Като ми нараства коремът, все повече почвам да усещам страхът да се промъква. Засега го гоня с разни дреболии и мисли, че още е много рано и че, ако имаме късмет, все някак и това дете ще се роди. 😉 Дано успея още месец и нещо да се разсейвам така, че поне до тръгването за болницата да ми е все тая.
За да поберем и двете деца, имахме планове за разместване вкъщи, които по независещи от нас причини засега остават на изчакване. Доколкото познавам роднините, плановете така и ще си останат още поне няколко месеца. 🤨 А дори и някой да се размърда, ако малкото реши да се ражда много преди термин, ще трябва баткото и бебето поне известно време да спят в една стая. Като си спомня как сумтеше, грухтеше и църкаше новородено, нямам никакво съмнение, че ще бъдат интересни нощи с новородено И двегодишно в стаята. 😁
Мисля тези дни вече да стегна омразния багаж за болницата, да извадя и изпера първите размери дрешки, да купя мънички памперси и поне това да не ми виси на дневен ред.
За индукция категорично заявих, че, ако бебето и аз сме добре, до 7 дни след термина ще я отказвам. Ако не ми почнат контракции, преди да са минали тези 7 дни след термин, няма да дам да ме преглеждат и ръчно за разкритие. За дължината на шийката спокойно могат да проверяват с УЗ, а за проверка за разкритие (преди да има контракции) да си ползват спекулума, егати. Аман от "протоколи", от които зверски боли и ненужно пришпорват процеса.
Ако пък нещо наложи спешно секцио, не го изключвам като възможност, особено с перспективата иначе да раждам по естествен път половин кило по-голямо бебе. Да, те тъканите в таза се разширявали, нямало значение колко е голямо бебето, но... Особено ако състоянието на бебето налага бързо действане, изобщо не смятам да се тръшкам за естествено раждане. И без това съм чувала за толкова жени с индукции и после наложили се спешни цезарови сечения. Това е да се получи най-тъпото не от един, а от два сценария. Първо гърчат жената 8-12 часа в болезнени контракции със системи окситоцин и после, така или иначе - вадят бебето с Цезарово сечение. Освен, че е изтърпяла болките на почти цяло раждане, жената после трябва да мине и постоперативно възстановяване. Да пази Господ.
Никога, ама никога не съм задавала подобни въпроси, даже не съм и търсила приятелките си в края на бременността им, за да не ги безпокоя. Ако някой иска да сподели - ще сподели, щом не знаеш - значи си никой, точка.
Тогава аз ще съм в 38г.с. и със баткото тогава ме провериха за първи път и тогава бях с 2см. - родих 5дни по-късно. Лично на мен прегледа ми даде някакво спокойствие, че нещата се случват. Спомням си, че тогава АГ каза, че няма да изчакам до термина и беше права. Това не ме спря да си пътувам и да правя каквото си искам 😅 Прегледа за разкритие е неприятен, но се преживява.
имаше тежък рефлукс, който беше дори докато спи и затова спеше в спалнята при нас - в кошарата си.