🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 4 404
  • 140
  •   6
Отговори
# 105
Но, ако е баща на Ешреф, защо така срещу него???

# 106
  • AMS
И на мен не от сега ми се върти това в главата.
Може би  имам дежавю от Сблъсък.

Скрит текст:
Гл. герой сирак.  Майката едва спасила детето от бащата и мафията,
го оставя като бебе в една градинка. Детето израства в дом.
После става полицай и има сблъсък с мафията.
При терористичен акт, подготвен от бащата, загиват жена му и детето. 
Появява се бащата, но той не знае, че му е баща.
Оказва се, че именно бащата е шеф на мафията.
Намира майка си. Тя по-късно се разкрива. Бащата преследва и двамата.
Пред очите му убива майката. Убива и любимата му.
Гл. герой се досеща, че това е баща му, напуска полицията, и го убива.
Режисьорът е същият.

# 107
Новия фраг

Нисан- Много е болезнено!  Много е трудно!
Ааааа!

Джерен- Ешреф отново те обича след толкова години

Нисан- Сърцето обича само веднъж.
И сега какво, до сега аз от себе си ли ревнувах?

Чийдем- Надявам се, че си донесъл парите?

Динчер- Заслужи си ги

Прокурорката- Ах, Чийдем! Дори това, че си ми дъщеря, няма да те спаси!

Хъдър- Какво правиш тук?

Кадир- Дойдох да те убия.

Хъдър- Стреляй тогава! Хайде!

Нисан- Да можеше аз да съм Руя!

Ешреф- Добре, че не си. Ти си много повече от това!

Нисан- От къде знаеш, че не съм аз

Ешреф- Щях да  разбера, ако беше ти.

# 108
Ами не му е казала. Ама явно няма да има същите терзания, за които предположих. Освен ако това не е наобратно. Първо говорят после чифлика за финал.

# 109
Според мен е на обратно. Тя е със същата риза. Hands V
Diva, това изглежда възможно, но защо се  крие толкова, след като Ешреф не го е виждал?
А и ние, зрителите, също...

# 110
Ако ме питате този старец пази Ешреф. Ако е толкова е искал досега да го е ликвидирал. Ако му пречи го очиства и край. Нямаше да му предлага сделки. Има нещо нам. И не мисля, че онова с куршума беше насочено към Ешреф, а просто заплаха.
Ешреф да го хванат очевидно не е толкова трудно. Вече веднъж го хванаха хората на Кадир и Чийдем. Стареца и той го плени.

# 111
Така, като гледам Кадир е разбрал, че баща му, го е изработил.
Дали ще се повтори това, което се случи с Якуп баба?
Кадир, отново ли ще се почувства пренебрегнат и отхвърлен?
Очевидно не може да разбере, че причината за това е самият той...Confused
Тук няма власт, няма мафия, има провалено бащинство и син, който не знае какво да направи с болката си.
Ще стреля ли, според вас?

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 22:34 от NeZ_9

# 112
Хъдър не е лъгал Кадир, че ще е на негова страна, само иска той да остане жив. Плюс, че Кадир си знае много добре какъв е, няма какво да се сърди. Според мен няма да убие Хъдър, няма да има тази смелост втори път да убие баща си, въпреки че Якуб Баба му беше къде, къде по-близък и важен като фигура в живота и знаем как свърши...
Гери, когато простреляха Нисан на сцената ли? Това нападение не беше ли изцяло от Динчер, аз останах с впечатление, че той излъга Кадир тогава, че идва от Стареца.

# 113
Господин Седат в Х
Ешреф: „Ако беше ти, щях да разбера.“ Нисан: „..."
Две секунди мълчание и изражение на лицето. Удивително. Удивително. Удивително. Но е толкова тъжно.

