Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 2 678
  • 98
  •   2
Отговори
# 90
Момичета, в 35 гс съм и от сряда съм с температура като днес вече стигна до 38. Успях да сваля до 37,4. Правих тестове за грип и КОВИД и бяха отрицателни. Бебето днес по не е активно, но си има такива моменти всяка седмица. Та чудя се да изчакам ли до утре, да тичам ли до МД. Опасна ли е температурата като не мога да я сваля напълно.

# 91
Приемате ли нещо за температурата? АГ или ЛЛ нещо да са препоръчали за сваляне? Свалилите сте я до 37,4 което е ок. Ако беше 39 или 39+ тогава щеше да се наложи да тичате до МД. Сега не виждам смисъл освен ако Вие не искате да идете за Ваше успокоение. Пробвайте да слагате навлажнени студени кърпи под мишниците и на челото. Аз рядко вдигам температура, но доста лесно я свалям и на мен такива неща ми помагат.

# 92
Момичета, в 35 гс съм и от сряда съм с температура като днес вече стигна до 38. Успях да сваля до 37,4. Правих тестове за грип и КОВИД и бяха отрицателни. Бебето днес по не е активно, но си има такива моменти всяка седмица. Та чудя се да изчакам ли до утре, да тичам ли до МД. Опасна ли е температурата като не мога да я сваля напълно.
Може да приемаш Парацетамол за температурата. И да отидеш до там, освен да ти кажат да пиеш Парацетамол не вярвам да направят друго.

# 93
  • На изток от Ада
За температурата над 38 също е проблем

# 94
Нямам идея дали е ефикасно наистина, само съм чувала за белтък намазан на ходилата, че сваля температура, дори когато лекарства не се справят. При не много висока температура де
Ако кожата на ходилата е напукана, ранена или има екзема по-добре да се избягва обаче

# 95
Аз си слагах чорапи с оцет 😂🫣 Помогнаха ми де. Но пак казвам - аз доста лесно свалям температура и на мен такива неща ми действат. Бях болна по някое време през втория триместър и единственото без което нямаше как да мина бяха таблетките за гърло и хомеопатични сиропчета - просто ме съсипа гърлото.

# 96
Кул пач, ако имате също. Аз имах и сложих веднъж.

# 97
Пуснете урина! Прави се и друго специализирано изследване за събиране на белтъка за 24ч в урината. Не знам обаче дали се прави в извънболнични условия. Това АГ звучи като просто да си чака датата за секциото и да не му се занимава. Аз бях само с главоболието и имах прееклампсия. Имате доста от наличните симптоми, без да ви плаша, но това състояние не е за пренебрегване, нито за майката, нито за бебето.

Как си днес ? Мина ли прегледа ?

Здравейте, в 37ма седмица съм. Не знам дали е нормално (според АГ е нормално), имам силно главоболие, кръвното ми 2 дни е 130/80 по принцип е 100,110 горна граница, виждам като някакви светкавички звездички не знам как да обясня точно и също доста се подувам. Краката и ръцете ми вече почти не спадат постоянно са отекли, а сутрин и лицето ми е така. Има ли от какво да се притеснявам?
Здравейте, мина прегледа и АГ каза, че всичко било наред. Нямало смисъл до пускам урина. Имам още 13 дни до секциото каза ми, че трябва да изтикам до тогава. Да си пия магнезия, коринфара и спазмалгон ако имам контракции и ме боли. Измери ми кръвното беше 130/80 каза, че е добре.

# 98
Аз нищо не писах понеже не искам да стряскам дамата. Само ѝ казах ако АГ не я насочи към болница тя сама да се насочи. Не е нормално да виждате звездички при положение че пиете коринфар, който по между другото е доста силно лекарство за кръвно. И след като кръвното си ви е все 130/80 очевидно не помага. Пила съм и аз коринфар и какво ли още не, защото моето кръвно пък беше още по-високо и първо че го вдигах от нищото, второ че не усещах кога се покачва. Задължително трябва да се види за белтък в урината. Поредното АГ, което не си дава зор за пациентките..
А и между другото, споменахте че кръвното Ви е било нисичко преди забременяване, в такъв случай 130/80 е високо и не е за пренебрегване. Но разбира се Вие нямате вина, а тези които Ви следят.

Общи условия

Активация на акаунт