Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 1 000
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Аз попаднах на супер съквартирантка, страшна майтапчийка. Добре,че беше тя, не усетих как мина времето и ни беше супер забавно.

# 46
Аз имах желание таткото да присъства, ама вече не съм сигурна. Той не иска по принцип 😃 ама му казах поне отпред да е, ако дават, да знам, че е там. Този път предпочитам да съм сама в стая, да може и таткото да остане евентуално, пък и ще ми е по-спокойно. Няма да се съобразявам дали другата майка спи, пък на мен някой ми звъни. С първото раждане смених 3 съквартирантки и само с последната си паснахме и не млъкнахме, ама с нея бях буквално една вечер, горката не можа да спи от моето бебе, че не спря да реве цяла нощ.

Аз съм супер притеснена за раждането и изпадам в ужас като знам, че времето все повече наближава, но ще се опитам да не изпадам в паника, а да съм спокойна. Не съм имала травмиращо раждане, всички се държаха много добре, попаднах на много готини лекарки, докато дойде моята и все едно си бяхме първи приятелки.

# 47
Аз дори не съм обмисляла вариант ММ да присъства на раждането. В нашата двойка той по-често изпада в паника (макар и да не губи контрол) и това започва да влияе и на моето спокойствие. Затова предпочитам да раждам сама и сама да си контролирам емоциите, понеже раждането е момент, в който си изключително уязвима

# 48
  • София
Аз също не съм обмисляла вариант. Като знам, че ще ме пита 1000 пъти “ как си “ , а на мен в това време ще ми режат корема и ще ми местят червата ми не мерси, по-добре да си го спестим. Първия път си говорех с анестезиолога и не усетих нито иглата в гърба, нито рязането. Единствено усетих като извадиха самото бебе, както и наместването на червата. Така го усетих, че още го усещам 😂
Дали да съм в единична или двойна стая още го обмислям. До колкото разбрах в Токуда за секцио първите две нощувки си във високо рискова бременност , после 3 си в единична или двойна. Но пък мисля, че не може да идват и в единична когато искат защото се таксува по 80лв за престой на придружител, нещо такова бях чела. Това си говорихме с ММ онзи ден, че ако съм с друго момиче и от 4 до 6 идват 2ма татковци при две бебета няма ли да стане лудница. В моя случай поне веднъж ще дойде и майка ми заедно със сина ми. Гледам да не го мисля още, живи и здравите на финала ще се интересувам кое точно как се случва 😂

# 49
  • Melmak
Имате ли бракстън Х?
Аз имам вече доста по-често, пия магнезий, но пак си имам…

# 50
Имам, но рядко и за кратко. Не съм сигурна, че ми трябва и с магнезий да се тъпча все още 😂

# 51
При мен все още няма Бракстън Хикс. От добавки и лекарства засега пия само витамини PreMama Duo, като цяло нямам абсолютно никакви оплаквания. Единственото е, че последната седмица започнах по-често да усещам киселини, но основно когато огладнея. И за тях засега не искам да вземам лекарства, не са чак толкова силни и не ми пречат особено. Всичко е търпимо и се надявам така да продължава

# 52
Аз имах контракции 5 месец някъде, но си почнах магнезии и сега всичко е спокойно. Лекар трябва да си даде мнението дали има нужда или не.
Само внимавайте, ако пиете магнезии да го спрете на време (мисля че 36-та седмица най-късно), защото иначе става пренасяне.

# 53
  • Melmak
Аз не пия много неща и магнезия е нещо като постоянна добавка, защото аз пия магнезий от много години. Особено като трениращ човек, сигурно 6-7 г преди да забременея започнах да пия. Не е нещо странно, продължавам си го. Не знам като съм секцио ще питам кога да го спра.
Днес бях на трета фм, Патрикова каза, че нещата са спокойни, шийката ми не се е скъсила, не са продуктивни контракциите, почивка и магнезий.
На феталната се видя запушване на слъзния канал на едното око, но каза да не се страхувам, защото може до раждането да се оправи от самосебе си. Една приятелка роди и не се оправи, сетих се за нея и щях да се разплача в кабинета, не съм от чувствителните ама някак ми стана мъчно. Успокои ме, че не е страшно, защото в повечето случаи при раждането вече го няма.
Направи ми хубави снимки с 3д-то.
Бебето се завъртя онзи ден, преди беше главично, сега е седалищно. И много неудобно я усещам, като ме срита в пикочния мехур ми изскачат очите.

# 54
Аз имам предписан магнерот при нужда, но не виждам нужда все още 😂

# 55
Аз получавах  Бракстън Х към средата на 6-ти месец и ми увеличиха магнерота на 3х1. Сега имам също, но са 1-2 пъти на ден и то не всеки ден. При мен бебето изобщо не се е завъртвало с главата надолу и си го усещам нон стоп как ме рита в пикочния мехур. Вече съм 30-та г.с. и се чудя дали ще се завърти изобщо, защото преди година на рутинен преглед ми бяха казали, че матката ми е с лека сърцевидна форма. Не е двурога, но не е и нормална и вече имам чувството, че това е причината да седи по един и същи начин всеки път на прегледите.
Аз искам да се оплача от денят си, защото се бях настроила нищо да не правя, тъй като покрай изпита ми и преместването и ремонта всеки ден ми беше напрежение. И както си пускам миялната и се подготвям да почивам изведнъж почна да тече. Та голямо чудене какво да правя и понеже не исках да чакам мъжа до довечера, та почнах с едни гъби и чаши да я източвам, да чистя филтри и помпи та се справих де 😄😄. Вече 3 часа по-късно изчистена и пусната наново не тече, обаче така се изморих от това клечане, че сега не ме мързи да си оправя мизерията от поправката.

# 56
Момичета, днес ми излязоха регулярните изследвания (щитовиден панел, железен панел и витамини). Всичко е наред с изключение на хемоглобина и железните показатели, като тях ги изследвах последно преди 9 седмици, защото бяха високи и реших, че няма как да паднат рязко. Да, ама не. Хемоглобинът ми е паднал от 150 на 120, феритин и желязо са в референтни стойности, но буквално на дъното. Какво приемате вие? Аз имам много лош опит с рязко падане на хемоглобина след раждането и много се притеснявам. Хематологът предложи ампули по една на ден до раждането и три месеца след него. Купих ги, но в аптеката малко ме притесниха, че дозата била голяма и на много хора им прилошавало.

# 57
ilquor, не съм лекар, но имах точно твойте стойности преди 2 месеца. Хемоглобин 118, на долна граница феритин и желязо и тотално жск, свободно жск в горна граница. Започнах с0рбиф3р сутрин и вечер по едно. След 2 месеца пуснах пак изследвания и всичко е в норма, точно по средата. Ампули съм приемала преди години и не ми понесоха и на мен. Препоръчвам да говориш с АГ-то и да направите корекция преди раждането. Има добри препарати подходящи за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт