Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 93

• 33 663
  • 710
  •   1
Отговори
# 705
Точно тази сутрин разучавах различни варианти. На мен ми се струва най-добре слюнка - 4 пъти през деня, но докалкото успях да видя, масовите лаборатории не го предлагат. С него се вижда по-добре има ли пикове и спадове, отклонения и е по-лесно да се направят изводи.

# 706
Никога не съм правила. От нета:
Дори пробата да се събира лесно у дома в
домашни условия, анализът винаги се извършва лабораторно (по ELISA или друг прецизен метод), защото измерването изисква отчитане на много малки концентрации (в nmol/L).

# 707
Бодимед имат всичко, но май просто си плащаш всеки път... т.е. не е като профил кръвна захар примерно... не знам, някой ако е правил да каже

# 708
Аз го правих трикратно в слюнка, защото исках да видя ритъма. От кръв няма как да имам стойност вечер преди лягане. И точно това, че имах три проби ми помогна да установя, че кортизола ми варира през деня, по-точно, че е супер висок сутрин, а към обяд се сгромолясва и става супер нисък. Високият ми кортизол сутрин, беше причината за висока сутрешна глюкоза - около шест, на фона на иначе по-добри показатели за инсулинова резистентност.

# 709
А как успя да го намалиш или по-скоро нормализираш? Как протича изследването?

Благодаря!

# 710
Изследването е много просто, отиваш до лабораторията и те ти дават контейнерчета за изследването плюс инструкция. При някой лаборатории се събира слюнка в контейнерче, в други като моята се дъвчат едни тампони и после се слагат в епруветка. Материала се съхранява в хладилник и на другия ден се носи в лабораторията.
Всъщност аз не знам дали съм го нормализирала кортизола, защото след това не съм го изследвала. Но факт е, че с някой малки промени се почувствах значително по-добре и много по-спокойна.
Започнах да закусвам веднага след ставането и включих малко въглехидрати (краставица или боровинки или кисело мляко) към закуската си. Това доста ми помогна, защото преди имах един момент около 10-11 часа когато се чувствах много зле, вероятно това е бил в момента, в който кортизолът ми се срива.
Разкарах и вечерните тренировки, народни хора. Направо бях като утрепана след тях, даже не можех да заспа от умора, но си мислех, че те са добри за мен. Явно това кардио късно вечер хич не беше добре за мен.
Пробвах адаптогени, в комплекс, електролити. За тях не мога да дам мнение дали помогнаха.

Общи условия

Активация на акаунт