[помощ] Големи проблеми с жена

• 9 818
  • 386
  •   3
Отговори
# 345
Защото е мъж.
Трябва да се чете уж между редовете,  да се преиначава всяка дума и да бъде схрускан Grinning

# 346
Със сигурност никой не умира за дребнави хорица, които приритват че партньорът си е взел неговите си неща.

# 347
Да, нейни са.
Автора просто разказа какво е станало като е дошла.

# 348
Като се сетя, че като се изнасях преди 3 години, оставих всички МОИ мебели масив, правени за мен специално и то от предишния ми мъж, сантиментални вещи, подарък от близки хора и какво ли още не, трябва да съм се самоубила.
Много си го обичам и все още, нищо, че не сме заедно, но ме напушва смях като се сетя – масата си искам, казвам, сантимент ми е - правена е за мен. – Ами, аз ще остана без маса, казва тъжно. Оукей, няма проблем.
Картината, рисувана за мой рожден ден и специално за мен – аааа, не, тази картина е подарък за дома ни, не за теб. Седеше над главите ни в спалнята, която също беше моя, правена от предишния ми мъж (и нея му завещах). Таааа
Бъдете малко по-великодушни.
Дребнавостта в живота води и до дребнав живот.
Вещите са си вещи.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 18:18 от BasilA

# 349
Той се беше притеснил, че ще го окраде. Тя си взела само нейното си, той пак реве. Абе...
И това, че някой е склонен да остави всичко, не значи че да си вземеш твоите неща е нещо лошо.

# 350
Той се беше притеснил, че ще го окраде. Тя си взела само нейното си, той пак реве. Абе...
И това, че някой е склонен да остави всичко, не значи че да си вземеш твоите неща е нещо лошо.
Къде съм писала,  че е лошо да си взема нещата?
Даже обратното писах.

Също така не съм го прочела да реве, даже обратното.
Но всеки чете различно Grinning

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 18:44 от Елора

# 351
Снощи дойде с брат си, ангажирала го е с бус, взе си всички останали вещи слава богу и си ми върна ключа, молбата ми беше да си ми върне ключа спешно, но налия обича драмата, трябваше да си вдига родата в 22:00 да се занимават, че съм нямало уж да ѝ върна нещата ако даде само ключа, да не говорим че даже взе посуда(форми за кекс, тавичка, тиган, вилици, чаши и тн.), направо останах потресен, дори мръсен комплект чаршафи от пералното, че ги била тя купила. Като гледам за каква дребнавост и мишкарство става на въпрос....много се радвам, че я притиснах вчера докато съм там  да върне ключа, че планираше да идва през седмицата, кой знае още какво да е хванало крака докато ме няма. Та разгеле това е краят.
Елора,
чета автора и коментарите му, че си е взела собствените вещи - "даже взе посуда...", "направо останах потресен" и той нарича това "дребнавост и мишкарство".
На мен ми изглежда, че се е надявал на мижава аванта. И това е странно за мъж с възможности, а пък му е жал за дреболии...

# 352
Какви аванти?
Тая се е държала като гъз.
Прибиране по нощите нон стоп, неглижиране, обиди.
Ако съм мъж, бия ѝ шута в дупата и да се спасява.
Ще ѝ изпратя багажа за нейна сметка с куриер.
И ще си избера чаршафи.

# 353
А защо не прочете следващия му пост.
Той не реве за тия неща, просто той не би го направил и му е странно на самия него.

Ето
да не говорим че даже взе посуда(форми за кекс, тавичка, тиган, вилици, чаши и тн.), направо останах потресен, дори мръсен комплект чаршафи от пералното, че ги била тя купила. Като гледам за каква дребнавост и мишкарство става на въпрос....
Ако тези неща са нейни, нормално е да си ги вземе. И твоето изглежда дребнавост, ако си искал да ти ги остави.

Не съм се сещал даже за тях и че ще ги вземе, просто понеже аз не бих. Затова казах, че съм потресен. 😆

Не реве за тях. За него това е мишкарско, защото това са дреболии и не би го направил, но за нея не е.
Аз също не бих я обиждала, ако си е взела своите неща.
Но да не връща ключа е нещо друго.
Също така всеки нормален човек в такава ситуация ако не му се върне ключа ще бъде пристеснен.
Аз също бих била.

# 354
Хахаха. Честно за мен има 2 варианта:

1. Афектиран си и искаш изгонването да е "изгонване". Събираш й нещата - чисти, мръсни, финтифлюшки, гъбичка за обувки, фиба под леглото, шкафчето на терасата, четката за тоалетната. Слагаш в торби/кашони/чували. Организираш транспорта до бабата/квартирата/където иска. Качваш багажа в асансьора/по стълбите. Поздравяваш бабата и бившата. Взимаш си ключа и си тръгваш.

