Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 83

• 26 255
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Съжалявам за всичко, което си преживяла. Надявам се скоро несгодите да са зад гърба ти.

Какви бяха стойностите на Фт4, фт3 и ТСХ? "В норма" не значи задължително оптимални, ако са били на дъното, е напълно възможно да си била в хипофункция и ендокринолог да я е подценил. Световъртеж и главоболие не са типични симптоми, по-скоро умората. Едно специфично усещане, че е изморително дори да седиш на дивана. Изтъняваща или мазна коса, косопад няма да споменавам, понеже той е обичаен след раждане, суха кожа, задържане на течности, подпухналост...

Честно казано, нямам представа какви точно са били стойностите тогава. Бях в един омагьосан кръг, в който просто се опитвах да намеря решение на постоянното гадене и повръщане. В крайна сметка единственото, което ми казаха, е че нямам проблем с щитовидната жлеза.

Иначе симптомите, които си описала, не ги имам. При мен основно се проявяват като едно тъпо, продължително главоболие, понякога силно чувство за налягане в главата, световъртеж и от време на време гадене.

Посетих и невролог, който ме диагностицира с тензионно главоболие. Въпреки това имам съмнения дали наистина става дума за това. Надявам се по-скоро да е свързано с някакви дефицити, които биха могли да се коригират. Ще видим какво ще излезе.
Благодаря.

# 181
veluna, съжалявам за всичко, което си преживяла! На твое място ще пусна много разширени изследвания - ПКК, желязо+ЖСК, феритин, вит. Д и Б12, фолиева киселина и целия щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ). Направи изследванията и публикувай резултатите тук.
Успех!

# 182
veluna, съжалявам за всичко, което си преживяла! На твое място ще пусна много разширени изследвания - ПКК, желязо+ЖСК, феритин, вит. Д и Б12, фолиева киселина и целия щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ). Направи изследванията и публикувай резултатите тук.
Успех!

На 19-ти съм на лекар. Ще пиша, когато излязат резултатите. Благодаря!

# 183
Успех!

На 19-ти съм на лекар. Ще пиша, когато излязат резултатите. Благодаря!
Имай предвид, че лекарят няма да пусне всички изследвания, които споменах. Някои ще трябва сама да си ги платиш.

# 184
  • София
Напълно подкрепям мненията на Acid_Burn и mibobo за излседванията. Според мен клониш към анемия, аз така се чувствах като ми я откриха. Като почне да ми се вие свят дори като стоя ми е ясно, че нещата са отишли много надолу. Но вече съм се научила да си контролирам това.

# 185
Напълно подкрепям мненията на Acid_Burn и mibobo за излседванията. Според мен клониш към анемия, аз така се чувствах като ми я откриха. Като почне да ми се вие свят дори като стоя ми е ясно, че нещата са отишли много надолу. Но вече съм се научила да си контролирам това.

Как?

А главоболие?

# 186
veluna, главоболие можеш да имаш и от хипофункция, и от анемия, и от дефицит на Б12. Разбирам те, аз самата съм с мигрена, знам какво е да имаш чувството, че ще умреш от болки в главата. Но без изследвания, от които да се разбере къде е проблемът, всички само гадаем.

# 187
veluna съжалявам за преживяното! Вероятно си с анемия, аз раждах естествено, но при епизотомията също изгубих доста кръв и от преди бях с ниско желязо и в родилния като ме установиха ме започнаха още там с прием и така ме изписаха с Малтофер и после да ме следи ЛЛ. Колко е голямо бебчето, ако не си доспиваш и преумора главоболието може и да е от това, но и от анемия също. Аз лично такова тъпо и продължително главоболие имам при ниско кръвно, мериш ли го?

Acid а ти как си?

# 188
mibobo, благодаря, че питаш!:heart:

Още се възстановявам, но съм все по-добре, ходя на работа и тази седмица пак ще пускам изследвания. От следващия месец смятам да се върна към водната аеробика, защото ми трябва движение.

# 189
Супер, радвам се, все така да върви всичко!

# 190
  • София

Как?

А главоболие?

С прием на желязо. Почти година пих докато попълня дефицитите на феритин и желязо, сега от време на време пия, излследвам периодично и така. Не съм забелязала главоболие да имам от анемията, но аз си имам сравнително често, което по-скоро отдавам на стрес и недоспиване.

# 191
veluna съжалявам за преживяното! Вероятно си с анемия, аз раждах естествено, но при епизотомията също изгубих доста кръв и от преди бях с ниско желязо и в родилния като ме установиха ме започнаха още там с прием и така ме изписаха с Малтофер и после да ме следи ЛЛ. Колко е голямо бебчето, ако не си доспиваш и преумора главоболието може и да е от това, но и от анемия също. Аз лично такова тъпо и продължително главоболие имам при ниско кръвно, мериш ли го?

Acid а ти как си?

На година и седем месеца е. Лягам рано – снощи бях заспала в 20:30, а ставам в 7:00, но въпреки това се чувствам изтощена. Вече трети ден съм с главоболие и световъртеж и ми е много трудно да издържам. По цял ден съм сама с детето – той е малък, не разбира, иска да играе… а аз просто нямам сили.
Кръвното ми е ниско. В неделя дори ми беше 70/60 и имах гадене. Пих солен айрян, ядох мед и шоколад и успях да го вдигна, но световъртежът си остана и до момента не отшумява.

# 192
Здравейте, синът ми е на 15 години и половина, има следните резултати: TSH - 2.17 (0.51-4.30), FT4 - 10.90 (9-19), FT3 - 5.41 (2.60-6.00), vit D - 50 (75-38.50). Висок и слаб е, но той винаги е бил така, аз и баща му също. Според ендокринолог щитовидните хормони са в норма, вит D не съм му давала. Израстна за година с 15 см, трябвало е да му давам витамин D.
Какво ви е мнението? Ако имате препоръка за детски ендокринолог, който би обърнал внимание на тези стойности за Пловдив или София, ще ви бъда благодарна.
Има левкоцити леко под нормата от година и половина, за което съм го водила много пъти при различни педиатри и хематлози. Според тях няма проблем при добра обща кръвна картина. Само единият хематолог каза инфекция или нещо автоимунно, но каза, че не знае какво. Според педиатърката му всимко е наред. Давах му коластра известно време, след нея бяха в норма левкоцитите, после пак са спаднали.

# 193
marigold_ изследвани ли са фолиева киселина и В12? Моят син доста време беше с ниски левкоцити и никой не ми даваше обяснения, започнах да си чета и търся сама по темата и го намерих. Отделно и го видях, че когато попълнихме дефицита, особено на фолиевата и веднага се вдигнаха.

Иначе си има  хипофункция според мен, Т3 е добър затова и ТСХ е приличен, т.е. тялото компенсира все още, но Т4 е на дъното, така че ще е до време така и после ще сринат и другите. Но ако има някакви дефицити на витамини трябва да се попълнят, те влияят на работата на жлезата. Антитела (ТАТ и МАТ) не сте ли изследвали ?

# 194
mibobo, благодаря ти. Не, вит Б12 и фолиева киселина не сме изследвали. Ще ги пусна. ТАТ и МАТ също не. В лабораторията казах всичко на щитовидната жлеза и не са ги пуснали. Храненето му със сигурност е пълноценно. Яде всякакви места и риби, яйца, зеленчуци, плодове, хляб. Всякакви най-различни домашно сготвени. През лятото е много време на открито. Но зимата при нас е дълга. Така че вижда слънце два месеца.
Възможно ли е, ако се попълнят дефицити, да се подобрят и показателите на щитовидната жлеза?

Общи условия

Активация на акаунт