Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 83

• 24 458
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Стеличка, благодаря!
Опитвам се да спазвам диета за ИР, но съм забелязала, че когато съм с ниско желязо, започва жесток глад за сладко, защото организмът има нужда от "бърза" енергия. Подозирам, че ниският кортизол също има пръст. А аз и обичам сладко, така че става още по-зле. Сега, след операцията, организмът ми още не е свикнал със загубата на половината дебело черво и илеоцекалната клапа и това също влияе на усвояването на някои елементи. Ще започна прием на Б5, ще изследвам калий, натрий, мед и цинк и ще видя и там да попълвам дефицити.

# 616
Момичета, какъв Т3 вземате от  Гърция. Аз знам само този на УниФарма, но по много аптеки там го няма, дори не знаят че те го правят... Очертава ми се кратко ходене до там и искам да си взема да имам.

# 617
В "Промахон" нямат ли в момента?

# 618
Има в Промахон, но няма да минавам оттам, а искам да взема от място като ида, а и най-вече да разбера има ли други брандове които някой тук ползва.

# 619
В Гърция е само това. Тиромел е турски. Купувала съм германски - Тибон, по нищо не превъзхожда другите два варианта. Даже е 20 мкгр в сравнение с 25 мкгр за тиромел и т3. Не разбирам каква е целта търсенето. В Гърция и Турция само това е на пазара. Англия се снабдява от Гърция и затова често изчезва от местния пазар - не смогват с производството.

# 620
Дами, сигурно се е коментирало и съжалявам, че питам, но не мога да намеря. За желязото и витамин Д - пише че и двете са след 8 часа от прием на хормона. А между тях трябва ли да има някакъв интервал? Витамин Д ми е на таблетки 5000 единици, с витамин К, но какво желязо бихте препоръчали? Никога не съм взимала.

# 621
Всъщност витамините и минералите са ти с добри стойности. Учудвам се дори, че при това добро желязо хемоглобинът е към долна граница. Можеш за кратко да пиеш б12 - 2 седмици. Той се наваксва бързо.
Но щитовидните са ниски. Трябва да са в по-горната част на референтните стойности. Има хипофункция. Антителата са в нищожни стойности и не са притеснителни.
От друга страна кортизол и актх за сутрешно изследване са ниски. Нека ендокринолог си каже мнението. Вероятно е надбъбречна умора и можеш да вземеш витамин б5 за възстановяване. Като оправиш кортизола, вероятно ще се вдигват и щитовидните. Бъбреците гледани ли на на ехограф?
Ендокринолога каза, че всичко ми е окей. Изписа ми ашваганда и магнезий... било в следствие на стрес и умора при мен.
Как да си вдигна фт3 и фт4?

# 622
vanchet0 желязо последно взех на майка ми спрей на БетерЮ, защото другите повечето й дразнят на стомаха.

# 623
Отдавна съм с Хашимото, но лечение започнах на 1 април. Сега ми предстои първи контролен преглед и ендото е изписала изследвания за хепатити (след ултразвук на ЩЖ, без възли, с не хомогенна структура) . Личната се учуди защо. Имате ли някакви предположения? Иначе имам показатели за силно омазнен ЧД, с много наднормено тегло съм.
Какви изследвания да си пусна допълнително, извън покритите от Здравна каса?
Ще бъда благодарна за вашите съвети.

# 624
Ти, всъщност, сама си си отговорила - най-вероятно изследването за Хепатит е във връзка със силно омазнения черен дроб.

При Хашимото, а и при всякакви други хронични заболявания, е силно препоръчително да се спазва хранителен режим.

# 625
Ти, всъщност, сама си си отговорила - най-вероятно изследването за Хепатит е във връзка със силно омазнения черен дроб.

При Хашимото, а и при всякакви други хронични заболявания, е силно препоръчително да се спазва хранителен режим.
Спазвам го 🤣... от 01. април. Супер стриктна съм. Обаче години прегрешения със здравето се наказват с доживотна присъда 🙄.
Благодаря, че потвърждавате моите предположения. Просто искам да се ориентирам грамотно в обстановката, а съвсем от скоро чета детайлно по темите.

# 626
Спазвам го 🤣... от 01. април.

Е, щом е от тази дата насам, дано не е на шега само. Laughing

Колкото до другите потенциални показатели за изследване - може да тестваш Витамини B12, B9 (Фолиева киселина), D, както и Желязо, Феритин и Хомоцистеин. Има и други неща, които може да включиш, разбира се, споменавам само някои от най-важните, защото, като теглиш чертата, и те не излизат малко като цена, при положение че човек си ги плаща с лични средства.

# 627
Всъщност витамините и минералите са ти с добри стойности. Учудвам се дори, че при това добро желязо хемоглобинът е към долна граница. Можеш за кратко да пиеш б12 - 2 седмици. Той се наваксва бързо.
Но щитовидните са ниски. Трябва да са в по-горната част на референтните стойности. Има хипофункция. Антителата са в нищожни стойности и не са притеснителни.
От друга страна кортизол и актх за сутрешно изследване са ниски. Нека ендокринолог си каже мнението. Вероятно е надбъбречна умора и можеш да вземеш витамин б5 за възстановяване. Като оправиш кортизола, вероятно ще се вдигват и щитовидните. Бъбреците гледани ли на на ехограф?
Ендокринолога каза, че всичко ми е окей. Изписа ми ашваганда и магнезий... било в следствие на стрес и умора при мен.
След като всичко според него е наред, да ви даде насоки как да ги вдигнете. (Лично аз не бих пила ашваганда с нисък кортизол.)

# 628
След като всичко според него е наред, да ви даде насоки как да ги вдигнете. (Лично аз не бих пила ашваганда с нисък кортизол.)

Не ми даде никакви насоки. Как влияе ашвагандата на кортизола?

# 629
Спазвам го 🤣... от 01. април.

Е, щом е от тази дата насам, дано не е на шега само. Laughing

Колкото до другите потенциални показатели за изследване - може да тестваш Витамини B12, B9 (Фолиева киселина), D, както и Желязо, Феритин и Хомоцистеин. Има и други неща, които може да включиш, разбира се, споменавам само някои от най-важните, защото, като теглиш чертата, и те не излизат малко като цена, при положение че човек си ги плаща с лични средства.
За съжаление режима хич не е шега. Но го спазвам стриктно и даже не ми тежи. Особено като дойдоха първите резултати откъм намаляване на теглото.

Общи условия

Активация на акаунт