Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 5 403
  • 285
  •   6
Отговори
# 270
Реално като козметика ви трябват измивен шампоан, лосион за тяло за след баня, крем против подсичане и май е това. Другите неща са излишни според мен, тези олиа са по-скоро за масаж ако правите, иначе не ви трябват. Нощница и аз не нося, тези са ми омазани с кръв и кърма, така, че след това раждане направо ги хвърлям.

# 271
Моите нощници са от тему😂 Иначе за мустелата, аз самата я ползвам, защото съм с атопична кожа и ми влияе добре и затова реших да я взема, но взех най-малките разфасовки, за да не стане така че на бебето да не му харесват. Значи ще добавя и един лосион и един крем против подсичане, а не само судокрема и мисля, че това е засега.
Аспиратор за нос си мисля да взема такъв, който аз издърпвам, а не електрически че от моите познати и братята ми имам спомен, че много ги плашеше шума и ревяха. Като цяло имам още доста неща да взимам и трябва да направя един списък, че ще почна да се лутам и ще забравя нещо.

# 272
В моята болница също дават абсолютно всичко на майката (включително и четка и паста за зъби🤣) Ама аз предпочитам да си взема. Така и така нощници ще се ползват и занапред. Гледах от Шейн, със сигурност няма да взема скъпи, защото си представям какво е положението🤣 Като цяло ще си взема и еднократни гащи, и превръзки - по-добре да имам в излишък, отколкото да се притеснявам. Кърпи ще приготвя също в тъмни цветове, нощници, чехли - всичко тъмно, да не съм като актриса в "Касапско клане". Иначе козметика, гримове, Дайсън, подложки за кърма, книга, мини лед лампа, сутиени за кърмене. Май всичко изредих, което ще взема.
За козметика се спрях на Веледа заради чистия състав. Като отидох в Ремедиум с INCI аппа направо щяха да ми паднат зъбите какви резултати излизаха и на "медицинските" марки. 🤣
Гледах някакъв "labor comb", който се стиска при контракции - някоя ползвала ли е?

# 273
Добро утро мамчета ,аз искам да питам тези мами които ще са планово секцио колко ще плащате .Аз ще раждам в Пловдив в Селена и там цената е 2800лв.за сега ако няма промяна до след 2месеца .Влиза екип и моята Докторка .Всичка друго дават от болницата.

# 274
Добро утро мамчета ,аз искам да питам тези мами които ще са планово секцио колко ще плащате .Аз ще раждам в Пловдив в Селена и там цената е 2800лв.за сега ако няма промяна до след 2месеца .Влиза екип и моята Докторка .Всичка друго дават от болницата.

Попитай ги пак за цената след НГ, че при мен всичко се вдигна  - от ЖК, иззследвания, ФМ до раждане. После нямало спекула .... всичко закръглиха доволно нагоре.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 10:31 от ilieva_i

# 275
Да да ще питам ,но казват че това е за момента .Докато дойде време може и още да се вдигне .Аз съм с термин 12.04 но Докторката иска да е секциото края на Март ,че върви по едра момата.

# 276
  • Melmak
При мен сигурно ще е към 4000 лв. В Надежда май ще имат повишение на цените от март-април. Моят термин е за 14 април, но секциото ще е някъде в началото на месеца. Скъпо е, самото следене също, но се чувствам обгрижена.

# 277
Оооо да да няма спор и аз ходя на частно два пъти в месеца и Отделно по ЗК един път.Общо имам три прегледа в месеца.Ами ще ги даваме парите нямаме избор да е наред всичко до края.Започнахте ли да мислите за самото секцио аз уж съм голяма куражлийка ,но наближава и ме обземат мисли как ще мине как ще съм .

# 278
Аз затова бързах да подпиша договор за всичко, защото вече вдигнаха веднъж цените 🤣 На мен всичко ми излезе около 4500 лв., като са включени базовите изследвания, проследяване, тонове - 9 бр., три ФМ, раждане без значение от родоразрешението, всичко, свързано с престоя и избор на стая - без значение каква, без доплащане, консулации с психолог (по желание), самостоятелна консултацияс експерт по кърмене + 6 прегледа на бебето след изписване и три процедури на някакъв стол за стягане на таза.

# 279
И при мен ще е около 2100 евро, но това е в частна болница в София. Включва всичко, което евентуално би се наложило около и след раждането (екип, упойки, системи, секцио, вана, 3/5? дни престой в самостоятелна стая с придружител, храна, грижа и консумативи за родилката и бебето и т.н.). Цифрата е висока, ако се сравни с цената за раждане в малък град, но пакетът в София е съвсем различен и като за еднократен разход се ядва, ако е по силите на семейството.

Да се държи гребен гледам, че е популярно на запад, но реално всичко, което разсейва нервната система на жената, май може да свърши същата работа. Кубчета лед съм виждала да стискат, някакви машинки им слагат на жените да им пускат електрически импулси като леки убождания по кожата, вдишване на приятни аромати, слушане на спокояваща музика, такива щуротии. 😉 Не знам колко са ефективни от един момент нататък, но гребенчето изглежда лесно и безопасно да се пробва.

# 280
А как ще си изберете да бъде упойката Пълна или Епидурална ,че се чудя аз.

# 281
  • Melmak
Пълната не се препоръчва, аз ще съм с епидурална. Анестезиолозите са добри, пълната води до по-бавно възстановяване, доколкото знам. Щом се препоръчва спинална сигурно има защо.

# 282
  • София
И аз съм подготвила 2500 евро за раждането, за всеки случай. Иска ми се да съм в самостоятелна, макар ме разбрах ме в Токуда ти дават такава ако има, а главно ги пазят за известни хора. Всичко осигуряват в тази цена. Придружителя се плаща по 80 евро на ден ако остава в стаята. На всявам се всичко да е наред, вече започва да ме хваща паниката дали всичко ще е наред.
Другата седмица съм на ЖК за подновяване на болничен и да ни пуснат още веднъж изследванията, остава ми още един болничен да взема от тях преди да изляза в 45 дни преди раждане. Трябва и да започна да разпитвам за читав педиатър.
Тези от вас, които имат дечица - смятате ли да ги спирате от градина/ясла към края, за да спестите някой друг вирус ? Хем искам малкия да е на градина поне в началото, за да свикна кое как се правеше, хем искам да е вкъщи за да свикне и той с бебето а и да спестим малко бацили …

# 283
Аз пък ще пускам сина на ясла от март. Не ме е дтрах от вируси, реално можем да се заразим и на детската площадка и в магазина. Смятам, че ще му е интересно да е с децата, пък аз да свикна с бебето вкъщи. Сега сме сутрин и следобяд навън. Смятам, че след раждането няма да съм в състояние да го извеждам толкова често.

# 284
  • София
Аз пък ще пускам сина на ясла от март. Не ме е дтрах от вируси, реално можем да се заразим и на детската площадка и в магазина. Смятам, че ще му е интересно да е с децата, пък аз да свикна с бебето вкъщи. Сега сме сутрин и следобяд навън. Смятам, че след раждането няма да съм в състояние да го извеждам толкова често.

Аз пък сега не съм в състояние да го разнообразявам, добре че са баща му и бабите. Вкъщи го занимавам аз с каквото измисля. Още съм разколебана как да постъпя, мъжа иска като дойде бебето да ми помага за да се възстановя, а ако малкия е наоколо от ден 1 ще е по-трудно. Както казах, почвам да оувъртинквам абсолютно всичко, а не е много здравословно 😅

Общи условия

Активация на акаунт