Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 4 377
  • 153
  •   2
Отговори
# 150
  • До морето
Моят син 2 години разпровяше, че иска испански, даже сам си го учеше с Дуолинго. Покрай манията му по Роналдо  гледа постоянно клипчета на испански и вече хваща това-онова. Испанската гимназия във Варна, обаче е с доста лоши отзиви последните години и сега рязко завихме към първи немски.
Аз, като учила немски, го предупредих, че хич няма да е леко, но той е решил, че ако го приемат в една от двете "най-най" гимназии ще го учи.

# 151
Същата мания и при нас, само че към цялото испанско първенство, оттам и езика. Проговори го, лесен бил и хубав.

# 152
В Пловдив масово са само английски и немски по училищата. Тук-там да има някой различен език, като в едната езикова гимназия има испански и италиански, но те вървят с руски.
Моята дъщеря знае само, че не иска немски (напълно я разбирам за което).
Аз съм решила, че за ще я запиша отделно на корейски, само да покрие догодина B2 по английския първо.

Бившият ми мениджър, който владее 4 езика, казваше, че китайският е езикът на бъдещето и като цяло постепенно бизнесът се измества от запад към изток.
Немският пък отдавна не е толкова търсен, колкото беше например преди 7-8 години. В това отношение за мен испанският е по-перспективен, защото е 4ят най-разпространен език в света.

# 153
Благодаря на всички, които са качили ПИ под формата на снимки направо тук в темата, а не в пощата!
СТРАХОТНИ СТЕ!

Общи условия

Активация на акаунт