2. Пак си афектиран, но не ти е изпила чавка акъла. Казваш "Прегледай, помисли, когато можеш и взимай каквото решиш. След 10 дни ще мина да ми върнеш ключа." Най-много да ти вземе ползваната самобръсначка. Сякаш ще ти прави магии:joy:

Всички коментари за мръсни чаршафи, тавички, смяна на брави, нощни драми за мен са много излишни простотии. То сте делили хляб и сте си топлили гъзовете. Кой знае кво толкова ще се ощетите накрая ...

Давам личен пример от живия живот. Аз се изнесох с детето. Живяхме 6 месеца съквартирантски. Учтиво. Обзаведох друго жилище, купих нови основни уреди, тавички и чаршафи. Взех си всички мои дрехи. Оставих обаче повечето играчки и дрехи на детето - нали ще ходи и там. Нека има. На тръгване взех ритуално комплект прибори, подарък от майка му (бяха 2 - всички ножове, вилици и т.н. по 12, за кво са му чак по 24, пък хубави:joy:). И му казах утре да ми донесе пералнята, че такава още не бях купила и нямах пари за такава този месец. Пък той ще си купи по-нататък. Донесе я.

Майка ми после един ден ми изнесе реч "А килима и прахосмукачката, дето ние лично ти ги подарихме? А онова малкото калориферче?". Казах й ако иска да ходи да си ги вземе. Аз квото исках и трябваше взех. Мънка, мънка, накрая млъкна. Ние и сега след много години сме в чудесни отношения с бившия. Човек не трябва да пада много ниско. Грешим, не сме подходящи, любовта не е вечна. Но все сме хора.

# 355
Аз бих й взела ключа още в 3 през нощта, остявям й всички вещи отпред и въобще няма да я пусна да пренощува.

# 356
Бе мъжът не става.
Ще се повторя но - тя рога му слага, той стои отстрани, гледа какво СВОЕ си взима и после пише в бг-мама
Какво пренощуване какви аванти! Дреме и на нея. Сигурно вече го е забравила.

Добре че си е тръгнала.
На такъв се бие шута отрано.

# 357
  • София
Абе, кат се замисля и при нас вилиците и лъжиците, подарени от сестрата на жена ми преди 10 години, ги имам за общи...ако тръгне да си ги взима, сигурно и аз първончално ще се изненадам, но технически ще има право (нито са златни, нито сребърни, нали)...

А пък за чаршафите........майко, мила! Айде, ако са купени вчера и не са ползвани - добре, ама.....да ги измъкне от коша за пране, както казва автора!?

Та, мисълта ми е, че по-скоро, човекът се чуди как в такъв момент се е Сетила за тия неща? Очевидно си е взела големите и по-стойностни вещи и очевидно авторът не е възразил. Разбирам да я беше спрял за компютър, ТВ и пр.

# 358
Тя щеше да вземе много неща, ако беше отишла като го няма.

.Hazel., защо да не пише тук. Нали го питаме и ние какво става.
Човека обяснява какво се е случило и ти пак недоволна и под вола теле  търсиш.
Ако не пише, що не пише, ако обясни, а чакай ти си такова и онакова същество. Ся шъ те подредим тука.
То  че автора си е комплексиран, ама и тук си има бая хора с бръмбари в главата.
Обаче  тя седи и го цоца още? Какво етично и морално има в това поведение. Нищо.
Още по-тъжно, защото тя се носи обидно с него от много време, всеки нормален ще я изхвърли, а той търпи месеци сигурно.
Ми не става верно, то затова казах, че ако не работи над себе си, пак ще избере такъв боклук от женски пол.
То още в началото е имало не лампи червени, ми светофари.

# 359
Ма какво цоца бе Елора?
Страници наред си се обострила с тоя случай/ и ако не беше споделила за себе си, още щях да се чудя защо.
Защо очерняте отсъстващия от описания конфликт, като е видно, че авторът съзнателно я описва в най-черни краски и айде - връзването му е осигурено.

Разделили се, събрала си багажа. От кога има правила в колко часът и кога и как трябва да стане? Всичко е в границите на нормалното, като изключим, че мърльото дори чаршафите не е изпрал.

Да, тук проблемът е несигурния мъж, който даже постфактум има нужда да чуе от форум, че е прав. Наливайте му в мелницата, та следващия път пак да се олее.

То след като няколко пъти са се разделяли по тоя начин, вероятно пак са заедно, а вие го жалите...

Общи условия

Активация на акаунт