◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXV ЗОИ Милано и Кортина 2026 (06.02 - 22.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 11 071
  • 447
  •   5
Отговори
# 375
  • София
Мат Уестън от Великобритания нямаше спиране в мъжкия скелетон. Отделна вселена спрямо конкуренцията. 3 от 4 рекорда на трасето и убийствена преднина пред двамата германци, Аксел Юнг и Кристофър Гротхер.

# 376
  • Варна и...духом на Босфора
amini,
Съгласна съм.Без старание,гаче вече държи Голда в ръцете си.....
Абе,момче! Това е Олимпийски финал,не скейтшоу!
Недисциплиниран и самоуверен хлапак!
Ядосана съм, защото го харесвам...

# 377
Стана ми жал за Адам Сяо и Иля Малинин. В този спорт се “състезаваш” със себе си, а не с директен конкурент. Като прекършени бяха и двамата на леда.
Радвам се много за японците.

# 378
Аз като пързаляне най-много харесах Адам, но и неговата психика не издържа Sad

# 379
  • Sofia
Шейдоров малко като нашето момиче Лора – никой не ги слагаше в никакви сметки. Smile Представи се страхотно младежът, голямо браво. Докато той се изумяваше, че взима бронза, си помислих за миг, че ще е невероятно за нас, а какво ли би било за него самия, ако и оставащите двама фаворити сгрешат до степен на провал и той се изстреля до златото, ама си викам чак пък толкоз нЕма как да стане, а то...  
Еми, Катарина Вит какво рече след шока тая прекрасна жена, разкажи моля?

# 380
Адам Сяо наистина беше по-атрактивен, въпреки паданията.

# 381
  • София
Тази волна беше тотален шок. Накрая дори не догледах Малинин, чак беше болезнено. Какво им стана на всички фаворити? Аз такова нещо не си спомням, а гледам фигурно от 30 години. Но пък много се радвам за Шейдоров (помня как гледах някога неговия треньор Алексей Урманов как стана олимпийски шампион, а сега и неговия възпитаник), както и за Шун Сато. Страшно ми хареса това момче, още на отборното се справи страхотно с тази волна програма, особено бидейки под толкова голямо напрежение. И той, милия, не можеше да повярва, че печели медал. Общо взето, никой май не можеше да повярва какво се случва.

# 382
  • Бургас
Жал ми е за Иля, а и за Адам, просто не се справиха с напрежението, за казахстанеца нямаше големи  очаквания, че той на първенството на 4 континента преди по-малко от месец се провали и остана без медал…тук всички очакваха първите трима от кратката програма да си поделят медалите, ама пусти нерви… психиката е голямо нещо, Малинин още след първата грешка се шокира, а след втората вече му беше ясно, че това е провал и нямаше връщане… добре, че е млад, от сега чакам с нетърпение да го видя след четири години ще вземе ли реванш

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 12:31 от bur02

# 383
  • Варна и...духом на Босфора
Аз още съм в шок!
Използвам онзи израз-"45 години стигат....
Толкова гледам ФП- на ЕП,ОИ и СП..
малко и 4- те континента...
Ей на,след 45 години да гледам,всички промени от 6.0 до точки,сборове,трудности,проценти...възходи и падения,изненади и скандали ...
И накрая- ти да ни мойш двоен аксел да скочиш,а CNN показваха колко знаменитости там отишли да  го подкрепят игледат 4-рен аксел !!,😔

Сиенче- Малко гледах, то и съкратиха за новините,но и тя каза че  осмисля още какво се е случило...

# 384
  • София
Не само Катарина Вит е в ШОК. И аз съм в ШОК.
Коефициентът за победа на Малинин преди старта на зимните олимпийски игри беше 1.01. Такова чудо не съм виждал никога.
Това беше новото чудо на леда. След онова от Лейк Плесид 1980 г.
Просто не знам какво да напиша. Това не е истина. Не е. 😮
И никога не съм виждал такова сгромолясване на фаворити на финал на олимпийски турнир във волната програма.
Айде сега ми кажете, че тази отборна програма за която толкова много се натискаха американците не е виновна? Колко пъти го писах това, че дърпат дявола за опашката. Накрая и Чок и Бейтс и Иля Малинин останаха без златото.
Разбира се при Чок и Бейтс е съвсем различна ситуацията, но да напомня, че там за краткия си танц победиха французите с над 2 точки. И после как така мистериозно се промениха нещата броени дни по-късно само съдийската мафия може да обясни. Но да не отварям отново тази болезнена тема.

Загубата на Малинин няма реално обяснение. Само абстрактно.
Сега много хора, които не гледат редовно фигурно пързаляне ще се подиграват на Малинин, а той е невероятен талант. Уникален е. Този човек 2 години и половина нямаше загуба на състезание. Имаше само две загуби на кратка програма от Кагияма. Два пъти световен шампион. Почупи всякакви рекорди, успешно приземи четворен аксел на официално състезание. Направи волна програма изцяло съставена само от четворни скокове (7 четворни) и т.н. и т.н.
Освен сега да се събере, да преспи и да започва да мисли за след 4 г. във Франция, защото все още ще е във възраст да спечели златото ако покаже това което умее.
Това което видяхме беше тотален колапс. Целият този кошмар сякаш тръгна от неуспешния опит за 4 аксел. А трябваше ли да рискува с него след като имаше толкова голяма преднина??? Та това е олимпийския финал за бога. Важна е победата, а не рекорда.
И цялата тази мания по него му изигра лоша шега. Снуп Дог, Новак Джокович, Симон Байлс и кой ли още не. В щатите само за него се говори (е след Линдзи Вон) и какво???
15 място на волна програма???!!! 8 място в генералното???!!!
ШОК ШОК ШОК 😮🤐😯

Горе главата Малинин и атака след 4 г. във френските алпи!

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 01:04 от Diavolo

# 385
  • София
Аз още съм в шок!
Използвам онзи израз-"45 години стигат....
Толкова гледам ФП- на ЕП,ОИ и СП..
малко и 4- те континента...
Ей на,след 45 години да гледам,всички промени от 6.0 до точки,сборове,трудности,проценти...възходи и падения,изненади и скандали ...
И накрая- ти да ни мойш двоен аксел да скочиш,а CNN показваха колко знаменитости там отишли да  го подкрепят игледат 4-рен аксел !!,😔

И аз чаках четворния. Даже преди да започне се чудих, след като основните му конкуренти преди него се провалиха, дали няма да се откаже да го скача и да заложи на сигурното... а той и троен не скочи Astonished

Това което видяхме беше тотален колапс. Целият този кошмар сякаш тръгна от неуспешния опит за 4 аксел. А трябваше ли да рискува с него след като имаше толкова голяма преднина??? Та това е олимпийския финал за бога. Важна е победата, а не рекорда.
И цялата тази мания по него му изигра лоша шега. Снуп Дог, Новак Джокович, Симон Байлс и кой ли още не. В щатите само за него се говори (е след Линдзи Вон) и какво???
15 място на волна програма???!!! 8 място в генералното???!!!
ШОК ШОК ШОК 😮🤐😯

Горе главата Малинин и атака след 4 г. във френските алпи!

И аз така мисля. Просто се пречупи. Прекалено голямо напрежение, това всички да очакват от теб титла, и не само титла, рекорди... всичкия шум, който се вдигна около него, те медиите и без това обичат да преекспонират, а американските още повече. Явно не му издържа психиката. Дано успее да се вдигне на крака и дано не го съсипят сега всички тия, дето го превъзнасяха преди.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 01:03 от kali_kat

# 386
  • Бургас
Аз предпочитах японците да са преди казахстанеца, той се справя със скоковете, но никаква артистичност и харизма няма, голям късмет му се падна днес от фигурното тото, личеше му, че не го очакваше… то всъщност едва ли е имало и един човек, който да е допускал и за секунда, че Малинин няма да вземе златото
Чок и Бейтс останаха втори, ама загубиха с някакви мижави стотни, докато Иля направо се уби да греши, изпадна на дъното с точките за техника, не знам има ли друг случай с такъв шокиращ провал на супер мега гига фаворит, то е ясно, че е ненадминат талант и  още утре може да скочи всичките скокове, но баш тази вечер психиката го предаде

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 01:08 от bur02

# 387
  • София
Лекцията на Канада в мъжкия хокеен турнир продължава с пълна пара.
Швейцария бяха тотално надиграни и то на моменти с доста икономичен хокей от канадците. А Швейцария е сред най-силните отбори на турнира, смятайте.
Жалко само за тежката контузия на Кевин Фиала. Дано да не е нещо сериозно. Ще се разбере утре.
Иначе много качествен мач с много красив хокей и от двата отбора, наслада за окото. Макдейвид, Маккинън и Кросби просто нямат спиране. Коя защита ще ги спре? Днес дадоха почивка и на Брад Маршан, който е сред най-добрите нападатели в НХЛ.

Гледах и Чехия и Швеция, 1/4 финала при жените. Очаквах чехкините да бият, но те толкова немощни в атака горките. Колко много пауър плея имаха, колко много положения, но не влиза и не влиза. Много слаб мач. Изобщо женския хокей е друг спорт. Но пък понякога стават драми и имат огромен хъс, та да гледа се, лошо няма. Просто има светлинни години разлика в сравнение с мъжете.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 01:06 от Diavolo

# 388
И аз съм в шок..Много ми е тъжно за Иля, какво се случи та така се срина?! Гледах клипче от вчерашната му тренировка,  където с лекота прави перфектен четворен аксел. Наистина накрая беше болезнено за гледане Sad
Невероятно класиране, Шун Сато отново плака, този път от радост Simple Smile

На мен още не ми дава мира тая френска съдийска и нейните манипулации:
https://www.24chasa.bg/sport/article/22286075
Надявам се да присъдят на американците служебен златен медал.

# 389
И преди четири години опитът за четворен аксел провали Юзуру Ханю на олимпиадата в Пекин. А можеше да вземе медал.

Общи условия

Активация на акаунт