[помощ] Големи проблеми с жена

• 3 370
  • 157
  •   11
Отговори
Здравейте, мъж съм малко под 30г, не съм вярвал, че ще стигна до тук да пиша в този сайт, но бих се радвал да чуя мнения от жена по въпроса.
Та нека започна с историята ми, от близо 2г живея с жена на моята възраст на семейни начала, още от началото започнаха разногласия между нас, на които инициатор е предимно тя, не казвам, че съм нямал пропуски и аз, но се постарах да си ги поизчистя, та към момента тя е задоволена с всичко за което е мрънкала, обичам я, уважавам я, никога не съм си позволил да я обидя или нещо от сорта. Докато тя при всяка разправия си позволява да се държи неуважително и да обижда, а след това и с действията си потвърждава неуважението си. Това естествено рефлектира върху моето самочувствие и самооценка в дългосрочен план. Наскоро се появи една нейна "приятелка", приятелки са от няколко месеца, въпросната приятелка започна да се държи с нея сякаш е прекалено близка, подарява ѝ скъпи подаръци и тн.
"Приятелката" е разведена с деца и живее сама, доколкото знам има и сериозни проблеми с бившия си.
Моята последно време започна да прекарва цялото си свободно време с нея, докато аз седя сам, защото нямам и много външни контакти, поради други причини. Никога не съм ѝ правил проблем да излиза и да се забавлява, но когато това стана системен модел, а аз вечно седя сам, реших да се опитам да говоря с нея и да ѝ споделя, че искам повече време заедно да прекарваме и ѝ казах, че тя го прекарва изцяло с приятелката си това време. Тогава бях нападнат, каза ми че съм я бил ограничавал така, тя нямала нужда от повече време с мен, освен часовете след работа, а те са около 3-4ч, чувствала се по-добре като излизала с нея, правила го за себе си, с мен каза че даже и вечер не ѝ се говори, много приказлив съм бил, говорела с мен по задължение, понеже цял ден на работа говори с този и онзи и вкъщи не ѝ се говорело с мен. Други обиди няма да споменавам и поведения за изминалите 2г, но като цяло са неща, които никой не би търпял.
Та след разговора ни за времето за нас, аз се обидих и вече от дни мълча и не говоря с нея вкъщи, нито се чуваме/пишем през деня. А тя си излиза пак с приятелката и въобще не ѝ пука и се опитва и да демонстрира, че не ѝ пука.
Интимността между нас от месеци я няма, при опити от моя страна - все нямала желание или не се чувствала ок със себе си.
Не знам онази как ѝ е промила мозъка, та така се е вкопчила в нея, но ми каза и че тя ѝ помагала и се грижела за нея повече от мен....ШОК! Подозирам, че ѝ завижда за това, че сме заедно и че живеем по-добре и се опитва да я настрой срещу мен и да ни раздели.
Няколко пъти съм го споменавал това мнение за нея, но винаги бивам нападнат и упрекван, че си въобразявам и говоря глупости, но уви реалността изглежда друга.
Иначе през тези 2г постоянно говореше за сватба, за деца, бъдещи планове и тн.
От както тази се лепна за нея, всичко това спря, спря и да поддържа дома, да готви и тн, а преди го правеше постоянно, аз естествено също помагам.
Та какво бихте ме посъветвали, не искам да се разделям, за да направя на някой кефа, но и не може да се живее по този начин, а тя очевидно не вижда реалната картина и в момента аз съм на второ място и съм най-черния за нея.
Чуждите са ѝ по-ценни. Обвини ме и че преди време си била прекъснала приятелство заради мен, а въобще не беше така, причината беше явен признак на неуважение спрямо мен от приятелката ѝ и затова отношенията им приключиха, но решението си беше нейно, аз не съм давал акъл, та каза че съжалява че заради мен си е прекъснала този контакт. А сега вече не знам какво да правя с тази, която се появи като "червей" и се опитва да унищожи веъзката ни, отделно след като е с нея се държи коренно различни с мен - просташки и арогантно.
Дайте ми съвет!!!

