Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 93

• 31 531
  • 690
  •   5
Отговори
# 660
Мога да си позволя да купувам Озенпик или Мунджаро, но ако се бъгна още повече, никой не ти дава гаранция какво ще се случи с тялото с органите и до кога ще се бие това нещо в тялото.
Моята ендокриноложка при тегло 60 кг ми предложи рецепта, аз съм ви споделяла категорично казах, че няма да си бия инжекции.

Вечеря - 3 кюфтета със салата
Десерт - пъпеш ( от Лидъл взех един)
Сладкото се старая да ми е от плодове по малко...

# 661
Нашенските лекари (в по-голямата си част) са готови да отвърнат на търсенето 😬

# 662
Ох, то това не е лекарка.

Ние по ресторанти рядко. Сега брат ми чат пат ни води. Иначе предпочитам вкъщи.
Е, то и на ресторант може да си направи човек що годе нещата, но пак не е ясно какво слагат.
На последния нещо се обринах.

А ядох салата и риба.

# 663
Слагат яко глутамат (разните му там овкусители, пикантини и какво ли не) и гадни олиа. Мен само тия двете ми стигат, защото и в кюфте и в зеленчук, че и в пържола ги има.

# 664
Нашенските лекари (в по-голямата си част) са готови да отвърнат на търсенето 😬
Не е само че пациентите си ги искат тия инжекции, от страна на тези които ги продават ви е бедна фантазията за какво поощряване на лекарите става дума... Който не знае, не би повярвал. То и не е само за тези препарати де, ами си е по принцип така в този бизнес.

За хранене с храна която не е сготвена вкъщи - случва се, няма какво да се правя на светица, а и едва ли някой да ми повярва ако кажа че никога не ям. Но е рядко, основно гледам да си готвя аз. Пък и за щастие съм без някакви съществени оплаквания със стомаха и червата, най-много да съм подута ако изям нещо неподходящо но това е само непосредствено след ядене и дори не го броя.
Другите причини да не ям навън редовно са ми достатъчни.

# 665
За жалост, не е само у нас така. Даже май от вън дойде това нещо. Като слушам разни подкасти на "отлъчени" от гилдията лекари в UK, САЩ и навсякъде, за каква религиозна догма става дума при почти всички лекарства.... Страшно е. Пациентът е просто една касичка и по възможност да бъде превърнат във вечен пациент, а не излекуван.

# 666
Ти ако слушаш американски такива - там е страшно. Тяхната здравна система (доколкото я има) е съвсем на търговия обърната. Аз поживях преди време до границата им, макар и извън щатите... Ами, из разни сайтове изскачащите реклами бяха за лекарства. И то не като тук дето са лятото реклами за Лопедиум при диария, зимата за Колдрекс. Говоря за Ксанакс и инсулини 🙈 Тук поне е незаконно неща отпускани по лекарско предписание да се рекламират и да им се правят промоции, там хич не си поплюват.

# 667
Понеже се говореше за пари по-горе. Не е баш по темата с пептидите, но на мен ми беше интересно:

https://news.bg/health/blizo-polovin-milion-balgari-sa-s-diabet- … yat-im-raste.html

# 668
  • София
У нас се яде ужасно много хляб, с това си го обяснявам. Както масово в Азия се яде ориз, и също ужасно много хора имат диабет, хем не може да се каже, че са дебели.

# 669
  • 🌊
И това са диагностицираните случаи. Колко хора има, които грам не им пука и си ядат хляб, пък било то и пълнозърнест, гледат винаги да има сладичко и е кръвна обида да им се отнеме нещо от софрата. Що въртене на очи и подсмихвания съм получавала когато ме видят с готвено по режима или да споменавам изследвания.
Изобщо у наше село е едва ли не гордост да си шишав, традиционните приказки като "с дъски никой не спи", "да има месце да хванеш" се подразбират. Другото ми любимо е "аз съм вече на Х години, закъде ще се лекувам".

Иначе чисто медицински имаме един пътуващ ендокринолог, зает за месеци напред. Другия вариант е Варна, което ги включва пътувания, чакане и т.н. И това, за да  ти назначат само половината изследвания, които са необходими, защото има ограничение от касата и не може ЛЛ.
Остава вариант Хийли, където е само платено, но не знаеш на какъв ще попаднеш, защото масово ги няма по темите във форума.
За глюкомерите - ако ти трябва спешно е на късмет. Когато при мен имаше съмнения за гестационен едва намерих глюкомер и ленти, но в цял град няма ланцети и хайде пак до Варна.

Аз мога да си покрив разходите, пазарувам и активно онлайн. Но има много хора, които не успяват и крият проблеми от роднини.

# 670
Това ми напомня за любимото ми напомняне от ЛЛ: “Една седмица преди да пуснеш изследванията, спри сладкото и ориза, бялото брашно.” Топ препоръка.. През другото време ядеш картофи и ориз всеки ден, закусваш с милинки, баници и т.н. Хлебец доволно. иначе изследванията ми са супер, нали .. В офиса бая ми се смяха с кутиите, ама едната колежка се поувлече и започна и тя. Да, поръча си режим от Ерменкова, но бая отслабна и беше доволна. След няколко месеца и останалите започнаха да носят храна, не винаги по режим разбира се, ама .. Доволни бяхме в офиса. 😅

# 671
Ох, това да се вкараш в ред за изследвания е колкото глупаво, толкова и направо вредно... Хубаво, ще спреш евентуално да ядеш глупости за кратко, ще излезеш по-здрав на хартия, ще се успокоиш че си си добре. И после ще спреш да се съобразяваш, нали си здрав и нямаш нужда както болните Joy

У нас наистина има много хора с такива проблеми които не са изобщо диагностицирани. Кой неглижира и смята че не е кой знае какво. Кой си знае че не е добре, но си заравя главата в пясъка и не желае да го чуе "официално". Кой отишъл на лекар но пък там го неглижират. Споменавате колко е страшно за нашенеца да му забранят хляба... Ами забрана за алкохол колко е страшна? Сума народ настоява че не е нормално и здравословно да се яде "без хляб", те не можели никога да се наядат без филиите. Както и че те 1-2 ракийки всяка вечер със салатата не се броят за пиене... Ако им ги забраниш, рязко започват да се броят, важни са им пък.
Черен дроб не боли, висока КЗ също не боли - то не е като да вдигнеш кръвното и веднага да ти стане зле, нито примерно гастритна или подагрова криза дето няма как да минат незабелязано.

# 672
Също и като чуя - ау, ами разнообразното хранене къде отива?! Какво значи "разнообразно хранене". Да се яде въглехидрат и захар важно и разнообразно било. Ами тогава е важно и по малко алкохол, по малко и цигарки, и хероин... То от всичко трябва да има, за да е разнообразно.

# 673
На това колко съм се наслушала... Добре че съм си инат и перде - аз от малка твърдо отказвам да пипна определени храни, че като пораснах ли ще ме впечатлят тия приказки? 😂
Ама важно било. Ми като на вас ви е важно, вие си го яжте, на мен не ми е.
Откажа нещо сладко като някой край мен яде и предложи. Ее, какво щяло да ми стане ако си хапна?? А какво ще ми стане от това че не съм го изяла това??? 😆
Груба съм била... Мда, добре, ама ти почна пръв да ми се месиш, това също е грубо.
Свикват, да ви кажа. Оставят ме намира, най-много някой тихо да наблюдава и да чака да се гътна от ядене на яйца и месо...

# 674
Искам само да споделя, че моите дъщери не ядат риба. Никаква. Никога не са яли. Повтарям- никога!
Повръщат от миризмата от най-малки бебета, ама повръщане- на фонтан...пробвала съм няколко, да кажем 2-3 пъти, и се отказах.
За целта на влизането в обществото, обаче, трябваше да намеря начин, да ги изкарам алергични, понеже иначе, никой не смяташе за нормално да ги остави на мира Rage
Бях предупредила, и въпреки всичко една лелка в ДГ се опитала да им набутва рибата под носа...
Като оповръщали всичко- маса, столове, дрехите си... искаха-не искаха, се научиха да не им дават Smiling Imp

После, през годините, сме я срещали- още ги пита, дали не ядат риба Joy
Ами, не ядат м@mк@ mu ...

Общи условия

Активация на акаунт