Наистина е много тъжно! Tози откъс е удар право в сърцето, честно. Всичко, което обсъждахме, тук вече започва да експлодира.
„Да можеше аз да съм Руя!“, казва Нисан.
Не защото иска да е идеалът, а защото иска да не губи. Иска да има право на цялата му любов, без миналото да стои между тях.
 А Ешреф...той е напълно искрен… „Ти си много повече от това!“
За него Нисан е настоящето, реалността, животът.
Но…„Щях да разбера, ако беше ти.“ - и тук се случва разминаването. Той не знае, че истината вече стои пред него. Това изречение не е лъжа, а доказателство колко дълбоко е разделил Руя (икона, спомен, сън) от Нисан (любов, дишане, живот).
Pensive PensivePensive

# 114
  • Ямбол
Здравейте момичета. Нези благодаря за превода на фрага.Отдавана изгледах епизода,ама сега сядам да драсна няколко мисли.
Епизода беше уникален поне за мен.Много дълго чакан епизод.
Ешреф оглавил сираците и станал техен баща пое цялата тежест,очаквания и дълг върху гърба си.Чудно ми е какво щеше да му каже Якуб баба след като пое сираците държейки за ръка любовта на живота си. Все още виждаме борбата на Ешреф между това да бъде добър човек и да изпълнява дълга си като новия баща,а това означава мафиотски дела.Търсейки истината за Ф.Корал,за това кой е стареца и какво иска,изведнъж изниква отново снимката на Рюя,която се оказва,че е жива и доста по-голяма от момичето от спомените му.За него това е лутане в търсене на истината,която да му помогне да сглоби пъзела.А сглоби ли пъзела това ще бъде най-големия му сблъсък в живота. Истината ще го удари по- силно и от куршум.Както Нисан беше казала да обичаш значи да те боли. Както се вижда от новия Фраг Ешреф ще се втурне да търси Рюя и ще остави Нисан на заден план.Дали от любопитство,дали от това,че има нужда да разбере коя е и дали толкова години не се е заблуждавал,че е видял такова момиче.Факт е,че това негово действие ще причини болка на неговата любима дори когато тя знае,че всъщност той търси нея. Може би това ще доведе до отчуждаване помежду им за пореден път. Ешреф иска да намери отговори от своето минало.
Отново епизода имаше доста престрелки и екшън.Искам да кажа едно голямо БРАВО на екипа за кинематографията.Такова професионално заснемане не съм виждала в турски сериали до сега. Истинска наслада е да се гледа и да се преживява цялата тази емоция.❤️
Прокурорката Селма ме дразни вече.Само седи в този нейн кабинет и чака инфо по тела.Без да си прави труда сама.Чака на готово да и се носи информация.От нея очаквах доста повече като действия.Чидо ми лази по нервите все повече и повече.В това да знае най-много,да е напред с информацията не престава да си прави съюзи срещу Ешреф.Как може човек,който обича друг да му вреди толкова много.Да не спира да създава пъклени планове и схеми за да вреди на другите само и само тя да бъде добре.Тя за мен е като енергиен вампир,чувства се добре,когато другите страдат.Щом тя не е щастлива и другите няма да са.В крайна сметка тя обича най-много себе си.Любопитно ми е какъв ли ще и бъде края 🤔.Със сигурност ще умре въпроса е как? Дали като спасява от беда Ешреф или по-пътя по който е поела ще стане неудобна и ще я приключат.
В крайна сметка щом Ешреф няма да е нейн няма да е на никой. За мен  тя е едно голямо ходещо зло.Беше възмутена,че Нисан е доносник на майка и,а пък тя е доносник на всички от който има изгода за собствени цели. Така,че тя не пада по долу.Въпроса е,че Нисан го прави за доброто на любимия си,а Чидо го прави за да спази себе си и да навреди на другите.
Залавянето на внучката от Ърмак и защитата и от Нисан се наби доста в очите на Ешреф и останалите.Тук действията на Нисан ги разбирам като чисто защитни Чески все едно иска да изиграе ролята на по-голямата сестра.Иска да защити нея ,понеже силите и не и стигнаха да защити Афра.Тук обаче със своята защита нарани мъжът,който я носи на ръце винаги.Тя много добре знае,колко много Ешреф обича децата и как се раздава за тях,как им се радва и въпреки това да мислиш,че този човек може да нарани едно малко момиче се получава така,че тя въобще не го познава и го изкарва като един заковавал бандит,който убива всички наред без да му мигне окото.Преравни го на чудовище,а не на човек,който ще седне ще обясни и ще даде урок на детето което е поело по грешен път. Тук Ешреф може би отново се почувства,че наистина никой не го разбира наистина в този живот. Нима той е такъв човек.Да вярно е той знае,че е лош,но знае и че неговото сърце може да провери милосърдие,разбиране и обич.Знае как да подаде ръка на падналия и на нуждаещия се.А това го прави Човек, а не един безкрупулен мафиот.
Но в крайна сметка човек ,който обича истински  умее да прощава .
Кадир и Градът.Едни много сложни отношения между загубен син и търсещ баща.
Хареса ми,че Хадър остана верен на себе си,на достойнството си и на Ешреф.Въпреки,че това е предателство за сина му.Но Хадър е находчив мъж,той много добре знае от какво е воден Кадир и какво преследва той.Знае,че той преследва само собствените си интереси и няма да се отклони така лесно от грешния път по-който е поел. В последните ежегодния епизод Кадир му каза,че никога няма да и стане син,а той негов баща.А сега вече иска помощта от баща си иска да го закриля.Двоен стандарт. Вижда се,че Кадир не е искрен,а напротив подмолен опитва се чрез игрички и сладки приказки  да забаламоса Хадър.По едно време гледам Кадир реве на снимката на майка си и си казвам сега дали наистина му е мъчно или се преструва за пред Хадър за да го разчувства,че му пука поне малко. Определено много добре си играе ролята. 🙂 Но както казват хората вълкът козината си мени,но нрава не така,че то а важи в пълна сила за Кадир.
Намирането на майката на Динчер и разговора и с Ешреф даде доста информация на Нисан за Рюя. Така и не разбрах е каква беше ролята на тази женица.Освен да лежи и да гледа с уморени очи друго не видяхме от нея,но нейсе.
Стигам до момента в който аз останах без думи и бях шокирана дори повече от сцената в която Кадир уби Якуб баба.Динчер уби собствената си майка.Жената, на която си мислех,че държи някак си.Толкова хладнокръвно я уби като истинско чудовище  казвайки,че той е лош син и да му прости.
Това е такъв грях.Как се прощава такова нещо.Как ще продължиш живота си знаейки какво си направил с тези две ръце.Отнел си живота на човека,който ти е дал твоя собствен.😱😥 Това за мен е не човешко и не допустимо.Дори не искам да коментирам повече тази сцена.Кадир се учуди какво убил собствената си майка,а той как уби човека,който го е отгледала и възпитал. Двамата са си лика прилика. Може би само Чидо се притесних за майка си и това дали тя е добре въпреки,че се опита да и навреди.
Сцената с вечерята беше много топла и истинска.Въпреки живота който живее Ешреф сърцето му копнее за семейния уют,за вкусно приготвена храна от любимата жена,за деца който да носят цвят,щастие и любов. Сърцето му търси мир и спокойствие.Търси пристан, където да поспре и да почине. Беше наистина докосващ момент ❤️🥰
Заведението,което Ешреф отвори за да храни всички бедни и окачената снимка на Якуб баба беше едно дело,което само човек с чисто сърце би направи.Той печели любовта и уважението на хората с доброта,скромност,находчивост и състрадание към нуждаещите се.Това го прави лидер.Това го прави Ешреф Тек ❤️. Когато прави добри дела това го кара да се чувства повече  добър човек отколкото лош. Дава му миг на щастие и гордост от това,че нахранил гладните.А какво по благородно от това да нахраниш бедния.
Момента в който спомените връхлетяха Нисан и я доведоха до това да научи,че тя е Рюя беше много трогателен момент.Всички тези заключения спомени изведнъж се изсипаха като проливен дъжд отгоре и носейки и голяма болка и страх.Съпреживя всичко,което този насилник и е причинил и как я е умърсил като се е възползвал от невинността и . Бягайки навън намира спасение в единствения човек на около ,който и протяга ръка за спасение.Наричайки я Рюя.
Тук започва истинския сблъсък на Нисан със своето минало и настояще.Болката,която изпитва и вината,която едно малко момче е изтърпяло на гърба си за да я защити. Цялото това асимилиране на истината ще и отнеме доста време. За сега няма да каже на Ешреф за да стигнем до сцената в затвора, но какво ще стори от тук насетне е интересно.
Спирам до тук,че стана много дълго. ☺️. Честито за успеха на Спящия. Заслужават го.Браво 🥰
Скрит текст:
Хадър ще умре до края на сезона най-вероятно Кадир ще го убие.
Динчер ще умре до 5 епизода.
Старецът ще се появи след няколко епизода.
Чидо ще каже на Ешреф,че Нисан е доносника.Той ще се ядоса,но след това ще разбере,че е Рюя и ще и прости.

# 115
Roxy, много ти благодаря за страхотния анализ! Съгласна съм с всичко, което казваш. Hug
За Чийgем ще добавя само, че тя е стигнала точката, в която игрите свършват.
Прокурорката ясно очерта границата, а именно, че кръвта не отменя закона.
Динчер... мислех, че обича майка си. Neutral Face
А сега го виждам да се държи с Чийgем студено, празно, като човек, който вече няма какво да губи. Confused
Хъдър и Кадир- това между тях е чиста трагедия. Close
Общото ми  усещане е,  че истините вече не могат да бъдат удържани.
Нисан е на прага да каже. Ешреф е на крачка да разбере.
И когато това стане, няма да е освобождаващо, а ще е разрушително, но и необходимо.
А най-тъжното е ,че те се обичат. Истински.
Просто истината идва твърде късно, както винаги в големите любовни истории... Broken Heart

# 116
Още спойлери, тези вече малко съжалявам, че си ги преведох
Скрит текст:
📌 Майката на Чигдем ще се самоубие.

📌 Ешреф ще разбере, че Нисан е информатор и че Чигдем я е принудила да стане информатор (в 4-ти епизод).

📌 Благодарение на Фарук, Ешреф ще излезе както от онова отделение, така и от затвора след 2–3 епизода.

📌 Чигдем ще умре в рамките на сезона.

# 117
  • Ямбол
Ешреф вече не говори за Рюя с вина или разкаяние. Той открито признава, че обича Нисан - обича я повече, отколкото някога е обичал самата Рюя. За него тя не е заместител, не е начин да запълни празнотата, която Рюя е оставила след себе си. Не е защото веднъж е зърнал Рюя в нея. Той я обича просто заради това, което е: Нисан. И тогава ще бъде възнаграден с истината - Нисан е Рюя. Той се е съмнявал в собственото си убеждение, че „сърцето обича само веднъж“, но когато истината се разкрие, сякаш отново ще намери компаса си. Всичко, което знае, всичко, в което някога е вярвал, се оказва истина. Всички парченца ще си дойдат на мястото. И това, което не е могъл да види със собствените си очи, най-накрая ще разбере, че може да се довери на сърцето си. Очаква ни прекрасен епизод. 🥰 Нисан ще осъзнае че винаги е била само тя ❤️ остава и Ешреф да научи.Но тук е малко болезнено,че той не допуска въобще,че Нисан може да е Рюя и то защото  се води по снимката,която му остави Стареца на която Нисан все още има бенка. Не му идва да ум,че Рюя може да си е махнала бенката.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 00:05 от roxy94

# 118
Фразата „Щях да разбера“е много силна, защото показва, че Ешреф познава напълно чувствата на Нисан. Той е сигурен, но ето, че и сигурните грешат. Голям парадокс! Натрупан опит и доверие, по-скоро инстинкт, той обича Нисан истински и както казваме: "Любовта е сляпа!", той обаче има вяра. Той толкова силно вярва в тяхната любов, че не допуска ни най-малкото съмнение за Нисан - коя е, за доносничеството пък абсурд...ох, Ешреф, Ешреф мисли си, че толкова добре познава Нисан вътрешно, че казва:"Щях да разбера" или с други думи той казва:"истински съм с теб".
Нямам търпение за тая сцена, много ги обичам тия сцени - тихо говорящи.

Аз проверих сутрешната сензация, ами нищо не открих, подмятания

И след това днешната снимката от сета на Чаатай и Демет.
Лека нощ!😴

# 119
Ели, на този въпрос на онзи му написах, че това са пълни глупости! И да си гледа работата! Rage
Предположих, че ще е някоя простотия, защото, ако имаше нещо, едва ли само този профил щеше да го знае, но чак такава простотия не очаквах!

1.Генджай (асистента на Чаатай) отново последва Демет и хареса последните и публикации.
2.Генджай сподели снимка на Демет.
3. По-късно Аслъхан прекрати следенето на Генджай и деактивира коментарите.

Някои хора се хранят от интриги!
И после се чудят, защо момичето(Аслъхан)премахна коментарите, а Чаатай крие личния си живот.
А други пък, много искат да е с Демет, ама няма да им се получи.
И да не се чудят после, защо на снимката и двамата са застанали, все едно са ги заплашили с пистолет да се снимат!

Аман от простотии! Rage

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 08:28 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт