Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 1 419
  • 86
  •   5
Отговори
# 60
Моят хемоглобин си седи на 120, но феритина беше бая на дъното и АГ-то ми препоръча да пия желязо за 2 месеца (тотема). Не е най-гадното нещо, но не е и много приятен на вкус, но предпочитам да пия, че след раждането пак супер много пада желязото. Спомням си, че едвам ставах от леглото, не можех да отида до банята да се изкъпя. Иначе преди да започна да го пия като се заседавах повече време изправена или на много топло и ми се замайваше главата, затова и реших да си изследвам желязото. Преди години също съм имала проблеми и съм припадала, заради ниски стойности и предпочитам да ми е спокойно. За момента не ми дразни стомаха пу-пу.

# 61
Track, и на мен ми изписа Тотема, точно защото след предишното раждане спаднаха рязко всички железни показатели и бях супер изтощена, на няколко пъти припадах, единият път с бебето... Хемоглобинът ми беше паднал от 140 на 90. Започвам днес и да видим как ще е със стомаха.

# 62
За хемоглобина моята АГ ми каза, че е нормално при напредване на бременносттта. При мен от 145 е паднал на 110. Пия Малтофер, но си стои нисичък.
От това зависело колко се подуваме, колко сме сънливи и т.н.

# 63
И аз изпих една кутия Тотем. Не съм имала проблем със стомаха, но нямах търпение да свърши. Всъщност повече ми беше досадно това с чупенето на капсулата, от колкото гадно на вкус.

# 64
И моя хемоглобин още преди 2 месеца си беше на ниската граница и от тогава пия желязо. Магнерота като бонбонки ги пия, по 6 на ден общо 😂 Имам бракстън хикс и аз.

В понеделник съм пак на преглед и вече искам много да знам колко тежи долу горе малкото. Аз съм качила 7 кг вече и то последните 2 буквално за един месец.

За присъствието на бащата - оставям му избора да си го вземе сам. Не ми е първо раждане и АГ-то и болницата в която ще раждам са ми познати. Оставям го сам да си прецени. Определено мъжа трябва да е спокоен, да проявява разбиране през всяка една секунда в процеса и да е най-вече емоционална упора. 😊

# 65
  • Melmak
Ох, моето е кило и 300, усеща се като да съм глътнала жива котка. 😁😁😁😁😁

# 66
Моят, като го знам, 100% ще чака отпред като минимум 😂
Иначе при мен бебето започна да шава само, рядко подритва, но няма място вече - 2 кила стана

# 67
Да се запиша в новата тема,че нещо ви изпуснах!
Аз даже не съм си и помисляла,че ММ няма да присъства! Ние сме в Испания,тук е разрешено и в общинските болници и изобщо не ми е било опция,че ще бъда сама в родилна зала! Няма да го вкарат само ако се наложи спешно секцио иначе ще си е с мен плътно! Дори после в стаята е придружител!

С изследванията всичко ми е наред,та чак се учудиха,че все още нямам дефицит на някой витамин или минерал!
Вече обзавеждането ни е готово,количката купена,вчера ни дадоха един куп неща,които са щяли да отидат на боклука буквално нови и неизползвани! Сега остава столчето за кола и дрешки и козметика! Вие на кои столчета сте се спряли? Аз за сега на макси коси Емералд.

# 68
Ние на Joie I-spin safe, има много добра оценка в ADAC
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubeho … spin-safe-id-681/

# 69
Дами, вашите мъже участват ли активно в избора на покупки за бебето? При прегледи интересуват ли се повече от "всичко наред ли е" - да и тишина.
Може и от хормоните да е, но имам усещането, че досаждам на ММ като започна да му говоря за бременност и бебшки стоки. Ако минем покрай магазин за такива неща виждам "ентусиазма" му и нежеланието да е там. Като го питам, няма такова нещо. Аз да съм си харесала нещата, той ще ги вземе.
Свекъра му беше пратил някакви линкове и на него му отне дни да ми ги препрати. Беше забравил....вярно, че в работата му е доста натоварено, но не само аз чакам дете.
Опитвам се да не се ядосвам, но и аз имам граници.

