Тъщата се меси в нашите отношения - развръзката

• 4 733
  • 124
  •   1
Отговори
# 105
Това от снимката 100 процента е взето от някой селскостопански двор, където е ползвано от прасета и кокошки Simple Smile
Рязко напомня на снимките на Даскалка от къщата-исторически паметник със съответната достоверност.

# 106
  • France
От край време твърдя, че цялата тема е с даскалка вайб

# 107
То и вариантът, в който не бабата му е подарила тавата, ами той отишъл и от всички вещи на бабата баш изтормозената тава взел за сантиментален спомен от нея, също не звучи много достоверно.

# 108
  • София
И не само я взел, но и я занесъл в друг град, в който няма намерение да живее дълго, в апартамент, който не е негов. Не е могъл да издържи дълго без да я гледа с умиление или е очаквал жената да готви в нея? Thinking

# 109
Е да се, ама нали той уж най благородно и оставил цялата уж купена от него техника, сал тая нещастна тава си поискал .. кой знае кви циркове са били, като е тръгнал да си събира чаршафите и хавлиите, купени от него...

# 110
Ох, бе, момче, каза каквото искаше да кажеш. Слагай точката и стига се обяснява. Ти си човека от Търново, нали? Нали? Нали? Нали?
Тая история силно ми напомня една преживяна лично от мен. Разделих се с един младеж баш от там, понеже имаше претенции, че нямал чисти чорапи за утре. След като се изнесох човека си поиска едно дървено танурче (да се разбира кръгла дъска), че била на баща му. Разбира се, че немедленно му го върнах и благодарих на вселената.
Наистина сложи точка и продължи напред.

# 111
И аз това си помислих, той от Търново, жената в Бургас го навряла, в неин апартамент да живее...

# 112
Дами,
обратното е. Той е от Бургас, по-големият град.
Тъщата е от Търново, но отдавна се е преместила и установила в Бургас. Там са се залюбили с докторката. Тъщата е намерила хубава специализация във Велико Търново и затова временно са се преместили там в безплатно дадено жилище от някой чичо (рода на тъщата).
Бургазлията (авторът) се е чувствал ужасно в Търново, защото не е създал социум.

# 113
Е да се, ама нали той уж най благородно и оставил цялата уж купена от него техника, сал тая нещастна тава си поискал .. кой знае кви циркове са били, като е тръгнал да си събира чаршафите и хавлиите, купени от него...

Съмнява ме мен да е истина, защото под наем не искаше, ако тя не плаща наема, все безплатно търсеше да живее. Каква техника пък толкова ще е купувал на безплатното, след като има под наем напълно обзаведени, на които не можеш да им избиеш техниката с 2 години наеми.

# 114
Добре де, тава, не тиган. Никой не подарява за спомен нещо в такова състояние, което не е някакъв занаятчийски шедьовър. То си личи, че и преди лепенето тавата не е годна за ползване. Ако ми дадат подобно нещо за спомен, ще реша, че ме мразят или ми се подиграват нещо.
Свързваш сантименталната с материалната стойност на обекта, а такава връзка няма. Може да е най-големият боклук тавата, а той като дете да е гледал как баба му сипва на малките пиленца в нея и да му е мил спомена, особено ако жената вече я няма. Съответно сам да си е взел тавата, без значение посмъртно или не, за да си има нещо автентично от време, което никога повече няма да се повтори. Примерът е краен, дори да не е толкова емоционална цялата работа то пак имаш ситуация, в която нещо, свързано със скъп човек остава у хора, които са те намразили. Нормално е да възникне някакво чувство за оскверняване, не на обекта, а на паметта => да искаш да махнеш обекта от тази среда.

Иначе не съм чел цялата предна тема, възможно е авторът наистина да е толкова дребнав и манипулативен, колкото го изкарват повечето. Но все тая, нещата са били обречени от кота нула още. Коя съвременна жена женена за свекърва си чрез синчето като аватар на същата свекърва би издържала дълго в тая тройка...

# 115
Ако обичаш толкова някого, имал си минало с него, имали сте топли отношения и някакво ежедневие заедно, особено възрастен роднина, повярвай ми, няма да му оставиш най-смотаната си тава. Особено пък баба на внук.
“Чедо а тази тава ти я оставям за мил спомен”
Не снимка, не красива вещ, не часовник, сребро, злато, книга и тн, ми тава 😄

# 116
Защо е това упорито допускане, че бабата му я е оставила?

# 117
Оф бе васко, чети преди да пишеш. В първата публикация

# 118
Пише, че е сантиментален спомен от починалата му баба, не пише да му я е оставяла.

Защо сте се захванали за това не е супер чудо  някой да има тави, останали от баба му. Във всяка къща има по нещо такова.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 21:13 от Iris04

# 119
А може и бабата да не е имала друго... какво значение има изобщо това? Това е спомен от баба му, за него е скъп.

Общи условия

Активация на акаунт