Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 13 278
  • 408
  •   2
Отговори
# 375
В интервю в 120 минути Поли Генова обясни как се броят участията в Евровизия и полуфинал и финал не бяха равни на 1.

# 376
Само да ви кажа, че си личи употребата на ChatGPT. Така че няма да отбелязвам как ми се приписват неща, които никога не съм твърдяла (че класирането на финал не е успех).

# 377
  • Берлин
И аз се намесвам тук с моите впечатления. На 1та вечер никой не звучеше добре, освен Михаела М. Мисля,че тя е най-добрият глас. Но никога не съм я харесвала и не става, дори на концерта с Любо /въпреки страхотното изпълнение и песен/ исках тя да се разкара. От всичките й изяви ми е ставала все по-противна. Талантът не стига.
Дара - перфектен избор - запомняща се, различна, харизматична. Най-добрият избор.
Моят избор пред всички други е Керана.
Но Дара е точно това, което се търси в конкурса.
За Саня - познавам я от години, приятелки сме. В нея има много повече от това, което се вижда. Много, много повече.
Допълвам за Дара - тя е изключително отговорна и си гони целите. /от дете - кой какво прави, тя си гледа уроците по музика/. Много трудолюбива и нахъсана. Вярвам,че ще направи страхотно участие.
Мона - прилича на сектантски назобена /имах съученичка подобна/. Заучена визия и фрази, посредствено пеене, семпла визия. Извън спекулациите - не съм я чувала, не познавам и човек, който да я познава/харесва.
И на финала - Поли Генова ми е много неприятна и не я виждам като единица мярка за сравнение за представянето на следващите участници.
А Кристиян - просто светове го делят от посредственото шоу на БНТ и в 2те вечери.

# 378
В интервю в 120 минути Поли Генова обясни как се броят участията в Евровизия и полуфинал и финал не бяха равни на 1.

Специално прегледах - говореха си за броя на изпълненията (маркер 2:36), а не участията в Евровизия, и за това как тя си мечтае да има 3 излизания на сцената - полуфинал, финал и накрая песен на победителя...

Наистина не разбирам откъде идва цялото това издребняване, заяждане и хващане за отделни думи.. но не е ок  ¯\_ (ツ)_/¯

# 379
Всъщност Вие издребнявате. След като ви се отговори, че информацията не е грешна, а включва и други фактори, Вие се хванахте, че това не било адекватно.
А тъй като очевидно не разбрахте защо не е лошо да се калкулира полуфинала ще задам един въпрос: ако спечеля полуфинала, а на финала се класирам 15-та (дясната половина) - успешна ли съм или съм неуспешна?
Класацията за класиране на полуфинал ме прави супер успешна.
Чистата класация на Евровизия ме прави по-скоро неуспешна.
Между другото примерът е реален, Александър Рибак за Норвегия 2018.

# 380
Да не издребнявам, но какво означава “заучена визия”?

Мона имаше най-професионално направената визия от глава до пети, съобразена с песента, с нейния колорит/бяло лице, червеникава коса и с лудостите на Евровизия като трендове сред певците досега (неслучайно и Иво Димчев ни е първи избор с оглед същата ексцентричност)

# 381
  • Берлин
Да сравнявате Мона с Иво Димчев е смешно. Освен неговата ексцентричност, той има талант на артист. Била съм на концерти и знам как въздейства на публиката /говоря за чужбина, предполагам само как го посрещат в Бг, щом някъде в темата го сравняват с дъно/. А визията на Мона беше като сглобена от складовите наличности в прашасало мазе. Съчетано с ограничените й певчески възможности, да, беше си като за нея. Това ме дразни - посредственост, декорирана уж в нещо друго.
Но спорът в крайна сметка е излишен. Дара продължава напред.

# 382
Аз попитах какво означава “заучена” в случая.
“Заучена визия” - къде ги заучават тия визии, не научават, не повтарят ми именно заучават.
Мислете ги малко тия клишета преди да се сипят на кило

Останалото е просто крайно мнение и то напълно невярно. Мазе, прашасали неща в това напълно липсва логика. “Прашасала” е поредната дошла отникъде квалификация.

Прашасала. И заучена. 🙄

С такава логика и насилване на езика не ми е трудно да си обясня “нехаресваната” Мона

# 383
Мона изглежда и говори така, все едно екипът ѝ е попитал AI "какво би трогнало българите". Първата песен, която пя, беше много хубава и момичето има потенциал, но на мен лично ми липсва автентичност. Да не говорим, че и хич не звуча добре.

# 384
Всъщност Вие издребнявате. След като ви се отговори, че информацията не е грешна, а включва и други фактори, Вие се хванахте, че това не било адекватно.
А тъй като очевидно не разбрахте защо не е лошо да се калкулира полуфинала ще задам един въпрос: ако спечеля полуфинала, а на финала се класирам 15-та (дясната половина) - успешна ли съм или съм неуспешна?
Класацията за класиране на полуфинал ме прави супер успешна.
Чистата класация на Евровизия ме прави по-скоро неуспешна.
Между другото примерът е реален, Александър Рибак за Норвегия 2018.

Госпожо, Вие помните ли изобщо за какво ставаше въпрос в разговора?! Прави ми впечатление, че след като всяко Ваше мнение се обори с факти, подплатени с линкове, Вие просто се хващате за нещо друго и продължавате да спорите. Аз наистина не виждам смисъл да Ви отговарям и излишно да натоварвам себе си, както и темата Simple Smile

За мен важното е, че отново участваме и стискам палци на Дара. Сигурна съм, че ще се представи отлично, а успехът е субективно нещо и не зависи само от нея.

# 385
Ама то вече за кой ли път чета, че ще спрете да отговаряте, но продължавате да го правите. Ако искате и аз да спра да пиша, няма да ви направя тоя кеф.

Да се върнем към същината на темата: две от най-успешните страни по всеки критерий избират тази вечер, като Украйна ще изпрати окончателен финалист, а Швеция прави своя тур 2 от 6. Докато в Швеция не видях абсолютно нищо интересно (Робин Бенгстон от 2017 се завръща, но с неособено добра песен), то в Украйна определено ще е интересно с двата returning acts със силни песни, за които ferenczlist писа. Моят фаворит си е Джери Хайл.

Третият титан от последните 15 години - Италия ще провежда Санремо в края на месеца, а не в началото, както е по-често. Да видим какво ще изскочи оттам.

# 386
  • София
... Да се върнем към същината на темата: две от най-успешните страни по всеки критерий избират тази вечер, като Украйна ще изпрати окончателен финалист...
Те разбрах само Украйна кога и как точно стана една от най-успешните страни?

# 387
... Да се върнем към същината на темата: две от най-успешните страни по всеки критерий избират тази вечер, като Украйна ще изпрати окончателен финалист...
Те разбрах само Украйна кога и как точно стана една от най-успешните страни?
Имат 100% участия на финали като Люксембург с 2 класирания и Сърбия и Черна гора с 1 са другите.
Имат 3 победи, 2 сребра и 2 бронза за общо 20 участия. Най-лошите им класирания са в топ 20 на финала като домакини.

Изобщо не го пиша като някакъв фен на Украйна, какъвто не съм (и за мен победата през 2022 е едно от най-нечестните неща в историята на конкурса; вярвам и на конспирациите от 2016; също и обективно доста малко пъти са ми били фаворит за победа). Ясно е, че няма как да гонят по брой победи държавите, които се състезават от средата на миналия век и са печелили конкурси по съвсем други правила и с много по-малка конкуренция.

# 388
Мона изглежда и говори така, все едно екипът ѝ е попитал AI "какво би трогнало българите". Първата песен, която пя, беше много хубава и момичето има потенциал, но на мен лично ми липсва автентичност. Да не говорим, че и хич не звуча добре.
А на второто изпълнение, приличаше на Кукер- Робокоп! Хубаво момиче,ама някой и прави лоша услуга.

# 389
  • София
Иво Димчев е изключителент талант, не само глас, но и артистичност, енергия за шоу, оригиналност... Едно негово участие в Евровизия би било запомнящо се, ..но просто не виждам как би спечелил националната селекция....

Общи условия

Активация на акаунт