Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 752
  • 46
  •   3
Отговори
# 30
  • Melmak
Мислили ли сте за присъствие на бащата, като стана дума? Тоест държите ли / бихте ли искали?
Защото на мен ми е малко странно, честно да си призная, т.е., ако бащата иска, няма да му кажа "не", но и не бих го питала, защото ще звучи сякаш държа, а аз не държа, и ще се почуства длъжен. А пък аз не вярвам да е много приятна гледка процесът. Лично аз не бих присъствала в стая с раждаща жена, ако не раждам аз 😁
Аз не. И нормално да съм, пак не искам. Много е труден за мен психологически периода в момента, промените в тялото. Не намирам нищо хубаво в себе си, освен косата, която е гъста и лъскава. И не искам да ме вижда в такъв момент, като естествено раждане. Това е мое мнение и не го натрапвам на никого, сигурна съм, че и той не изгаря от желание. Иначе ми е тъпо, че сме разделени 3-4-5 дни, искам да идва всеки ден на свиждане и да седи с нас.

# 31
Нямаш ли опция за ВИП стая, ние такава сме избрали - няма ограничение за достъп, възможно е да се спи там и т.н. В моя пакет влизаше всякакъв болничен престой, т.е. не доплащаме, за да сме ВИП 😂 И ти плащаше големи пакети, доколкото помня, поразпитай какви са възможностите.
Просто в момента, в който ми казаха, че свижданията са по 1 час, ми прилоша. И да трябваше да се доплаща, сигурно щяхме, най-малкото, защото до скоро бяхме твърде убедени, че ще раждам секцио и мм се беше подготвил, че ще ми трябва повече помощ.

# 32
Абсолютно съм съгласна, че това да платиш не гарантира добро отношение, но поне ти гарантира самостоятелна баня и тоалетна, ставаща за ядене храна, здрави чаршафи, санитарни материали и да не си носиш рулото с тоалетна хартия от вкъщи. На пръв поглед малки удобства, но без тях в комбинация с кофти отношение вече идва ту мъч.

Иначе моите два най-големи кошмара от първата бременност са точно на частно със "светила", на които вече бях дала достатъчно много пари за прегледи и изследвания. Благодарение на единия прехвален "лекар", до деветия месец всеки ден треперех дали ще успея да стигна до края на бременността и дали бебето няма да се роди с проблеми. Този човек буквално ми нанесе травми за цял живот и ми отключи хипохондрия. А при другата ситуация това, което ми спаси детето, бяха връзките на свекър ми и че вдигна цялата Токуда във въздуха да ми обърнат внимание.

Честно казано, не знам как човек може да си осигури нормално отношение и грижи. Освен да се прекръстим в деня на раждането, да поръсим със светена вода, да се завъртим на един крак и да си вземем косъм от прилеп и заешка опашка за късмет не виждам какво друго... Все ще се намери някой киселяк да разваля пейзажа, а аз много се надявам да не попадам на такива, защото с "благия" ми характер си представям само статии от вестници: "Родилка наби акушерка и избяга от болницата с 10см разкритие по време на раждане" Grinning

# 33
Victorinox77, в държавна има шанс да раждате повече жени в една стая. При мен имаше още едно легло и магаре, но просто не дойде родилка. В повечето предполагам, че е така.
В частните също няма гаранция, чувала съм варианти всякакви. ...

Малиии, значи стискаме палци и се молим на всички богове да не съвпадат твърде много раждания в един и същ момент. 😉

В това отношение плановото секцио печели, там изненади няма как да има.

За татковците по време на събитието съм чувала, че при секцио дават бебето поне на таткото да го гушне веднага, което е хубаво, имайки предвид, че майката няма възможност в този момент.

