🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 9 448
  • 301
  •   3
Отговори
# 285
Честно казано аз не знам защо си го причинява Нисан?
Тя знае истината, но я крие от него? Защо???
Хайде, Старецът ми е ясен, той връща Ешреф в най-голямата му травма и най-голямата му слабост.
Рюя не е просто момиче , тя е неговата вина, неговият дълг, неговото минало.
Когато се появи „Рюя“, Ешреф няма избор, той трябва да тръгне след нея.
Не защото обича повече нея, а защото не може да предаде онова дете, което не е успял да защити напълно.
Какво вижда Нисан - че той тръгва, че миналото още го държи,  че има жена, която го е търсила с години(тука вече не знам защо се връзва!)
А най-голямата ирония е, че тази жена е самата тя, но Ешреф не го знае.
Тя  продължава да ревнува от собственото си минало!?
Но, колкото повече Нисан се отдръпва емоционално, толкова по-сам става Ешреф.
А  Ешреф сам = по-лесна мишена.
Най-гадното тази схема е, че Ешреф не предава Нисан. Нисан не греши, че страда.
И двамата действат от любов.
А точно това иска Старецът-
любовта им да започне да работи срещу тях.
Единственото ми обяснение за позицията на Нисан е, че в нейното съзнание тя е предател.
Тя се страхува, че когато научи всичко, той няма да види любовта и, а ще види лъжата.
Тя самата още не е приела коя е.
Нисан не просто крие тайна, тя преживява шок, че е Рюя, че е преживяла насилие,
че животът и е изграден върху забравено минало...
Тя още подрежда себе си. Но го прави сама.
Според мен пак от страх. Защото знае, че
Ешреф обича дълбоко, но и реагира крайно, когато става дума за предателство.
И какво се получава- двамата се страхуват да загубят другия, и точно този страх ги отдалечава.

# 286
Аз имал чуе страна, че тя не е на 100% сигурна, че тя е правилната Руя. Знае, че тези неща са се случили, но това, че той не я е познал е онова, което я бърка според мен. Ешреф естествено няма да ѝ покаже снимката. Той я излъга, че не носи снимката. Според мен тя през цялата време беше в джоба му. И той не е напълно откровен с нея.

# 287
Тя трябва да си спомни още неща,разбира се. Още не се е сетила за бенката и, че я е премахнала.
За Ешреф тя е някакъв ориентир, но най- верният е сърцето му.
Не случайно днес показах откъс от първия епизод. Wink

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:25 от NeZ_9

# 288
Добро утро!☕

(Май сме се уляли с кафе- десния крак)😉- ета не важна!
Важно е да сме усмихнати.

Хубав и усмихнат Вторник, момичета!

# 289
Добро утро! Coffee
Ели, много хубава усмивка си ни донесла!
Позволих си да мина с "препарат"през петното. Kissing Heart

Още три  дами са се срещнали с Чаатай Wink

Вчера търсих интервюто  с Аслъхан, но не го намерих.

А днес се разпостранява откъс, в който водещият я пита за това, кой е последния път, когато е била много щастлива.

И тя.отговаря, че съвсем скоро е плакала от щастие- толкова обичана се е почувствала!

Ех! Ако Чаатай не може да разплаче една жена от щастие, не знам кой друг може! Heart

Днес трябва да има резюме и снимки към 32 епизод.
Ще следим.

Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 09:44 от NeZ_9

# 290
Ама много хубави снимки сте донесли. Тази от Ели от сега ли е. Защото ми прилича на момченцето Чаатай тук. Така де, на от преди няколко години. Ама като е с шапка не мога да преценя прическата.

Момичета, тези чорапки баба му ли ги е плела. Идеята с вълнените чорапи се оказва съвсем нелоша. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 291
Гери, на мен ми изглежда от сега. Wink Тук е себе си, свалил е Ешреф аби от гърба си.

Резюме и снимки към 32 епизод:
Виждайки Руя, жената, която чака от години, Ешреф решава да поеме риск и се изправя срещу хората на Ихтияр, за да я защитят. Междувременно Нисан, която наблюдава събитията отвътре, се оказва изправена пред сериозна дилема с външния вид на Руя и започва да се съмнява в спомените, които някога е вярвала, че са истина.
Кадир, разкъсван между това да убие Хъдър и да се обърне напълно срещу Ихтияр, решава да предприеме решителни стъпки, за да се измъкне от ситуацията. Въпреки че си мисли, че държи всичко под контрол, той няма представа, че това ще доведе до ужасна катастрофа.
Нисан се страхува, че Руя ще съсипе връзката им, но Ешреф подготвя план, за да обърне всичко в своя полза.

После  ще коментирам.

# 292
Много я харесвам Аслихън- магнетична със силна енергия- поглед, леко напрежение в гласа и, Чаатай е научил и с пистолет да бурави, с поглед също е много силна. Може да се каже, че е актриса, която "говори" когато мълчи.
Лика прилика са си с Чаатай.
И тя със специфична харизма - интелигентна, нежна, в погледа и личи, че е и романтична.😉

Резюмето е бомба!
Любовен триъгълник- Нисан- Ешреф-Рюя.
Нисан  ли е настоящето или Рюя е съдбата?
Това което сме го констатирали вече - ще има ревност,  дистанция...
Ще се поразхлаби връзката Нисан- Ешреф, ама Нисанче да вземе да "изплюе" камъчето. Нали пък трябва да е и интересно.
Ще имаме война на чувствата в сряда.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 13:09 от eliet

# 293
Според мен и фрага, и резюмето ни залъгват.
За мен Ешреф позна Нисан още в първи епизод, дори Йомер мисля, че каза, че е изпитал странно чувство в асансьора. Не успя да си потвърди теорията, заради прословутата бенка. Точно този момент, който постна Нези, се виждаше лекото му разочарование, че и Нисан не е Руя.
Вероятно, когато види фалшивата Руя няма да изпита нищо. И това ще е ключът към палатката. Да, вероятно ще се опита да я защити, както би защитил всеки невинен в опасност, но няма да има тази тръпка и усещане, което е търсил цели двадесет години. И може би ще се сети, че е попаднал в поредния капан на Стареца.
От друга страна, Нисан се съмнява в спомените си, което го имаше още в предния епизод, при появата на това момиче, може би се обърква още повече. И това, че и двамата не са честни един с друг, не помага на ситуацията да се изясни.

# 294
От това, което прочептох си мисля, че следващият епизод ще бъде не толкова за разкрития, а за психологическо напрежение и вътрешни сривове. Всеки герой ще бъде изправен срещу собствената си истина.
Ешреф ще действа не толкова от съмнения, а от чувство за дълг към миналото и обещание, което си и дал от години- да защити Рюя. Само че, той защитава спомен, без да знае, че истинската Руя вече е до него.
Но това изречение- „Ешреф подготвя план“, ми показва, че той не е емоционално заслепен, точно обратното, мисли стратегически.
Вероятно вече усеща, че нещо около тази Руя не е наред.
При Нисан линията на поведение е по- интересна, защото тя „започва да се съмнява в спомените си“.
Май тактиката на Стареца, проработи- първо и даде истината, после и разклати реалността. Wink
Много хора са ядосани от фрага, мислейки си, че едва ли не ще има някакъв любовен триъгълник.
Това не е епизод за  любовен триъгълник, според мен.
Това е епизод за това коя е истинската Руя. И кой ще повярва в нея?
Естествено, че героите ще преминат през своя катарзис. Едва ли някой е очаквал, че ще стане лесно - Нисан ще му каже коя е, ще се усмихнат и ще се прегърнат.
По-скоро първо ще видим болка, разминавания, избори в грешния момент, мълчание вместо признания...
И когато най-накрая истината излезе, реакцията вероятно няма да е щастлива веднага, както всички искат.
Когато  разбере, че Нисан всъщност е и Рюя, това вече няма да е разкритие за Ешреф.
Ще е потвърждение на нещо, което сърцето му вече е знаело.
А сега, ще трябва да приминем плез епизод, в който Ешреф ще защитава грешната Руя, Нисан ще започне да губи вяра, че е истинската, а Старецът отново печели битката- тази за съзнанието им.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 12:11 от NeZ_9

# 295
Аз не мисля, че Старецът има пръст в това Нисан да си спомни миналото. До предната серия, когато тя вече подозираше, той дори не знаеше за съществуването на тази история. Тя отиде да търси миналото си, защото не е сигурна в спомени, които се съмнява, че може да са изфабрикувана реалност. А и за нея е загадка, че Ешреф не я разпознава. Тя няма как да знае, че на снимката не се вижда лице, а само една бенка, която при нея вече липсва. Може на снимката да си е съвсем истинскана Руя/Нисан. Другото момиче вече и на нас ни е ясно, че е фалшиво.
Дали Ешреф ще разпознае измамата, утре ще разберем.
А и аз не мисля, че той ще обърне гръб на Нисан и ще я замести с Руя. Даже както казахте той може да не изпита никаква емоция, когато я види и това да го разочарова и да затвърди силната му любов към Нисан. За него преломен момент беше, когато я раниха и имаше възможност да умри. Тогава бе изправен пред възможността да я загуби и изпита най-силната болка. Според мен чак тогава разбра за себе си, че не може да диша ако тя не съществува.
Затова не мисля, че той ще се пренасочи към Руя и ще има любовен триъгълник.
Това обаче не отменя терзанията на Нисан. Ешреф не е човек, който да дава обяснения. И понякога дори и да чувстваш нещо, ако с очите си виждаш друго, това няма да те накара да се почувстваш сигурен, дори обратното.
Интересно ми е как Ешреф ще обърне тази история в своя полза.

# 296
Може би точно тук е и планът на Ешреф. Wink
Ако трябва да „обърне ситуацията в своя полза“, това няма да бъде чрез думи, а чрез действие. Най-вероятно той ще използва фалшивата Руя като примамка, за да изкара Стареца или хората му на светло.
Тоест, няма да гони миналото си, а ще го използва като оръжие.
И ако това се случи, ще стане ясно нещо много важно- Ешреф не се връща към Руя.
Той просто затваря окончателно тази глава.
А когато една глава се затвори… остава само тази, в която е Нисан. Blush
И още нещо, което исках да кажа, по повод постоянното недоволство и коментари от типа „ нищо не се случва“ и честно казано си мисля, че тук има едно голямо недоразумение за самата история.
Този сериал не разказва безкраен сюжет, който се върти в кръг. Напротив, той проследява един конкретен период от живота на Ешреф. Един отрязък от време - около четири години и малко, в който се случва неговата най-голяма вътрешна промяна.
Не е случайно, че историята започна с финала. Още в началото ни показаха къде ще стигне. А ние всъщност гледаме пътя до там, как стига до там този човек, до тези решения, до тази съдба.
Това не е сериал на събитията.
Това е сериал на трансформацията.
И ако погледнем внимателно, в  епизодите до сега, се случиха много неща- разкри се част от миналото на Ешреф, появи се Нисан и промени живота му. Видяхме как човекът, който живее по правиллато на силата и отмъщението, започна да избира защита, грижа и любов. Разплетоха се някои връзки, а именно кой кой е. Доста от връзкити се изостриха-  доверие, предателство, лоялност, семейство...
Няма да се уморя да  повтарям, че тек промяната не е външна, а вътрешна. А тя винаги става бавно.
Ако всичко се разкрие бързо, ако тайните паднат за няколко епизода, ако героите просто си кажат истината и се прегърнат, какъв сюжет ще е това!  Няма да има история! Започвам да си мисля, че една голама част от зрителите не четат книги и никога не са чели истории от по 700- 800 страници, в които бавно и описателно, стъпка по стъпка, всичко придобива смисъл.
Тук наблюдаваме как един човек се променя. Как любовта влиза в живота на човек, който не вярва в нея. Как миналото го дърпа назад, а настоящето го променя.
И може би затова началото е финалът.
Защото сериалът не пита „Какво ще стане?“
Той пита „Как се стигна дотук?“
А това винаги изисква време.
Нека все пак оставим сценариста да разкаже историята така, както я е замислил.
Не всяка история се развива бързо. Не всяко разкритие идва веднага. Понякога именно бавното изграждане, детайлите и вътрешните конфликти правят една история дълбока и въздействаща.
Ако на някого темпото или посоката не му допада- това е напълно нормално. Всеки има различен вкус и очаквания. Но сериалът не е задължение. Ако не ти носи удоволствие, най-простото решение е да спреш да го гледаш.
Защото истината е една, тези, които все още гледат, го правят не по навик, а защото историята ги е докоснала и искат да видят как ще бъде разказана докрай.
Нека дадем време на историята.
Понякога най-силните моменти идват именно след дългото изграждане.
С това спирам по темата и се извинявам, ако съм засегнала някой! Hug

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 13:51 от NeZ_9

# 297
Аз мисля, че хората не са разочаровани, че нищо не се случва, а че не се случва каквото са очаквали. Защото това определено не е муден сериал.

# 298
Гери, явно малко коментари си прочела.
Но май така е по- добре. Wink
Аз, всеки път, когато го направя, съжалявам.

Вълна от коментири под Инстаграм сторито на Etem Özışık

" Ние сме скептични към всичко "

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 14:41 от NeZ_9

# 299
Нези, гледам да не чета коментари под разни постове. Аз се доверявам на това, което виждам на екрана. А то е страхотен сериал с качество без аналог.

Общи условия

Активация на акаунт