# 70
Моят с първото дете още го видях, че осъзна, че има дъщеря чак когато акушерката му я подаде на изписването 😂 Нямаше такава физиономия 😂 Иначе е супер пълноценен родител, много добър съпруг, помага ми с всичко, облекчил ме е от толкова задължения напоследък - постоянно поръчва храна, имаме жена, която идва да чисти, пере, подрежда, всеки ден ми прави масаж, извежда малката, забавлява я изцяло той вечер. Обаче по време на бременността не иска примерно да ми гали корема (странно му било), половината прегледи му се струват излишни, върти странно очи като види колко неща пия, не участва в избора на покупките и му е малко все тая какво ще е точно, но знам, че просто си е такъв. Ако той купува нещата за бебето, ще избере първото, което види. В момента ме дразни дори като диша 😂, но знам, че е от хормоните и скоро и това ще отмине.

# 71
При нас всичко е някак неопределено – още по време на ремонта разбрах, че той не иска много да участва в избора на разни неща, за да не дойде ден, в който да му кажа «това ти го избра, не аз» 😂 Но мнението си го казва. Next to me, например, той си избра. В един период не му харесваше, че избирам повече бежови нюанси, а той искаше да има повече розово 😁

Повече ме разстройваше това, че според мен не обръщаше достатъчно внимание на корема – не го галеше и не говореше. Но забелязах, че когато коремът стана по-голям, и вниманието се увеличи. Не знам дали моите забележки изиграха роля (в което се съмнявам) или по-скоро с нарастването на корема той наистина започна да осъзнава, че аз РЕАЛНО съм бременна. Но ми се струва, че така някаква хладност при мъжете в това отношение е нещо като фабрична настройка

# 72
И моят не се интересуваше изобщо от покупки на вещи и дрешки за бебето, което си е според мен "балкански синдром".😒 Не, че е оправдание. С първото дете даже в един момент ме бъзикна, че напоследък все нещо съм вземала от куриерите и аз в изблик на гняв го заплаших, че за следващия сезон той ще отговаря детето да има купени дрехи и обувки. Идеята бързо се отхвърли. 😄 Единствено кошарка за новородено се беше ентусиазирал да намери, преди да станем родители и след това ентусиазмът напълно умря.🙄 По-късно, за второто столче за кола успях да го въвлека в търсенето и избора, но то си беше и голяма покупка така или иначе.

Като цяло, наблюдението ми е, че в 9 от 10 български семейства с малки деца жената е тази, която носи по-голямата част от "менталния товар" на логистиката за всичко покрай децата.
Положителното при нас поне е, че за две години таткото посвикна вече с тези ангажименти и не върти очи, като се налага нещо да се купува или взема от някого.

Иначе съм напълно съгласна - не само майките са родители на децата си, но в нашия случай поне ми е по-лесно аз сама да си следя инвентара и таткото да го включвам чак на етап изпълнение на поръчките. 😉

# 73
  • Melmak
Моят е идвал едва 2-3 пъти на жк с мен, единият точно като майка ми я блъсна кола и беше притеснен за мен. Като бебето рита си слага ръка на корема. Иначе се вълнува като види снимка, но за покупки - той просто няма идея какво трябва.
Днеска е разглобявал кухня и е местил уредите из апартамента. Не му се сърдя, че не е на бебешка вълна, той работи много и с ремонта, вече със свекъра дават заето. Онзи ден свекър ми говори за някакво лекарство и вместо лекарството казва ceresit, марка строителни материали. 😆😆😆😆😆
Не съм ходила по магазини нищо да избирам за бебето. И съответно и той не е ходил. Току дойде някоя доставка в нас и той почне “ама тва трябва ли ни?” Ми и аз не знам, за първи път съм майка.. може и да е излишно. 😆

# 74
Благодаря за искрените отговори, момичета!!! 🌹
Явно е от хормоните.....ама е много дразнещо, да минава по-бързо 🤣🤣🤣🤣

Ооа да картата с "ама да не ми пилиш после, че аз съм го избрал" ми е любима. Осъзнавам, че мен ме рита бебето, хормоните беснеят и мозъкът ми е изпържен, а той не усеща още нищо. Вижда само качените ми килограми и чат-пат някоя друга ехографска снимка. Стискам си палци като се роди бебето да го усети малко повече.

Решила съм да оставя на него пазара. Бебето има многократни пелени, ще го кърмя, имам слинг и раница, количка на голямото (ако още става), значи съм готова. Няколко пъти му намеквах, че е време да вземем някои неща, но спирам, да видим той кога ще се сети.

Общи условия

Активация на акаунт