Поздрави!

# 1
Вие може да не искате да се разделите с нея, но от написаното крещи, че това трябва да се случи. Тази е използвачка и манипулаторка. Спасявайте се докато можете!

# 2
Трябвало е да се разделиш още при първата обида и неуважение.
Това че не си го направил и си позволил да продължава тя така да се държи е да и дадеш карт бланш тя да продължи.
Тъжното е, че даже пускаш тема за изключително елементарен казус.

# 3
Не виждам смисъл от оставането в тази връзка.

# 4
  • Пловдив
Скоро ще си на 3то място,  после на 4то и накрая тя ще разкара.

Така де ...песента е изпята, водата е текнала.
За повече подробности разгледай форума.
Пич, оправия вече няма ,стигнал си до момента някой да вземе рвшението.....ама май няма да си ти и болката ще си 3 изцяло за теб

# 5
  • Някъде там
Според мен връзката ви е приключила и сега само се мъчите взаимно.
Ако съм аз, ще я питам директно, щом приятелката й се грижи по-добре за нея и с нея се чувства по-хубаво като цяло, а ти си просто съквартирант, та даже и я задушаваш, иска ли да я освободиш от себе си. Да видиш какво ще ти отговори.
Какъв е смисъла за теб в такива отношения ? Защо искаш да продължаваш да се мъчиш и с всеки изминал ден да става все по-зле ?

# 6
Никаква приятелка не и прави подаръци. Скъпи при това. Приятелката ти има връзка, ползва приятелката за параван.
Вероятно господина е женан - особено ако срещите са през седмицата.

Виж, ти не се чувстваш добре в тези отношения. Няма усложнения като деца. Защо просто не и кажеш КРАЙ и да е опиташ да си устроиш по-приятен и удволетворяващ живот?

# 7
Автора:

Ами знам, че всичко това не е нормално и не трябва да се търпи от моя страна, но освен всичко лошо, което ми е причинила, доста ми е и помагала и се е грижела, но после при скандал и обиди - всяко нещо, което е направила за мен се натяква, докато моите грижи и помощ се омаловажават, не се помнят, аз не ги и изтъквам. Та може би затова още ми е трудно да я изгоня и да сложа край. А знам че трябва, иначе ще се обреча после цял живот и сигурно ще страдат и деца.

# 8
  • Някъде там
Автора:

Ами знам, че всичко това не е нормално и не трябва да се търпи от моя страна, но освен всичко лошо, което ми е причинила, доста ми е и помагала и се е грижела, но после при скандал и обиди - всяко нещо, което е направила за мен се натяква, докато моите грижи и помощ се омаловажават, не се помнят, аз не ги и изтъквам.
Ти сам си отговаряш  на въпроса дали има смисъл- помагала и се грижила, а после го натяквала. Ако все още има чувства и те уважава и държи на теб, няма да ти го каже.
Това не  бива да те спира, защото на грижата ти също си отвръщал със същото. Било е взаимно. Вече не е.
Между другото the Дорис ти го каза директно. Същото си помисих, но реших че няма смисъл още да те натоварва и това.  Сигурен ли си че приятелката, не е приятел ?

# 9
Не е нужно да пишеш Автора.
Виждаме, че си автора Grinning

Доста токсична женица си имаш и манипулативна и ти видно е, че подаваш.
Това че някой ми е помогнал, не му дава право после да ме обижда, унижава и тормози.
Това е нещо,което не трябва да се позволява. И 2 години търпиш това. Запитай се какво ти има. Е, сам си каза де - ниско самочувствие. И не, не тя е виновна за твоето самочувствие, ти си виновен за това. Никой не може да ти го срине това самочувствие. Ако имаше самочувствие, още на първата и изцепка ще я поставиш на място. На втората може да предупредиш, че и е последното. На третото я изхвърляш.
А това натякване също е грозно и е трябвало да и го кажеш. Примерно - това, че си направила еди какво си, не ти дава никакво право да се отнасяш така с мен. И няма да толерирам такова поведение.

Наскоро имах подобен случай с приятелка.
Която се оказа токсична. Някаква мания да се налага на хората, да ги кара да правят каквото тя прави. Да помогна ми за едно нещо и много съм и благодарна, но стана токсична.
Бях търпелива, даже повече, няма да навлизам в конкретика, но няколко пъти я помолих да престане и казах, че няма да търпя дълго такова нещо и не е нормално да се държи така. Всеки път обещаваше, извиняваше си и пак.
И след три дни пак почваше. И приключих.
За мен си е токсична и даже с отклонения.
Това, че някой ни е помогнал не му дава право да обижда, да унижава, да изиква, манипулира и каквото там прави.

# 10
Пак ли? Никакви недостатъци не си оправил, нямаш своя среда и те напряга, че жената пък има с кого да контактува. Силно впечатление прави раздразнението ти, че тя вече не домакинства.
Аз си направих изводите за тебе и на нейно място ще те разкарам аз. Въпросът е защо тя не го прави.
Това автора/от автора е запазена марка на един трол тука, дето регулярно пързаля с клишета. Да вземе да измисли нещо ново, а?

# 11
Прекратете взаимоотношения. Повярвай, ако една жена държи на теб, ще намери всякакви начини да ти го покаже. В случая тя се държи системно пренебрежително, сам казваш, че не оценява това, което правиш. Не иска да говорите, а в една връзка най-важното е комуникацията. Как си представяш развитието на взаимоотношенията ви оттук нататък? След като приоритизира страничен човек, който дори не е неин роднина (майка, баща, сестра), а просто някаква приятелка, какво можеш да очакваш? Две години са си две години, но си представи да прекараш още няколко при това положение - вече ще си над 30 и това ще те демотивира допълнително, защото времето е най-ценният ресурс, с който разполагаш. Както са писали и преди мен, нямате брак, нямате дете, в случая важното е да се измъкнеш от токсичността.

# 12
Рано или късно всички се учим на житейския урок, да затворяме и прекратяваме отношения, които са се изчерпали. Да, може нявгаш, някога да е било страхотно, но след като вече не е - време е! Обичта под мишница, благодариш за изживяното и казваш "Сбогом" завинаги и окончателно. Просто е, макар и болезнено!

Не позволявай после сам да презираш себе си, че не си се държал мъжки. 

# 13
Пак ли? Никакви недостатъци не си оправил, нямаш своя среда и те напряга, че жената пък има с кого да контактува. Силно впечатление прави раздразнението ти, че тя вече не домакинства.
Аз си направих изводите за тебе и на нейно място ще те разкарам аз. Въпросът е защо тя не го прави.
Това автора/от автора е запазена марка на един трол тука, дето регулярно пързаля с клишета. Да вземе да измисли нещо ново, а?

Де да бях трол...мисля, че ясно съм написал, че за мен не е проблем да си излиза, проблема е че не оставя време за НАС, както и други неща, които съм изброил, а на въпроса ти защо тя не ме е зарязала отговора е много прост - ти ще бягаш ли от осигурен хубав дом, който си е мой и е в голям град и си материално осигурена и задоволена, може би затова седи, защото иначе я чака наем някъде и доста повече разходи, тя може да си ги покрие, изкарва добри пари, но живота ѝ ще стане доста по-тежък, докато намери новото "хапченце"

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 19:50 от NiceGuy98

# 14
И аз мисля, че има друг. Всички имаме приятелки, но скъпи подаръци, постоянно прекарване на времето, раздразнение към теб, незаинтересованост към дома ви.... всички признаци са налице.

Разделете се, това не е хубава връзка, Още си млад и имаш време да срещнеш жена, която няма да те обижда и ще иска да прекарва време с теб .

Тази така, или иначе, ще те разкара.

Общи условия

Активация на акаунт