Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 93

• 29 334
  • 609
  •   1
Отговори
# 600
Аз малко на око действам с електролитите, но и го правя от години и обикновено мога да си преценя по това как се чувствам. Малко морска или хималайска сол във водата, която хвана на момента. И малко сол която се води Light, тя е частично нормална сол и частично калиев хлорид вместо това. Каква част - зависи от марката , има различни. Това ми е най-лесно и достъпно че го има във всеки супермаркет. Магнезий си вземам отделно тъй че него не го мисля.

# 601
Виж тези. От опит потвърждавам, че няма нищо сладко в тях, усеща се леко солен вкус.

# 602
От ДМ за най-бързо.

# 603
  • 🌊
А как приемате берберина?
Първата ми режимна седмица почти приключи, разкарах кило и нещо вода. Почнах да си мигрирам рецептите в по-удобен формат за четене и споделвне, ама то писано, писано.
Но интересното е, че ми е някак нормално, изобщо тялото ми веднага схвана и си спомни какво е било преди - вече няма да се лигавим и го няма нито среднощното снакване, ама от утре, ама мъничко. Някак много хубаво ми подейства да имам лабораторните резултати. И фастването вече не е такава мъка с парене и гадене. Обикновено ям в 12 и 19 за 20 минути, останалото е фаст.

# 604
Първата ми режимна седмица почти приключи, разкарах кило и нещо вода. Почнах да си мигрирам рецептите в по-удобен формат за четене и споделвне, ама то писано, писано.
Но интересното е, че ми е някак нормално, изобщо тялото ми веднага схвана и си спомни какво е било преди - вече няма да се лигавим и го няма нито среднощното снакване, ама от утре, ама мъничко. Някак много хубаво ми подейства да имам лабораторните резултати. И фастването вече не е такава мъка с парене и гадене. Обикновено ям в 12 и 19 за 20 минути, останалото е фаст.
Пиете ли кафе сутрин? Счита се за нарушаване на гладуването?

# 605
Черно кафе, което е без захар, мляко, сметана и т.н. не нарушава фаста.

# 606
Аз също се реших за берберина, ама хидрохлорид ще е.
По едно на ден пише, на промоция го гледам.
Ще опитам, дано ме раздвижи.

# 607
  • 🌊
Пиете ли кафе сутрин? Счита се за нарушаване на гладуването?
Не пия кафе по принцип и не знам, мисля, че черното без добавки беше ок за "мръсен фаст". Карам само на студена вода.

# 608
Тока е, когато не ти е за пръв път преходът става много по-бързо и лесно.

Кафе си пия и по време на фаст аз, дори и на по-дългите. Кой каквото ще да ми разправя, аз ако не пия кафе ще ми е повече кортизолът - и на мен, и на околните Joy
Кафето ми е чисто, естествено, нищо не му добавям.
На кого колко ще му пречи или няма, си е индивидуално. Аз съм на режим от май вече над 8 години, свикнала съм си как трябва да се чувствам и отклонения от това си ги забелязвам лесно. Храна или напитка ако ме разяжда - не е за мен явно, от кафето нямам такива ефекти ами даже още по-малко ми се яде.

# 609
Аз също пуснах изследвания и нещата са доста по-добре от очакванията ми. Е, КЗ и инсулин не са перфектни, но на фона на безобразното ми хранене 6 месеца са супер. От около 2-3 седмици съм си на нормално хранене и започнах да ставам все по-свежа. 😅

Напълних си и шкафа с добавки - магнезий, витамин Ц, витамин Д, витамин Б12, Омега 3, Мио инозитол, хром и креатин. Берберин ме е страх да пия, не знам защо. Вчера навъртях около 10 км и съм доволна. Все още нямам време за тренировки, но не го мисля толкова.

Свекърите ми дадоха 50 евро за рождения ден на 03.07 и накупих .. месо! 😅 Мъжът ми беше потресен, че това ми бил подаръка. Във възторг е от този режим, заради месото. 😅 Още миналите две години беше много доволен. Той няма драма с КЗ, инсулини, ама и той плющи кюфтета и пържоли. 😅

Следя КЗ след хранене, до 5.4 стига - доволна съм. Вчера фаста се получи около 20 часа, беше 4.4. Хапнах ядки на крак, че нямаше какво друго, щях да припадна.

Благодаря, че ме изчетохте и съжалявам за дългия пост. 🥴

Общи условия

Активация на акаунт