е противопоказен. И поисках да ми го увеличат, личната не дава. Искало се търпение. Какво търпение, с това темпо ще се вдигне точно никога. Ще си ги увелича сама, 25 капки по 3 пъти в седмицата. Няма как да предозирам, нали? Една грешка може би правя, приемам го сутрин, гледам да е с мазна храна, но веднага след закуска пия любимото си кафе без което не мога сутрин. Но кафе и витамин Д май не е ок и съм решила сутрин да почна да пия безкофеиново, дано има ефект.

# 48
Май от моята ЛЛ съм чувала, че Вигантолът не се усвоява най-добре. Аз много време го пих и не вдигах кой знае колко (но все пак бях в норма, де). Сега минах на някакъв от Ай хърб (мисля, на Now) и ми се повиши. На таблетки е.

# 49
Аз от моята лична съм чувала, че за нашите географски ширини, повечето хора имали Д3 под 30.  Моят беше 24. Но с капките, които сложих в предния си коментар, ми се повиши постепенно.
Сега е 49.
Ревматолог ми дозира капките, защото бях ходила на такъв, заради остеопороза.

# 50
При недостиг трябва да се приема всеки ден.

# 51
25 капки 2 пъти седмично е ужасно ниска доза, особено при такъв дефицит. То за бебе е 2-3 капки, че е под 10 кг.
Аз пия по 6 капки, всеки ден, като поддържаща доза. На горна граница ми е, само лятото го спирам за 2 месеца.

# 52
Извинявам се, че ви занимавам, но ще помоля пак за съвети. Днес ми излязоха резултатите и за фолиевата киселина, в норма е, но към долна граница. И така, плана е ясен, трябват ми витамини. Ще увелича Вигантола на 25 капки 3 или 4 пъти седмично. Така по - оптимално ли е? Четох, че първо трябва да започна да пия В12, към 10 дни за да отворя път за фолиевата. Най - добри били таблетките за смучене, метил нещо си и хидро нещо си, извинявам се, не се сещам в момента пълните имена, 1000 мг. След 10 дни - фолиевата, не повече от 400 ( 0, 4 мг ) на ден. И ги пия вече двете заедно 2 месеца. После пак изследване. Правилна ли е тази схема? Само че, тъй като никога не съм ги пила, не знам какви точно да си взема, на коя марка. Бихте ли ми помогнали какво да избера? Ако разбира се пиете такива. Или поне да ми дадете линк към такава тема тук в форума, че ми е много объркано. Благодаря ви!

# 53
А защо просто не пиеш всеки ден Вигантол?
Моят също беше на долната граница преди 5-6 години, не помня точно. Само с Вигантол го нормализирах. Всеки ден, по 6 капки.
Фолиева киселина също пия всеки ден, повече от 10 години.
Има неща, които трябва постоянно да се приемат. Магнезий, витамин Д, Омега 3, фолиева киселина. Никакви паузи не правя.

# 54
  • София
Схемата следва да е индивидуална и назначена от лекар.
Вигнтол и какъвто и да е друг препарат е редно да се пие всеки ден, а не няколко дни големи дози, през другите нищо. Аз имам предписана от лекар схема за по 8 капки всеки ден.
Добра алтернатива и лесна за усвояване са спрейовете, но пак лекар трябва да прецени колко единици да приемаш.
ФК е добре да е метилирна форма, когато не можеш да усвояваш стандартната, но при правилно усвояване стандартната форма е достатъчна. Иначе метафолик се нарича метилиранат форма.
В12 е добре наистина да е под формата на смучещи таблетки, но внимавай с предозирането.
Написали са ти, че за някои препарати не се прави пауза по време на курса на прием. Общо взето важи за почти всички витамини и минерали. Пауза се прави според препарата след месец, 3 или 6.
Имай предвид, че това не са бонбони и може от недостиг да идеш в превишение, което също е опасно.
Вит. Д само след 2 месеца трудно ще покаже голяма промяна, защото расте бавно.

# 55
Казва се метилкобаламин. Приема се ако имаш едни MTFHR мутации и не можеш да усвояваш нормалния б12.
Ти нямаш изразен недостиг, и според мен също можеш да ползваш спрея https://remedium.bg/betteryou-vitamin-v-kompleks-oralen-sprey-h25-ml-059826/p приема под формата на спрей е много бързо усвоим през устната кухина и под езика . Нормалната доза е 4 впръсквания дневно.

Два мес е твърде кратък срок да се промени нещо. Имай предвид че преди следващо изследване трябва да си спряла прием нещо от сорта на 2 седм и тогава да мериш, защото ще е лъжлив резултата, ако го приемаш по време на измерването.

# 56
Добре, ще започна Вигантол всеки ден по 6 капки. Притесняваше ме приемането му всеки ден, защото аз го пия сутрин. После отивам на работа и до обяд нямам време за хранене. А сутрин не мога без кафе. А кафе и витамин Д не може. Та затова. Но ще го помисля как да го направя и ще почна всеки ден приема му.
DeVa, ако тук не е удобно, може ли на лични да ми кажеш каква фолиева пиеш?
Fever Ray, знам разбира се, че всичко е индивидуално и трябва лекар да ми назначи кое, как и по колко да пия. Но като всички лекари повтарят като мантра, че нямало нужда и се принуждавам сама да си предписвам витамини. Ето, Вигантола по схемата 25 капки 2 пъти седмично ми е изписан и от ревматолог, и от ендокринолог. Казвам им, че няма промяна, те казват - имай търпение. Убих се да моля всички да ми препоръчат магнезий. Еми не го направаха. Сама се разрових, взех и си го пия вече 2 месеца. Та така и сега, ще трябва да се оправям сама. Добре, че сте вие тук.

# 57
  • София
Когато лекар ми каже, че няма нужда да приемам нещо, не бих го приемала.

# 58
Стефани, Неофолик пия, 400 мг.
https://www.ozone.bg/product/neofolik-0-4-mg-90-tabletki-neophar … Dtjx2GTPVBOROTb2a
За магнезия - защо да ти предписват? Той не е с рецепта.
Аз напоследък от ДМ си купувам, много добре ми действа комбинацията с калий. Имат и цитрат, който също купувам и харесвам. По принцип цитрат ми действа добре, но и този с калия ми допадна.
Витамин Д не го пия на гладно. Той трябва с нещо мазно да се приема, понеже е мастноразтворим.
Аз го приемам с основното хранене, което е различно, според това коя смяна съм. И си го капя в дресинга на салатата, който е със зехтин. Не в цялата салата, в лъжица, естествено. Simple Smile Ето, сега е 17:30, сега се храня и го капнах.

# 59
  • София
Аз пък предпочитам магнезиево олио. Пак от ДМ. В началото може да ти щипе ако имаш недостиг, но после става приятен масаж. При мен е навик всяка вечер да си масажирам прасците с по 2-3 пръскания на крак. И после спя много спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт