Пандора, мен с първото дете също ме обземаха такива мисли. И истината е, че след като родиш не е същото. Не го казвам в никакъв случай негативно, но е малко по-трудно за възприемане от човек, който наистина е свикнал да си разполага с времето. След раждането поне при мен плановете до голямата степен зависеха от детето - пътували сме много с нея, но и на два пъти сме отменяли далечни дестинации, защото е болна. Отразявало ми се е зле психически, особено при загубени хиляди за самолетни билети и хотели. Ако се разболеете всички, пак трябва да се грижиш за малкия човек, колкото и да ти е смачкано, отделно недоспиването, отдръпването на част от приятелите, излизанията и почивките също се променят. Но 4 години по-късно мога да кажа само, че животът с дете е много по-хубав и повечето клишета са верни. Детето дава нов смисъл, мотивация и те учи на толкова нови неща. Изморително е на моменти, но е и много хубаво. Винаги е имало кой да гледа малката и в много моменти съм предпочитала да сме с нея, отколкото да излезем вечер примерно. Ключът според мен е в баланса, така както всяка майка си го усеща сама за себе си - достатъчно време с детето, с мъжа и за себе си, така че тя самата да се чувства, че е дала достатъчно на всеки.
Моите притеснения напоследък са по-скоро как се обичат две деца, естествено ли идва да ги обичаш и двете по равно и как нито едно да не се чувства пренебрегнато. Първата ми дъщеря е мое копие по характер и се разбираме прекрасно и много се притеснявам как ще е с втората, да не ги деля и да отделям достатъчно време, любов и грижа и на двете.
. Е, това изобщо не е вярно. Дъщерята толкова дълбоко започна да спи откакто ходи на ясла/ градина, че влизам при нея в стаята, настъпвам пеещи играчки, чупя чаша, тя не помръдва дори