Мислили ли сте за присъствие на бащата, като стана дума? Тоест държите ли / бихте ли искали?
Защото на мен ми е малко странно, честно да си призная, т.е., ако бащата иска, няма да му кажа "не", но и не бих го питала, защото ще звучи сякаш държа, а аз не държа, и ще се почуства длъжен. А пък аз не вярвам да е много приятна гледка процесът. ...
darbie9596, точно така се чувствах и аз предния път и дума не обелвах. Той обаче гледал това видео https://youtu.be/i893FyoMwMw?si=6aDInKBUMMOU3wPp и след това каза, че, ако има как и аз съм съгласна, категорично би искал да присъства. Аз се притесних - нали не било за мъже това, щяло да ни съсипе отношенията и т.н. и му казах, че съм съгласна, само ако обещае, щом го помоля, да излезе веднага от стаята. Не се стигна до такова нещо. Не е гледал фронтално, не е припадал, не се е шашкал, не е пречил, тъкмо напротив - беше СУПЕР яко, че беше там с мен. Държеше ми ръката, помагаше, насърчаваше ме и се чувствах възможно най-спокойна и може би по-силна.

Хората са различни - всеки си има история, травми и гледна точка, но по неговите думи след това, това бил най-силният момент в живота му и не би си го простил, ако е можело да присъства, а го беше пропуснал.

# 34
Моят мъж иска да присъства. Аз също бих се радвала, чувала съм, че влияело после на сексуалния живот, било травмиращо за мъжете, мен лично не ми е проблем да ме види в тази уязвима ситуация. Все пак той е причината да сме стигнали до тук също 😁  Не знам дали е възможно в държавната болница, досега не съм чувала, предполагам, защото лекарите ги е страх, ако на мъжа му прилошее кой първо да гледат жената ли, бебето ли, мъжа ли, но той е лекар, та не е от най-гнусливите и ще се справи 😂

Да се похваля избрахме колика - Cybex Bailos Lux + кошчето им за новородено. Столче за кола ще ни дадат и не взехме. Ако имате Карта на Кауфланд при закупуване от хиполенд имате 10% отстъпка на бебешки колички, столчета и тн., което на цената на количката си е облекчение. Поръчахме повивалник, който да стои в количката и дъждобран от SHEIN за няколко евро. Иначе ги гледам оригинални по 60-70 лв. И се чудя как е възможно и откъде идва тази надценка 🧐

# 35
И моя мъж ще присъства в МД. Сигурна съм, че ще ми е прекрасна подкрепа и изживяването ще бъде страхотно и за двама ни. Ако му е любопитно, може и да гледа излизането на бебето, но ако не иска, винаги може да стои само до главата на жената. Simple Smile

# 36
  • Melmak
Нямаш ли опция за ВИП стая, ние такава сме избрали - няма ограничение за достъп, възможно е да се спи там и т.н. В моя пакет влизаше всякакъв болничен престой, т.е. не доплащаме, за да сме ВИП 😂 И ти плащаше големи пакети, доколкото помня, поразпитай какви са възможностите.
Просто в момента, в който ми казаха, че свижданията са по 1 час, ми прилоша. И да трябваше да се доплаща, сигурно щяхме, най-малкото, защото до скоро бяхме твърде убедени, че ще раждам секцио и мм се беше подготвил, че ще ми трябва повече помощ.
От една страна мислех за вип - в Надежда само секциото се врежда във випа. Обаче не знам и дали няма да изперколясам сама. Аз съм общителен човек, а колкото и да съм с мм се чудя дали си струва и парите, защото е доста скъпо.
За споделената стая в Надежда май са по 2ки, имало една 3ка стая. Ако се падна с нормална жена мисля, че няма да имам проблем. Още не мога да реша.

# 37
Аз в едно помещение с друг освен с мм не мога да спя, така че винаги опцията е била единична или ВИП.
Не ми е спокойно и удобно. Ама аз в това отношение съм тотален социопат 😂 Например, ако попаднеш в стая с вече раждала майка, със сигурност ще можеш да обмениш опит, стига да си социален, а не темерут като мен 😂😂😂😂

# 38
  • Melmak
Аз също се чувствам ужасно да спя без мм. Дори вкъщи ако работи до късно то се почва “айде лягай сии” и полудявам. След секцио и с малко бебе, не знам! То въобще ще спя ли?! 😅😅😅😅

# 39
При мен има опция за присъствие на таткото, но няма шанс да си го причиня.
Не мисля, че мъжа ще види нещо, което вече не е, стига да не реши да изражда. Обаче за мен раждането изисква пълно събиране на съзнанието на жената и не искам да го мисля и него, докато е в стаята. Акушерките много насърчават, защото той може да помага в определени пози, но ще родя и без тези пози. Майка ми изяви желание, но бързо отклоних този ентусиазъм 🤣

Покрай мен имам позитивни и негативни отзиви при присъствие на таткото. Едни после разказват все едно заедно връх са изкачили заедно. Чак на мен ми се иска да съм била там. Други си личи, че съжаляват. Една позната имаше усложнения и дълго раждане. Мъжа вместо да я подкрепи, след раждането изцепил, че очаквал да се справи по-добре ... не знам как още е жив. 🤣🤣🤣
Иначе са супер двойка и са заедно от години. Явно не е било тяхното.

Обаче иска-не иска таткото ще спи при нас в болницата. Няма да откажа малко помощ първите дни след раждане. Дано да успеем да го нагодим графика, но като има желание, има и начин. Ако нямаше опция да остане той, щях да искам да съм с друга жена. Първият път попаднах на много готина и с опит, доста помагаше със съвети и препоръки. Доста бъбрене падна.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 17:47 от ilieva_i

# 40
И аз с първото дете исках да съм сама в стая, но като се опитаха да ме преместят от родилна зала в отделението и припаднах. Това доста ме стресира и пожелах да съм с друга жена в стая, защото ако нещо пак ми стане, поне да има някой с мен Sweat Smile (2021г не допускаха придружители в стаите в Токуда). Попаднах в стая с много добро момиче и времето ни мина неусетно (за нея беше второ детенце и ми даваше доста насоки какво да го правя бебето). Сега мисля пак да заложа на двойна. Първо, защото цената на самостоятелната стая в Токуда е безумна + доплащаш за престоя на таткото и второ, няма да има кой да се грижи за каката. Надявам се и този път да случа на “съквартирантка” Smile

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 21:09 от BeeLover

# 41
Момичета, понеже някои от вас споменаха, че са пазарували от Амазон, дали знаете доставката до България колко време отнема?

# 42
  • Melmak
Амазон реши, че аз съм бот и поръчах през превозвач. Около седмица отне с ggbg.

# 43
Момичета, понеже някои от вас споменаха, че са пазарували от Амазон, дали знаете доставката до България колко време отнема?

Аз поръчвам постоянно, има безплатна доставка над 50 евро и идват за около седмица с Еконт.

# 44
babyboo, съжалявам за това, което ти се е случило и те прегръщам!
Точно това е - въртиш се на пета, хвърляш сол през рамо, баеш, молиш се на всички богове и се надяваш да излезете живи ти и бебето. Това е тъжната действителност, независимо дали държавно или частно. Успешната бременност и успешното раждане са късмет, а не обичайно събитие по нашите ширини, което е много тъжно и травмиращо.

Ние не мислим таткото да идва с мен в родилното, дори аз не искам да ходя там. Joy Отвратително преживяване се очертава, супер съм стресирана, не желая да го обременявам и него, нито да ми се мотка там. В тежки моменти винаги се скривам някъде и си ги изживявам сама, такава съм била винаги.

Аз също съм своеобразен темерут, не се разбирам особено с масовия тип жени, така че ако съм в стая с родилка, която гордо развява гърди, понеже "е, нали сме жени" и ми обяснява за магията на майчинството, просто няма да се разберем. Joy

От Амазон поръчвах на черен петък, безплатна доставка имах, пазарувах за около 100-тина лева. Недостатъкът беше, че трудно се проследяваше, на магия улучих кога Еконт ще дойдат, че да съм си вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт