[помощ] Големи проблеми с жена

• 5 740
  • 245
  •   10
Отговори
# 90
Стига сме оправдавали подобно поведение, защото как така хем са заедно от 2 години, хем тя от 2 години мрънка за брак и деца? Излиза, че още от първата среща е започнала с претенциите, без изобщо да опознае човека. Тук не виждам никакви цветя и рози, а чисто консуматорско отношение. Жената е на 30, в разцвета на силите си, затова вместо да ползва мъжа за параван, само защото не й се прибира при деспотичните й родители, да си хване живота в ръце, да си наеме квартира и да бъде независима. Да стоиш някъде по задължение, докато всъщност си разиграваш коня, е меко казано некоректно. Накрая, разбира се, той ще излезе виновният, че я е изгонил.

# 91
Rf22, лично за мен - напълно достатъчно е 1 г. пробно (без пръстен) и 1 г. с пръстен, важи и за двете страни. И да повторя важи за работещи хора. Ако са много млади, студенти, тогава е друго.

Времето е най-ценният ресурс и не се връща назад. Ако за 1 г. имат колебания - бай-бай.

# 92
  • София
Охо, прочетох го това за изчакването и ми се обърна стомаха и гледната точка!
Ами като не се държиш като мъж, получаваш отношение като към не-мъж. От мен - толкова, че ако си отворя устата и аз ще стана зла!
За 6 месеца съжителство вече пределно ясно сте си видели гащите и кътните зъби. 2 години е безкрайно протакане.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 13:43 от Rockstar

# 93
Ми те проблемите май са почнали горе долу от година, принципно да тръгнеш да оправяш такива проблеми с бебе и брак е много, ама много погрешно решение. Да не говорим за поведението и да кръшка по нощите, но да седи при нашият човек от удобство си говори много зле какъв човек е без значение той има ли или не вина към нея

# 94
Хващате се за едно изречение.
Хората  /и мъже и жени/ говорят едно, правят друго.
Сега дали авторът лъже, украсява, преиначава, не знам, той си знае.
Да ни лъже нас обаче няма смисъл. Лъже себе си по този начин. Не са много хората, които могат да прояват критика към себе си и да помислят дали и те нямат вина.
Ако поведението и е наистина като описаното, не знам кой мъж ще мисли да предлага пръстен, брак и деца на такава жена.
Брак и деца се предлагат, когато във връзката всичко е наред като цяло.
Ако има такова поведение,  последното което ще хрумне на един мъж  е да предложи.

# 95
Човек на 30 без приятели, на който са му малко 3,4 часа на ден внимание от жената, който иска да я отдели от всяка нейна приятелка, и мълчи като инфантил с дни когато имат проблем, за мен си е червена лампа отвсякъде.. не бил виновен, че няма приятели, не бил виновен за нищо, играе го жертва, но всъщност май тя се е отървала от неговото обсебващо, токсично съжителство..

# 96
Да, това като нищо може да е преувеличено и изкривено.
Но имаме само това, неговите думи.
Аз затова предложих да даде линк към темата на жената.
Rolling Eyes

# 97
6 месеца до година са достатъчни да вземеш решение дали тези отношения те устройват, за да продължиш да ги развиваш. Никой и никога не е споменавал задължение от днес за днес да се стига до сериозните неща в живота, така че всякакви контри с подобно съдържание нямат никакъв смисъл.
От друга страна, отново без смисъл е ситуация като разказаната - мъж в разцвета на силите си, с имот, с пари, искащ сериозни отношения, той е в силната позиция и всичко му е наред… и търпящ това две години?
Много ми е чудно как всеки път толкова хора се връзват на този фантасмагоричен образ и историята му. Сериозно, вие колко такива мъже познавате? Ама наистина всичко да им е наред и да са с положение, и…да търпят някаква такава екземплярка? Защото мъжете с проблеми като разказаните, имат преди това проблеми с положението и манталитета. Не с крехка психика.

# 98
Не съм прувеличавал, украсявал и тн, то няма смисъл. Писал съм тук за да чуя мнение по въпроса и съвет от чужди хора. Файда да я соля в интернет нямам никаква, нито ще спечеля нещо от това.

# 99
6 месеца до година са достатъчни да вземеш решение дали тези отношения те устройват, за да продължиш да ги развиваш. Никой и никога не е споменавал задължение от днес за днес да се стига до сериозните неща в живота, така че всякакви контри с подобно съдържание нямат никакъв смисъл.
От друга страна, отново без смисъл е ситуация като разказаната - мъж в разцвета на силите си, с имот, с пари, искащ сериозни отношения, той е в силната позиция и всичко му е наред… и търпящ това две години?
Много ми е чудно как всеки път толкова хора се връзват на този фантасмагоричен образ и историята му. Сериозно, вие колко такива мъже познавате? Ама наистина всичко да им е наред и да са с положение, и…да търпят някаква такава екземплярка? Защото мъжете с проблеми като разказаните, имат преди това проблеми с положението и манталитета. Не с крехка психика.

Познавах един такъв мъж с подобна история.
Бог да го прости.
 Прекрасен човек, много добър, на мравката път правеше.
Но сглупи и се събра с изключително меркантилна жена и мързелива. И я търпеше. И да,  и тя имаше често грубо отношение към него.
Той беше този, който ходеше на работа и като се прибереше почваше чистене, готвене. Защото тя не искаше. А тя и не работеше. Да кажеш, че е учила. Не.
И той търпеше. Даже му е крещяла, че малко пари изкарва.
Дръпнах му едно конско.
Има всякакви хора на тоя свят.

# 100
  • Бургас
Най-голямата червена лампа са ми хората без приятели. И жени и мъже. Нямам предвид да са някаква огромна бройка и всеки познат да се титулува на приятел. Но да нямаш поне един двама близки човека извън родители и роднини нещо не ти е наред. Както и класиката - аз не съм виновен, те не стават.
Нарциса и Слънчезара бяха достатъчно изчерпателни, няма да ги повтарям.
Отървало се е момичето преди да изгуби още няколко години и шанса за семейство и деца.

# 101
Така е, със сигурност момичето ще намери някой по добър дето да не и прави проблеми като ходи да се плющи по нощните заведения, да прекарва всичкото си време с уж приятелки и още при първите прояви на неуважение ще размаха пръстени и предложения за бебета. То с тоя начин на мислене нищо чудно, че тоя раздел никога не остава без какво да се коментира

# 102
  • София
Найс гай, вие нали не живеете от първия ден, я който сте се запознали, заедно? Колко врме всъщност живеете заедно?
За мен след 6 м от заживяването заедно, трябва да има някакви сигнали - вървим към по-сериозна връзка или вървим към раздяла. Ама не да чакаме някой да се досеща, а недоволната страна ясно да заяви, че нещата рабоят/не работят.
Макс след 1 година - трябва да има развръзка - пръстен или окончателна раздяла. Това е.

Ужасно е унизително за една жена да подпитва, а отсреща да си правят пас. Ти това си правил, макар и не нарочно.

Няколко приятелски съвета от мен:
Предлагай съвместно съжителство само, когато си готов за такова, включително със сериозно обвързване. Тя е при мен да ми е удобно и да чисти и готви не е сериозно обвързване, а лично удобство.
Говори, говори, говори. Мълчането като пукал не е характерно за улегнали и зрели хора, а е форма на пасивна агресия. Половинката ти не е провинил се домашен любимец, който да наказваш, тя е твой равностоен партньор и комуникацията е ключова за разрешаването на проблемите.
Писа, че си чакал да се промени - никога, не очаквай, че си в позиция да променяш някого. Не можеш... ако не харесваш партньора такъв, какъвто е, то това не е твоят човек. Апропо, виждаш и сам - разделихте се и тя пак не се промени.
Нямаш право да изискваш партньора ти да се нагоди по теб, трябва да сте си паснали предварително - ако си домошар - търси домошарка; ако си купонджия - търси купонджика. Но домошар и купонджийка може и да не сработи...

Млад си, ще намериш нова половинка. Прочети си съветите ми пак като я намериш. Желая ти да си здрав, щастлив и да намериш истинската любов, такава, каквато ти я разбираш и която ще те прави ежеминутно щастлив.

# 103
Здравейте, мъж съм малко под 30г, не съм вярвал, че ще стигна до тук да пиша в този сайт, но бих се радвал да чуя мнения от жена по въпроса.
Та нека започна с историята ми, от близо 2г живея с жена на моята възраст на семейни начала, още от началото започнаха разногласия между нас, на които инициатор е предимно тя, не казвам, че съм нямал пропуски и аз, но се постарах да си ги поизчистя, та към момента тя е задоволена с всичко за което е мрънкала, обичам я, уважавам я, никога не съм си позволил да я обидя или нещо от сорта. Докато тя при всяка разправия си позволява да се държи неуважително и да обижда, а след това и с действията си потвърждава неуважението си. Това естествено рефлектира върху моето самочувствие и самооценка в дългосрочен план. Наскоро се появи една нейна "приятелка", приятелки са от няколко месеца, въпросната приятелка започна да се държи с нея сякаш е прекалено близка, подарява ѝ скъпи подаръци и тн.
"Приятелката" е разведена с деца и живее сама, доколкото знам има и сериозни проблеми с бившия си.
Моята последно време започна да прекарва цялото си свободно време с нея, докато аз седя сам, защото нямам и много външни контакти, поради други причини. Никога не съм ѝ правил проблем да излиза и да се забавлява, но когато това стана системен модел, а аз вечно седя сам, реших да се опитам да говоря с нея и да ѝ споделя, че искам повече време заедно да прекарваме и ѝ казах, че тя го прекарва изцяло с приятелката си това време. Тогава бях нападнат, каза ми че съм я бил ограничавал така, тя нямала нужда от повече време с мен, освен часовете след работа, а те са около 3-4ч, чувствала се по-добре като излизала с нея, правила го за себе си, с мен каза че даже и вечер не ѝ се говори, много приказлив съм бил, говорела с мен по задължение, понеже цял ден на работа говори с този и онзи и вкъщи не ѝ се говорело с мен. Други обиди няма да споменавам и поведения за изминалите 2г, но като цяло са неща, които никой не би търпял.
Та след разговора ни за времето за нас, аз се обидих и вече от дни мълча и не говоря с нея вкъщи, нито се чуваме/пишем през деня. А тя си излиза пак с приятелката и въобще не ѝ пука и се опитва и да демонстрира, че не ѝ пука.
Интимността между нас от месеци я няма, при опити от моя страна - все нямала желание или не се чувствала ок със себе си.
Не знам онази как ѝ е промила мозъка, та така се е вкопчила в нея, но ми каза и че тя ѝ помагала и се грижела за нея повече от мен....ШОК! Подозирам, че ѝ завижда за това, че сме заедно и че живеем по-добре и се опитва да я настрой срещу мен и да ни раздели.
Няколко пъти съм го споменавал това мнение за нея, но винаги бивам нападнат и упрекван, че си въобразявам и говоря глупости, но уви реалността изглежда друга.
Иначе през тези 2г постоянно говореше за сватба, за деца, бъдещи планове и тн.
От както тази се лепна за нея, всичко това спря, спря и да поддържа дома, да готви и тн, а преди го правеше постоянно, аз естествено също помагам.
Та какво бихте ме посъветвали, не искам да се разделям, за да направя на някой кефа, но и не може да се живее по този начин, а тя очевидно не вижда реалната картина и в момента аз съм на второ място и съм най-черния за нея.
Чуждите са ѝ по-ценни. Обвини ме и че преди време си била прекъснала приятелство заради мен, а въобще не беше така, причината беше явен признак на неуважение спрямо мен от приятелката ѝ и затова отношенията им приключиха, но решението си беше нейно, аз не съм давал акъл, та каза че съжалява че заради мен си е прекъснала този контакт. А сега вече не знам какво да правя с тази, която се появи като "червей" и се опитва да унищожи веъзката ни, отделно след като е с нея се държи коренно различни с мен - просташки и арогантно.
Дайте ми съвет!!!

Поздрави!

Добре, близо 2 години чистела и готвела нонстоп без последните няколко месеца след запознанството с приятелката. За това време ти пишеш, че не излизаш, понеже нямаш приятели, ама и двамата никъде не излизате?

# 104
Найс гай, вие нали не живеете от първия ден, я който сте се запознали, заедно? Колко врме всъщност живеете заедно?
За мен след 6 м от заживяването заедно, трябва да има някакви сигнали - вървим към по-сериозна връзка или вървим към раздяла. Ама не да чакаме някой да се досеща, а недоволната страна ясно да заяви, че нещата рабоят/не работят.
Макс след 1 година - трябва да има развръзка - пръстен или окончателна раздяла. Това е.

Ужасно е унизително за една жена да подпитва, а отсреща да си правят пас. Ти това си правил, макар и не нарочно.

Няколко приятелски съвета от мен:
Предлагай съвместно съжителство само, когато си готов за такова, включително със сериозно обвързване. Тя е при мен да ми е удобно и да чисти и готви не е сериозно обвързване, а лично удобство.
Говори, говори, говори. Мълчането като пукал не е характерно за улегнали и зрели хора, а е форма на пасивна агресия. Половинката ти не е провинил се домашен любимец, който да наказваш, тя е твой равностоен партньор и комуникацията е ключова за разрешаването на проблемите.
Писа, че си чакал да се промени - никога, не очаквай, че си в позиция да променяш някого. Не можеш... ако не харесваш партньора такъв, какъвто е, то това не е твоят човек. Апропо, виждаш и сам - разделихте се и тя пак не се промени.
Нямаш право да изискваш партньора ти да се нагоди по теб, трябва да сте си паснали предварително - ако си домошар - търси домошарка; ако си купонджия - търси купонджика. Но домошар и купонджийка може и да не сработи...

Млад си, ще намериш нова половинка. Прочети си съветите ми пак като я намериш. Желая ти да си здрав, щастлив и да намериш истинската любов, такава, каквато ти я разбираш и която ще те прави ежеминутно щастлив.

На втората седмица заживяхме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт