Тъщата се меси в нашите отношения - развръзката

• 5 236
  • 136
  •   1
Отговори
# 120
Оф бе васко, чети преди да пишеш. В първата публикация
Мислиш, че ще те репликирам неподготвен ли Simple Smile Четох, пише просто спомен от баба му. Ако е "ето ти за спомен от мен" си права, но ако е "тая тавичка беше на бабето, тя много си я обичаше и аз си я запазих като ремонтирахме къщата след смъртта ѝ, не мога да я изхвърля" тогава не е съвсем както казваш.

# 121
Оставете тавата, нали в другата тема се оплакваше, че като накупил чаршафи и хавлии за жилището на чичото, където щели да живеят временно, докато стане готов нейния апартамент, и свършил 5 цифрената заплата. Такива тънки сметки, за кредита, за апартамента, за ремонта, за храната, за колата, от самото начало на брака, когато би трябвало да се радвате един на друг, т твоя страна, авторе, говори точно за брак по сметка и липса на любов, колкото и да си стиснат.

# 122
Ако обичаш толкова някого, имал си минало с него, имали сте топли отношения и някакво ежедневие заедно, особено възрастен роднина, повярвай ми, няма да му оставиш най-смотаната си тава. Особено пък баба на внук.
“Чедо а тази тава ти я оставям за мил спомен”
Не снимка, не красива вещ, не часовник, сребро, злато, книга и тн, ми тава 😄

Надявала се е и той да гледа кокошки и да кълват малките пиленца от древната, свещенна тава ...Grinning Grinning Grinning

# 123
  • София
На мен продължава да ми е интересно не защо тавата е сантиментален спомен, а какво е правил този очукан сантимент от баба в чуждо, временно обитание, вместо в собствения дом на автора? Сантимента мога да разбера, но мъкненето на точно този конкретен такъв насам натам, ми е тотален абсурд. Ще ходим временно в друг град, дай да вземем захабената тава на баба, че не мога няколко месеца без нея... Ох Joy

Помня много добре старата тема и авторът е драма куин и контрол фриийк. За бившата не мога да кажа дали е такова куку, каквото я изкарва (въпреки че не бих се учудила да привлича такива), или просто на нея и цялата й рода им е писнало от драмите му. На кантар съм, честно. Надявам се темата да е тролска, защото като такава в супер - хем даде бая материал, хем беше доволно забавна.

# 124
Точно парите и тяхната липса правят най-фрапиращите “мъжки” мнения тъжна картина на бг реалността, когато вместо един мъж да си вземе живота в ръце, търси вина у жените. И става едно изливане на жлъч и хронично омаловажаване на жените по всякаква линия. Мъже без опит или с лош опит се опитват да обяснят мъжко-женските отношения като токсични и битка на интереси.

Такива ще кажат, че парите нямат значение, но ако ги изкарваха, друга песен щяха да пеят.

Тиганът прилича на тези, в които на село на кокошките се сипва смляна храна Grinning

Това и предното мнение ми навяват асоциация с френския анекдот: " Мъдрецът сочи Луната, глупецът се вторачил в пръста му." Тоест в тавата, което показва тотално неразбиране на понятието "стойност", да не говорим за "емоционална стойност".

А за парите - най-доброто мнение от фараона Хефрен насам, е дадено отново в анекдот.

Скрит текст:
50-годишен батка се гледа в огледалото - нисък, с корем, плешив, 150 кг. - ужасно грозен. После погледнал в кревата - невероятно красива манекенка и фотомодел. Замислил се, и пак се погледнал в огледалото, прекръстил се и си казал:
- Малиии, да не дава Господ, чак толкова да заобичам парите!

