Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 93

• 29 705
  • 617
  •   2
Отговори
# 30
А, за толкова определено не ми стига да ми стане навик, не и за нещо такова. И по повече съм се задържала с едно и също нещо, ха дано да свикна. Ха дано, ама надали... в главата ми пак не е станало толкова важно че първо за това да се сещам Grinning Каквото - такова. Почвам, спирам, после почвам пак. Казвам си че все е по-добре отколкото хич да не почна.

# 31
natka за мое съжаление и аз съм така със спортуването. Нямам създаден такъв навик от дете. Тогава поне времената бяха други и играехме по цял ден с децата пред блока, карахме колелета и т.н ( 1986 г. съм родена)
Сега съм се опитвала да ходя на фитнес - успях да го правя цели 2 месеца, но го затвориха за ремонт и аз спрях. Не можах да си създам нова нагласа да тръгна отново.
Имам гирички, ластици...ами същата работа. Нахъсвам се и до месец ентусизма ми е спаднал, времето, детето и ангажиментите ме притискат и хоп намирам си оправдание да спра.
А относно калорийния дефицит съм далече да смятам калории и до колкото съм прочела тук идеята е далеч по-различна. Основно да се подобри здравния профил и от там да последва евентуално отслабване.
Но наистина мисля, че ако човек се тъпче с мазни сирена и луканки няма да му се получи. Все пак се изисква някакъв баланс. Да в началото може би човек яде повече, след това се нормализира....
Сега ще боря махането на меда от кафето.Опитвала съм със стевия, ужасно ми е гаден вкуса й. Пия само по едно кафе сутрин с мед, мляко и канела и ми е станало като ритуал Simple Smile

# 32
Mims&Teo аз също пиех кафето с мляко и лъжичка кафява захар, докато един ден не си премерих захарта след това удоволствие и апаратчето удари 10. Веднага спрях захарта в кафето. Захарта, независимо каква е - бяла, кафява, мед - изстрелва във висините показателите.

# 33
Mims&Teo аз също пиех кафето с мляко и лъжичка кафява захар, докато един ден не си премерих захарта след това удоволствие и апаратчето удари 10. Веднага спрях захарта в кафето. Захарта, независимо каква е - бяла, кафява, мед - изстрелва във висините показателите.
Ще се измеря и аз, че като видя резултата може и отвътре да ми дойде да се откажа.
Трябва да отида за батерии на апаратчето, че от стояне в шкафа не работи  и вероятната причина са батериите.

# 34
А относно калорийния дефицит съм далече да смятам калории и до колкото съм прочела тук идеята е далеч по-различна. Основно да се подобри здравния профил и от там да последва евентуално отслабване.
Но наистина мисля, че ако човек се тъпче с мазни сирена и луканки няма да му се получи. Все пак се изисква някакъв баланс. Да в началото може би човек яде повече, след това се нормализира....
За тъпчене с каквото и да било не е ставало дума, камо ли с луканка или сирене - това не са основни храни и никой тук не се прехрнва с тях. Не заради мазнините обаче, просто има къде по-подходащи неща които да се ядат в количества. Точно тези са глезотии а не основна храна.
Месо, яйца, риби за който ги яде... И с тях не се тъпчем, де. Не ми допада такова негативно отношение към яденето до засищане, на теб също не ти е в услуга. Никак даже не се тъпча, ами си сядам и си ям бавно и с кеф, колкото е нужно.
Храната не ти е враг, ако е правилната храна. Аз отказвам да си създавам негативно отношение към храненето. Малко съм крайна точно за това но имах приятелка с анорексия и се ужасявам като видя нещо което дори отдалеч напомня страх от ядене. Лично съм си обещала че ако започна някога да залитам в такава посока и да се стремя да не ям, да застана пред огледалото и да си лепна два шамара. И това го казвам въпреки че правя и фастове, понякога а по 2-3 дни даже, ама не е същото.

Говорим ти ги от опит тия неща, знаем и как ти звучат, знаем и колко не ти се вярва от сегашната ти гледна точка. Много малко хора успяват да покрият всичко от раз - и видове храни, и интервали на хранене, и размер на порции, и овладяване на желание и навик за сладко. Аз не бих си разхвърляла усилията по всичките, а от моя гледна точка като отметнеш едно, другите вече стават по-лесни. Стресът и усилията са много по-малки така, съответно и шансът да хвърлиш кърпите.

# 35
Напълно съм съгласна с Натка, бавно и полека, защото всичко наведнъж идва твърде стресиращо, а стресът не е здравословен.
Също така имам друга гледна точка за кето десертите в началото. Разбира се е най-добре да не се консумират, но колко хора успяват реално да се въздържат? В такъв случай е по-добре да си направиш домашен десерт с подсладител и да изядеш не повече от 70 гр за деня, отколкото да залитнеш изкушен и да си купиш нещо от магазина (независимо какво име носи). Но пък вие знаете, че аз съм крайна относно купешката готова храна и в пакетче - никога не знаеш какво точно са сложили вътре.

# 36
Всеки си намира как ще му се получи на него, някои действително успяват всичко от раз... Но за повечето това идва прекалено и може даже да откаже някого. Или най-малкото, да му направи живота много нещастен за някое време, което всъщност никак не е малко. Аз всичко това го правя за да живея по-добре все пак, а не за да ми е зле.
По-добре да има някакъв прогрес постоянно, набирането на инерция е по-важно от това да е всичко идеално.  Вече кой на какви стъпки ще си го разбие този процес - ами на каквито е нужно за да проработи. Важното е да проработи, другото са подробности.

# 37
Ей, вече сте на 3та страница
Елора благодаря ти, че поддържаш темата Hug
За спорта само ще ви кажа да не чакате мотивация и да се лежи на това, че ще дойде. Като всичко останало трябва да се разчита на дисциплина. Както миенето на зъбите всеки ден и ходенето на работа. Пак неща, които ме мързи да ги правя и нямам мотивация, но ги правя.

# 38
Миенето на зъбите си мисля, че е навик. Искаш, не искаш и сутрин и вечер - мием ги.
Даже ми е досадно миенето на зъбите, вече спорта не. И храненето не ми е досадно, все пак съм ламята Спаска.
Вече работата е необходимост Stuck Out Tongue Winking Eye
Но се случва понякога и да не ходим.
Особено ако нямаме работа.
Аз сега съм айляк.

# 39

Колко време след приема на нещо е разумно да си измеря захарта, за да проверя как ми действа?

# 40
Natka, говорейки за "тъпчене" имах предвид съвсем образно казано и не съм визирала нито себе си, нито някоя от вас в групата. Казвам какво съм чула/прочела около себе си като схващане за този тип хранене и после сръдни, че не им се получавало.
Много хора живеят с мечтата за"вълшебното хапче", операции и т.н., точно защото искат да се тъпчат с всичко и най-вече с пакетаж и джънк...
Извинявам се, ако съм засегнала някой Simple Smile

Аз също мразя крайностите и избягвам да се подлагам на такива. Не съществуват идеални хора и опцията от днес за утре човек да се подложи на някакви немислими рестрикции води точно за провал от типа "от понеделнк", "от новата година".....
За себе си мога да кажа, че стигнах до етап в живота си, в който си казах, че искам да живея здравословно и да помисля за себе си, тялото си и психичното си здраве. За детето ми също. Знам ли, може би защото съм на прага на 40-те си години и стм имала време да осмисля какво правя с живота си.
Именно за това съм тук, защото вие сте минали от там и имам много какво да уча от вас, всеки съвет, всяка критика ще бъде от полза за зайци като мен.

# 41
А, други какво си мислят като чуят ВМНВ... Ако почна да разправям, някой може са се задави докато ме чете Joy
То не беше как можело "толкова много мазно и сланини", то не беше да ми бутат в заведение туба с тая гадна майонеза дето стои по масите и не се разваля (щото ти нали ядеш мазничко, точно за тебе е), то не ми предричаха че ще се гътна от холестерол, подагра и забравих какво още...
Проблемът си е техен, ако разчитат само на каквото са чули, аз не мога да ги мисля. Много ясно че няма да им се получи, но и да им се помогне няма как особено. 
Трябва да знае човек и какво прави, и защо го прави.

Наскоро се чух с бившия ми, обади се да ми честити рождения ден и отдели време да ми рече че съм била права преди няколко години... Аз сигурно съм била наистина, ама ти сега какво имаш предвид? Grinning А той за храненето, че нали е пробвал аз как се храня и при него си пък по техния безобразен начин. Окръглил се едно хубаво, но после се сетил при мен какво е виждал, та набързо свалил 15 кила. Че това мъжете срам нямат колко лесно свалят. Но и той преди да се запознае с мен само беше чувал за такова хранене - мислеше си че е хем трудно, хем гадно, хем по-скъпо и по-сложно. Наред с културния шок тук, се наложи и по това да размисли 😆

# 42
А баш тия дето така ти говорят, ядат повече мазнини.

# 43
Здравейте,
Преди време съм споменавал, че нещо кола ми се допива и този месец 3-4 пъти си взимам по една половинка без захар. Тази сутрин реших един експеримент да направя, нелогичен, но все пак експеримент. Боцнах се с глюкомера и люснах едно шише 0,5 на гладно. Преди колата ми показа 4,9. След 15 мин. - 6,1, а след час - 5,8. Инсулин, естествено, не мога да измеря, но сигурно бая се вдига. Откъде, обаче, идва тази глюкоза, след като напитката е без захар?! При всички положения приключих с колата! Някой път като съм обладан от научен дух, ще направя подобно с еритритол и стевия.

Ха сега да дадете малко акъл!
Тия дни лежах в болница за гастро и колоноскопия и ми откриха язва на Барет. Нямам болки и неразположения и явно навреме се хваща, както и хиатална херния. Това означава, че известно време (3 месеца до следващата контрола) трябва да забравя за сурови зеленчуци. Та дайте акъл какви режимни салати и гарнитури да правя. Досега ми беше лесно. Сека зеле или марули, рупам краставици... Някакви попарени, задушени зеленчуци трябват, ама какви и приготвени как, че само мръвки ми присядат...
Газирано също не трябва да пия, с оцет, лимонов сок, люто трябва да внимавам.
Изписаха ми Nexium за заздравяване на язвата.

# 44
Цинк карнозин за язви и гастрит е добро. Питай ИИ.
Само тази форма цинк.
Ама е хубаво и мед да пиеш, че цинка дърпа от меда и може да ти паднат нивата.
Солени неща, газирани и пържени, трябва да разкараш.
Някакви задушени зеленчуци на пара.
Или пък на фурна - лук, карфиол, брокол, морков с малко сол. Вкусно е да знаеш.
Ако имаш еър фраер може да има някоя програма.
Аз с гастрита така и не ги спрях, просто се оправи в един момент.
Избягвах нещата дето ме дразнеха. Махнах содата, която наистина ме дразнеше и тя беше рядко.
Установих, че и лютеница също. Ама купешка някаква, не съм я яла често.
Кафе на гладно да не пипваш. Само след храна и с мляко или сметана.
Аз на лидл ползвам каничката и сметанките.

Общи условия

Активация на акаунт