Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 3 938
  • 98
  •   12
Отговори
# 30
Мете и Сара са се държали като ученички около този 🙄

# 31
В страниците във Фейсбук, свързани с монархиите Метте е главна звезда днес.
Последните разкрития, прочетени само от темата тук направо ме погнусиха. Няма невинни, всички споменати са по някакъв начин замесени. Дори и да не е криминално, за хора, живеещи привилегирован живот и имащи публични функции, служещи за пример това е напълно недопустимо. Но на жената и било скучно.
И Албер никога не съм харесвала, нито като млад, нито сега. Изглежда ми жесток и суров човек.
И на мен не ми се нрави темата да завие в посока Епстийн, но това е такава буря, че няма начин да отшуми просто така.

# 32
Щом за вас е нормално да си говорят за наркотици, наказания, да иска родителски съвети от него, да ходи на гости в къщите му, да му пише имейли уж щастливо женена цена, евала! 😄

Преди 8 години. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, по-късно принц и принцеса на Уелс, присъстват на вечеря, дадена от крал Харалд V и кралица Соня от Норвегия, в Кралския дворец на 3-ия ден от посещението им в Швеция и Норвегия на 1 февруари 2018 г. в Осло, Норвегия.

# 33
Един друг анализ чета, където ситуацията на Метте-Марит се представя така, че колкото и да е зле, че е избрала да продължи близкото приятелство с Епстейн след като е проверила с Гугъл какво е правил и за какво е бил осъден, по-зле е това, че тя излъга целия народ през 2019 за типа връзка, която е имала с него.
В нейната роля на следваща поред за титлата кралица тя е изгубила доверието на хората. Най-вече заради лъжата. Дори и сега с последното си изказване чрез нейните служители пак не си признава всичко. Дворецът също лъже да я прикрие. Просто лъжите са несъвместими с ролята.
Аз си направих аналогия с изправянето на президента Клинтън пред сената при процедурата по импийчмънт - стигна се дотам не защото е имал извънбрачна връзка, не защото е имал сексуални отношения с негова подчинена, а защото излъга, че е нямал такива.

Мете-Марит е изключително, изключително недостойна да бъде съпругата на норвежкия крал. Всичко, което е надробила - и чадъра, разпънат с години над синковеца, и приятелството с фигура като Епщайн, пряко удря по наследството на съпруга ѝ и на дъщеря ѝ. Да кажеш, че преди връзката си с Хокон е била някаква - имала е блестяща кариера, някакви успехи, а тя е била сервитьорка и магазинерка със средно образование. На 26 години. Много хора работят това и въобще не е срамно - не ме разбирайте погрешно, но обикновено този тип работа е временна - човек работи на такива позиции, за да се издържа, докато учи. Хокон я вкара в дворец, осигури ѝ образование, осигури ѝ статут, осигури и огромни финанси, а тя толкова е оценила всичко това, че се подиграва със сватбата на едни от най-уважаваните (и богати) кралски особи в Европа, като я обсъжда с някакъв американски никаквец. Защото той е такъв. Никаквец, натрупал пачки и влияние с измами. Това ли ѝ е любовта към съпруга ѝ? Това ли е ѝ е уважението към него, към семейството му, към собствената ѝ родина, която това семейство представлява?
И с какъв акъл си е вярвала, че ще ѝ се размине, след като вече бяха пускали файлове от делото "Епщайн"?
Не знам - но мисля, че тактиката "снишаване, докато отмине бурята" има допустим праг - а тук е преминат.
И ако Андрю и Сара са глупави и не са се усетили как са вкарани в ролята на "полезни идиоти" - напълно им липсва елементарната преценка, тая обаче е на друго ниво. Тя съвсем съзнателно влиза в ролята на отегчена опортюнистка и прави Епщайн свой "спасител". Страшно отблъскващо е лицемерието ѝ.

# 34
Пропуснах да коментирам бившата приятелка на Вилем. Харесва ми визуално и е интересно да разберем повече за връзките преди настоящите им половинки. Причината, поради която не е била одобрена за снаха в наши дни сигурно би предизвикала неодобрение. Но, от друга страна, това е дало възможност в живота му да влезе Максима и изглеждат щастливи.

# 35
Явно е умеел да очарова околните, иначе не би успял да спечели доверието (и парите) на толкова много мъже, при това не кои да е, а от най-силните на деня.

Втора жена е повдигнала обвинение срещу Андрю. И тя е била изпратена при него в Лондон от Епстийн. На другия ден, Андрю и нея я е разходил из Бъкингам. Екскурзии из двореца е осигурявал човекът 🙄
https://www.bbc.com/news/articles/clymxxlm3xzo

# 36
Не знам Матте как ще се оправдава, а ми е интересно и Хокон каква позиция ще заеме.
А какво става с делото на Мариус?
Мете се е покрила покрай делото на сина си, това беше обявено.
Съвсем навреме й идва изолацията с новите разкрития

# 37
Явно е умеел да очарова околните, иначе не би успял да спечели доверието (и парите) на толкова много мъже, при това не кои да е, а от най-силните на деня.

Втора жена е повдигнала обвинение срещу Андрю. И тя е била изпратена при него в Лондон от Епстийн. На другия ден, Андрю и нея я е разходил из Бъкингам. Екскурзии из двореца е осигурявал човекът 🙄
Явно дворцовите визити са му били много приятни, след като и Метте му е осигурила такава.
Заболяването на Метте е сериозно, но в този случай много подозрително и удобно влошаването съвпадна със развитието на скандалите около нея. Предполагам тя е била наясно, че е въпрос на време да лъснат и нейните мейли.

# 38

Явно е умеел да предразполага околните, щом Андрю се е съгласил да му се направи такава снимка като тази, която излезе вчера.
Сара е имала нужда от пари и за това ги е вземала от мъж, за когото знае, че печели пари от трафик на деца и млади жени...

# 39
За мен е странно все още да няма реакция от Хокон.

# 40
Коментира се, както и за Сара, Андрю и тн.
Сара да си беше изкарала парите като много от нас- без да се замесва с трафиканти на секс робини. Никакво оправдание не е това, даже е гнусно. И като знаем колко години наред институцията на акс-то защитава Сара и андрю...тя самата институция сама се компрометира.

# 41
Толкова, колкото се компрометира и норвежката. Мете толкова ли не може да се простира според бюджета на КС, който не е малък? Не е като да не е замитано и след Мете, и след Маркус. Аз разлика в защитата на КС не виждам. Всички се пазят от скандал.

# 42
Техни Величества присъстваха на неделната църковна служба в църквата „Света Мария Магдалена“ в Сандрингам, Норфолк.

# 43
Не съм писала от много време в темата, предвид новите разкрития се включвам:
за мен е напълно непонятно как и защо от всички възможни норвежки точно кронпринцът се жени за жена като Метето - самотна майка, чиито баща и бивши мъже са осъдени престъпници, самата тя имала проблеми с наркотиците. Или тя го е изиграла много добре, представяйки се за жертва на обстоятелствата или има някой компромат за Хокон и го държи с него.
Винаги ми е била невзрачна, като прочетох за бурното и минало се очудих, към онзи момент си беше "примерна принцеса". А тя каква се оказа... За сина и Мариус нямам думи. Дано има справедливост и го осъдят.

Андрю е бита карта отвсякъде. Повече няма да се появи на семейно събитие. Силно се надявам титлите му не просто да останат замразени, но да му ги отнемат окончателно. Тук Чарлз и Парламента трябва да действат. А Сара отдавна е вън от семейството. В момента с Андрю срамят главно дъщерите си. Беа и Южени се оказаха свестни жени, създадоха хубави семейства. Няма да се очудя, ако и те се отдръпнат от майка си и баща си, особено Андрю.

# 44
Всъщност Сара е разведена с Андрю и не е част от КС от сигурно едно 30 години. Нейните грешки са си за нейна сметка. Тя не представлява нито КС, нито монархията, за разлика от Мете. Сара не носи отговорностите, които носи Мете, не е патрон на организации за защита правата на жените и борещи се с насилието над жените, на каквито лицемерно е лице Мете, не е бъдещата кралица, не отглежда следващото поколение престолонаследници. Но Сара поне се е справила добре с възпитанието на дъщерите си и двете си създадоха хубави семейства и си живеят тихо и кротко. Провинението на Мете е в пъти по-сериозно, заради статута който притежава, та тя е лицето на една цяла монархия, дори морален стожер на нацията им и трябва да служи за пример за подражание. Мете получава апанаж от държавата, питам се не са ли ѝ стигали парите! Така че имиджа на Мете е в пъти по-компрометиран и провиненията ѝ са много по-сериозни и тежки и с последствия върху монархията им, семейството на Хокон, репутацията им и народа им.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 13:57 от Април

Общи условия

Активация на акаунт