# 125
На мен продължава да ми е интересно не защо тавата е сантиментален спомен, а какво е правил този очукан сантимент от баба в чуждо, временно обитание, вместо в собствения дом на автора? Сантимента мога да разбера, но мъкненето на точно този конкретен такъв насам натам, ми е тотален абсурд. Ще ходим временно в друг град, дай да вземем захабената тава на баба, че не мога няколко месеца без нея... Ох Joy

Помня много добре старата тема и авторът е драма куин и контрол фриийк. За бившата не мога да кажа дали е такова куку, каквото я изкарва (въпреки че не бих се учудила да привлича такива), или просто на нея и цялата й рода им е писнало от драмите му. На кантар съм, честно. Надявам се темата да е тролска, защото като такава в супер - хем даде бая материал, хем беше доволно забавна.

Да, и аз не мога да си представя как я мъкне във временното местообитание тази тава. Ама като му е толкова важна, нали има кола, как не я взел първо нея, след като е смятал да се изнесе завинаги Joy

И това за хавлиите, реве как се охарчил за хавлии, преживява го яко, накрая безметежно махва с ръка за "техниката" у безплатното жилище, която накупил. Сигурно някой тостер е взел или кана за вода... То не си представям нещо скъпо да е зарязал. Знам, че историята търпи развитие със всеки зрителски коментар. Като кажем нещо и веднага си я насочва, та не очаквам да каже, че е вярно.

# 126

Hands Plus1 напълно съм съгласна с това мнение. Особено тук в "развръзката" забавата е пълна, на някои коментари се смея с глас Smiley
Лошото на пързалките е, че авторите се увличат по интереса на коментиращите, и не знаят кога да спрат. И пишат още, и още, и още, и накрая така се оплитат в противоречивите си измислици, че става смехотворно.

# 127
Ок, приемам корекцията за оставения подарък от бабата, но за мен това със свидния спомен е измислица на автора, той е придал стойност на тая тава, само и само да утежни своето скръбно състояние на пренебрегван мъж.

Това ще ми остане акцент от бг-мамата за януари 2026 - тава със залепени със силикон играчки Grinning
Все си мислех, че други щуротии са ненадминати

# 128
А защо не казвате нищо за самият акт на залепянето на тия играчки... Доста е обезпокоителна представата как млада лекарка лепи вибратори за тава с пистолет за топъл силикон...каквато и да е тавата.

На мястото на търновци бих внимавала с ходенето на лекар Simple Smile

# 129
Ей, все с лошо. Може тъщата да ги е залепила.

# 130
  • Sofia
Нищо не разбирате от изкуство, значи.
Тази композиция е object art, триизмерен колаж .

# 131
Представям си ако авторът не ги беше отлепил и ни покаже: камионче, полицейска кола, пес патрул...
А вие какво си мислехте...

*той уточни какви са, но хората с какво ли не си играят Grinning

# 132
  • София
Вариантите са два - или бившата е някаква изкукала харпия, или е изнервена до крайна степен жена.

Как чета ситуацията - след скорострелен развод, авторът й демонстрира, че единственото ценно нещо, което е оставил, е тавата на баба му. Тя пък му връща играчките, които са купили, защото той не е откликвал качествено на интимните й желания. Тоест, тавата е символ на това, че авторът не цени приключилия брак, а играчките са символ на провала му като мъж. Цялата размяна е доста показателно, ако всъщност я четем внимателно.

# 133
Нищо не разбирате от изкуство, значи.
Тази композиция е object art, триизмерен колаж .

Абе лоша лекарка такава, да лепи играчки по на баба му кринчето - що не му върна хавлиите и чаршафите дето се охарчил за тях хилядарки / то сигур египетски памук по Hermes. Порзвани играчки и баба знае да връща Grinning

Начи като водя детето на лекар питам - да сте връщали тава със залепени играчки по нея на бившия? И ако каже да - бягам! Grinning

# 134
Преди години моя близка се развежда с първия си мъж. След развода, се обажда майка му да си искат ПРЕЖДА, която бабата на въпросния била ПОДАРИЛА на моята близка. То друго реално да си искат обратно не е имало, щото тоя всичко негово и не негово, си е взел (моята позната щастлива, че се отърва от него, все тая й е било какво взема от покъщнината). Добре, ама ...преждата ползвана, моята близка си изплела пуловер. Та върна пуловера. По пощата.

Общи условия

Активация на акаунт