Парфюмни размисли и страсти - 300 юбилейна тема

• 2 220
  • 36
  •   13
Отговори
# 30
  • The Evergreen State
Preet Saini може да попиташ в другата тема, Amouage често изпадат намалени по сайтовете, и може да имаш късмет да го откриеш. Аз също съм отвикнала да плащам редовна цена за почти всичко, тук пазаруването на sale си е всеобщ спорт и култура, пък и кой не обича добрите сделки.
Колкото за поддържането в наличност, не е както преди, много бързо изкарват парфюмите и много бързо ги спират, докато свърши човек бутилка от нещо и парфюма е спрян. Приемам вече всички парфюми като лимитки. Пожелавам ти успех в намирането на любимия парфюм, сигурна съм, че ще изпадне някъде изгоден.
Тези дни пръскам Shalimar Jasmin.

# 31
  • Враца
Днес, е много влажно и има гъста мъгла.
Allure Sensuelle Chanel ми лепна идеално!

# 32
Днес със Зимния дворец на Memo Paris. Много му отиват влага и дъжд Simple Smile
С отговорите по темата - отзад напред. За придобиване на много хубав парфюм и приятна емоция с него причина е Денси с Or de Calambac Chopard 🥰. Две стотици и половина изпръскани от него Simple Smile
Любими парфюми и марки - писах вече за Thameen, Miller&Bertaux и Дерек Лам. Все по-рядко ме грабват новости и фланкърите им, на моменти ми се струват много подобни един на друг. Избирам парфюмите по нотки, често купувам без проба "на интуиция" и имам свои лични находки. Малко на принципа "искам и от това, и от онова" - и тубероза, и цитруси, и гардения, и ветивер, и смоли... Старая се да не превишавам 31 парфюма (моето си число), без да броя запасите и мострите.
Имам си устойчиви във времето любимци, но не и вечни.
Контролът е хубаво нещо и започва с въпроса "а това трябва ли ми, за какво ми е, имам достатъчно". И за всякакъв случай - в къщи / хоум офис, за делови срещи, вечери, пътувания. Понякога решавам от вечерта какво ще сложа за настроение, но по-често е импулсивно.
Единственият парфюм, който искам да напусне сандъчето, е Bvlgari Splendida Magnolia - красив на чужда кожа и неносим върху моята. Предпочитам живи магнолии в градината.
От парфюмните случки най-любима ми е историята от 1988 г. с булдога Фиджи, чийто стопанин и тогавашно гадже буквално се къпеше с парфюма. Ама беше истински и имаше корекоми Simple Smile ех младост...

# 33
Ехаааа, честита юбилейна тема!
Започнах да я чета някъде... 2017 година. Имах си 70+ страници уърд файл с вашите мнения, препоръки (особено с тези от вас, с които бях запомнила, че имаме сходни предпочитания) - по марки, по нотки... Ех.

Любими аромати: Всички, които имам, тъй като моето парфюмно гардеробче е скромно. Парфюмната страст е страст поредна в моя близнашки живот и сякаш вече предпочитам да не ги експлоатирам толкова и да прегарям бързо. Избирам повечко, разхождам се няколко пъти за тест, гледам ревюта, сравнявам с други аромати, които са в същата категория за носене - не непременно ароматна, а ситуационна, тоест определена от мен такава Grinning Наслаждавам се, explore-вам и не бързам да консумирам. Хубаво ми е така Simple Smile)

Твърдо в списъка за покупки са:
Killian - Angel's Share. Разносвам го втори есенно-зимен сезон. Приключвам една 10-милилитрова (или 7.5 беше) мостра и този парфюм е толкова, ама толкова мой. Разкошен вайб си създавам, много badass аромат ми е, обикновено ме влече към кожа и към черно с него.
Van Cleef - Neroli Amara. Спират го, доколкото разбирам, и е труден за намиране, просто отказвам да му дам парите в Дъглас и се оглеждам откъде да е.
Issey Miyake A Drop D'Issey Essentielle - едно от откритията ми за пролетен, росен, чист парфюм, което някак все още не се е оказало мое. Предстои.

Обмислям:
Fico Di Amalfi, най-красивата смокиня, която съм подушвала. Спира ме - съвсем неизненадващо - издръжливостта. Ще го търся на добра оферта, за да оправдая честата употреба Grinning
Колежка разнася (реплика на) Bianco Latte и офисът тъне в някакъв кремообразен ванилов разкош, който - поне от нея - не е твърде гурме или твърде сладък. Аромат на уют, на гушкане, на чаршафи, но не от прясно изпраните и тъкмо опънати върху леглото, а добре затоплени. Това е ситуационната му категория за мен, хаха. Smiley Не съм фен на имитационна парфюмерия и не съм попадала на реално добър dupe, колкото и да ги величаят, но ще отида да разнося и него, и оригинала. Любопитно ми е дали и на мен ще стоят така прелестно. Струва ми се, че лактоничната нотка всъщност уплътнява аромата и му позволява да не стане някакъв захаросан ужас.

Последната ми изненада се оказа: Zara - Vibrant Caramel. По принцип въобще не съм фен на ароматите им, имат хубаво начало, но драйдаунът обикновено ми евтинее и дори прелестните ревюта на Ковачева не успяха да ми повлияят на възприятията... Та, попаднах на този карамел суперслучайно, просто се мотаех из магазина. Карамел не зная дали усещам, но понеже няколко дни преди това разнасях Prada Paradox, ахнах. Буквално трескаво отворих Фрагрантика да видя дали си внушавам. Също има полъх от Либре Интенс, което е любимият мой парфюм на половинката и да, и този тест беше издържан, от вратата ме попита дали съм с него Simple Smile На границата за сладост ми е, но смятам, че е много добре направен парфюм.

Ще отговоря и на незададен въпрос в лексикона: за общите парфюмни цели, не просто като покупки. Май са двечки - искам да присъствам на парфюмно събитие и да си направя парфюмно изживяване - вероятно под формата на discovery set, от който след това да си избера аромат за покупка Blush

# 34
Preet Saini може да попиташ в другата тема, Amouage често изпадат намалени по сайтовете, и може да имаш късмет да го откриеш. Аз също съм отвикнала да плащам редовна цена за почти всичко, тук пазаруването на sale си е всеобщ спорт и култура, пък и кой не обича добрите сделки.
Колкото за поддържането в наличност, не е както преди, много бързо изкарват парфюмите и много бързо ги спират, докато свърши човек бутилка от нещо и парфюма е спрян. Приемам вече всички парфюми като лимитки. Пожелавам ти успех в намирането на любимия парфюм, сигурна съм, че ще изпадне някъде изгоден.
Тези дни пръскам Shalimar Jasmin.
О, много ти благодаря, Athena!
Задължително ще се поразтърся за изгоден Amouage. Ох, дано да не е лимитка!

# 35
Killian - Angel's Share става ли за сляпа покупка?

# 36
  • Враца
Killian - Angel's Share става ли за сляпа покупка?

За мен - не.

Общи условия

Активация на акаунт