Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 1 410
  • 49
  •   4
Отговори
# 30
  • Пловдив
svetlaem и аз точно същия сайт гледах, но не знам това към училището ли е или е някаква външна фирма.
Това е Ученическата кооперация към НТГ.
Моята отказва на техните ПИ,щото чула ,че били много трудни и не иска да се сгромоляса с гръм и трясък.

# 31
svetlaem и аз точно същия сайт гледах, но не знам това към училището ли е или е някаква външна фирма.
Това е Ученическата кооперация към НТГ.
Моята отказва на техните ПИ,щото чула ,че били много трудни и не иска да се сгромоляса с гръм и трясък.

Моите деца се явиха два пъти на мат и бел в НТГ миналата година.  Изкараха около 70 т, но на реалното НВО имаха над 80 т и ги приеха в желаните гимназии. Изпитите са полезни, за да видят децата обстановката и да си разпределят правилно времето.

# 32
  • Пловдив
Абсолютно подкрепям,че ПИ са много полезни.Моята ще ходи на ПИ към ОТ всеки месец,тъй като им влиза в цената към школата  .Беше декември,за януари ги отложиха заради грипа за първата седмица на февруари.Та реално ще има още поне 4-5 ПИ до реалното НВО
Затова и не я притискам за НТГ

Ще пробвам  да споделя ПИ и тук ,но те тепърва предстоят,докато им ги проверят и върнат не мога да се ангажирам кога ще стане

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 18:34 от Princess Leia

# 33
Благодаря за новата тема.
Този месец съм я записала на пробна матура по математика да свирим часовника до където може. Предната беше с не добри резултати...
Къде ще ходите на ПИ по математика?
Сега,през февруари започват и на Регалия ПИ,нали?
В ОТ съм я записала.

# 34
  • shumen
Моя на пробен не е ходил,но на две колежки децата миналата седмица са били по МАТ в едно от училищата и имат двойки.И двете деца са споделили,че задачите са били много трудни особено геометричните.

# 35
  • Където морето целува небето...
Моят ходи на школа по български в ОТ, но до сега са имали само веднъж пробен, от включените в пакета. Нямам информация кога ще са другите. Две седмици караха дистанционно школата заради грипната епидемия, та може и затова да има забавяне.

# 36
  • пустинята Гоби
Не е заради това - само един пробен по БЕЛ в ОТ е имал и моят син, а не са учили дистанционно (в София не е имало грипна ваканция).

# 37
Здравейте, резултата от ПИ за мен не е сякаш от чак такава важност. Да, някакъв ориентил е, но по-важно ми се вижда да свикнат с времето и обстановката, за да не се шашнат на изпита.

# 38
  • София
Е хайде, почна и вторият срок. Да са здрави и спокойни децата, благосклонни учителите и релаксирани родителите. 😀

# 39
При нас вторият срок започна с контролно по химия, а утре ще имат по биология.
Първият срок имаха веднъж седмично химия, сега ще имат по два пъти.

Успешен втори срок! Няма как да е напълно спокоен, но поне да няма големи катаклизми.

# 40
Успешен да е вторият срок.
Нещо не ми харесва програмата този срок.

# 41
  • Някъде по Дунава
Нашата програма е почти същата. Ще имат 2ч химия, а първия имаха 2ч физика. И КМИТ се увеличава на 2ч за сметка на едното ИУЧ.

# 42
  • там където има винаги вятър
При нас вторият срок започна с контролно по химия, а утре ще имат по биология.
Първият срок имаха веднъж седмично химия, сега ще имат по два пъти.

Успешен втори срок! Няма как да е напълно спокоен, но поне да няма големи катаклизми.
Thinking
И първи и втори срок - по 2 часа химия
Физиката от два часа - сега 1 час, за сметка на КМИТ което става 2 часа
Музиката от два часа - сега 1 час, за сметка на рисуване.
Но пък химия, история и биология си вървят ръка за ръка във вторник и четвъртък Angry
Успешен втори срок! Има-няма 4 месеца...

# 43
Успешен втори срок за децата! Да запазим ние спокойствие, за да не вменяваме притеснения в децата.
Моята е първа смяна и се надявам това да се отрази положително. При нас химия и КМИТ и ИИ ще са по един час. Физика и музика два часа. Увеличават с по един час БЕЛ и мат. Вече всеки ден ще имат по седем часа. Моята по неизвестни причини за мен е значително по-добре по геометрия и се надявам да оправи поне малко положението в училище.
Днес гледах училище с кандидатстване с рисуване и мисля да се яви на изпит. Ако положението по математика се усложни поне в някакво такова училище да има шанс.
И накрая да са ни живи и здрави децата!

# 44
При нас е страшно с математиката - учителката въобще не изисква и доста отсъства, съответно разчитаме на уроците да преподават материала. Вече нямам нерви, а на детето "не ми пука".
И няма ли да излеза най-накрая този план-прием, за да видим, каква е реалната ситуация?
Освен това имам и следния въпрос: Ако запишем детето в училище (например някоя професионална гимназия), в което профилите са определени още от 8-ми клас, може ли детето да се яви на каквато си иска матура в 12-ти клас или трябва да се ограничи от профилираните?

Общи условия

Активация на акаунт