По време на самото раждане пих вода. Отвориха ми прозореца,понеже ми беше станало адски топло. Пускаха шегички за разведряване на обстановката. Въпреки,че беше предизвикано раждане с хапчета+ в някакъв момент окситоцин, доктора не ме е гледал през 30 мин за разкритие. Помня,че дори бях възмутена защо тоя човек не идва да ме провери, а той просто си е знаел,че няма да стане толкова бързо явно. Откъм принадлежности като чаршафи, чаши и тн също имаше всичко. Единствено искаха мокри кърпи за бебето и козметика за мен.
За сравнение дъщеря ми беше болна с бронхиолит миналата седмица. Имах опцията или да де водим фиктивно настанени в детско отделение в града, в който живеем и да ходим само за вливки на антибиотик, или да отида във Варна и да ни настанят реално. Значи, толкова съм възмутена от всичко,че наистина добре,че се прибирахме, защото аз не знам тези хора, които действително лежат там и то с деца как издържат. Първо в коридорите та отделението е кучи студ, стаите се топлят с радиатори, които имат нужда от дооооста време, за да загреят. Това го знам, защото единия ден ни се налажи да чакаме в стаята, докато дойде докторката за визитация. Ок, има някакъв ремонт и е сравнително чисто, но леглата, шкафчетата и тн са си стари, матраците в потресаващо състояние. Няма абсолютно нищо откъм чаршафи, одеала, възглавници. Има разлепени бележки с някакъв си график, в който пише,че.има храна за децата- оказва се,че няма. Има с стая, на която пише детски кът, над нея сложена бележка персонал. Сестрите бяха различни- едните бяха мили и добри, другите бурсуци. Дори при въпрос от друга жена(от малцинствата беше) къде съм щяла да раждам и като казах къде, сестрата си позволи да направи коментар: е защо ходите в частните болници да раждате, какво им има на държавните. Има им и то доста. Единствено отивам в държавната, ако недай си боже тръгне преждевременно раждане и то заради неонатологията им.
и нито един от тях и за секунда не се е държал лошо с мен. Абе с две думи- аз нямам никакви негативни спомени от моето раждане. След като бебето излезе, веднага я сложиха върху мен за skin to skin contact и два часа си седя при мен, сложена на специално “легло” и закачена на апарати за следене. След това я взеха за тоалет и изследвания, а мен ме преместиха в отделението. При опит да ме вдигнат обаче, съм припаднала заради кръвозагубата и веднага ми включиха системи и ми донесоха хапване, нищо, че беше 23:45ч.