Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 5 723
  • 206
  •   8
Отговори
# 195
  • София
Да потвърдя от първа ръка, че ЕГ не е това, което беше едно време и което може би много от нас си спомнят.
91 НЕГ - почти нищо не се учи на немски след подготвителния осми клас /говоря за другите паралелки, не Лайстунг/. Причините са различни, най-вече липса на подходящи преподаватели, но определено това се отразява на качеството на обучение по езика.

# 196
Аз ли нещо недовиждам, но в таблицата от сайта на Дидева, тази от инфоприем, във ФЕГ има паралелка френски с китайски втори език. Това грешка ли е?

# 197
  • София
Грешка е, но е умишлена. Joy

# 198
Явно във ФЕГ са решили да се шегуват

# 199
Искам да знам какво му е било в главата на човека, който е решил, че френски с втори език китайски е добра идея.

# 200
И в Пловдив във Френската имаше паралелка с китайски, но мисля, че през 2019 г. тази екзотика се прекрати.

https://uchiteli.bg/news/uchenicite-s-kitaiski-ot-frenskata-gimn … a-realizaciq/4753

Искам да знам какво му е било в главата на човека, който е решил, че френски с втори език китайски е добра идея.

# 201
  • София
Вакуум. Laughing

# 202
Micheline_961 обаче ако правилно разбирам от статията тази паралелка е била с основен език китайски. Втори език китайски ми се вижда абсурд... особено в комбинация с френски..

Иначе в Пловдив в училището до нас казаха, че ще правят паралелка с японски, не знам какво стана с нея, но то е от типа училища, с които се плашат децата, че ако никъде не ги приемат ще ги запишат там, та японският да им е проблемът...

# 203
Да, основен е бил китайският, но 100% са имали втори език, вероятно френски. От тази година СУ "Климент Охридски" имат паралелки с японски език, но не знам дали са ИИЧЕ или РИЧЕ. Трябва да се види план-приемът, но наистина училището не е с много добра репутация.

Micheline_961 обаче ако правилно разбирам от статията тази паралелка е била с основен език китайски. Втори език китайски ми се вижда абсурд... особено в комбинация с френски..

Иначе в Пловдив в училището до нас казаха, че ще правят паралелка с японски, не знам какво стана с нея, но то е от типа училища, с които се плашат децата, че ако никъде не ги приемат ще ги запишат там, та японският да им е проблемът...

# 204
Виждам, че има няколко мами от Пловдив. Моля предложете средно към ниско балово прилично училище за момиче, на което не му се учи особено. Разглеждам Паисий Хилендарски, Климент Охридски, Гимназията по туризъм. Кое от тях е добра идея и има ли други подходящи?

# 205
Тези трите са ви точно по критериите. Сещам се и за Яворов. Черноризец Храбър държи ниво, но проверете минималните балове от миналата година.

Виждам, че има няколко мами от Пловдив. Моля предложете средно към ниско балово прилично училище за момиче, на което не му се учи особено. Разглеждам Паисий Хилендарски, Климент Охридски, Гимназията по туризъм. Кое от тях е добра идея и има ли други подходящи?

# 206
  • Пловдив
Micheline_961
В Пловдив в СУ"Климен Охридски" можеш да учиш японски в клуб по интереси от 6-12 клас. Английският е основен език в паралелките след 7 клас. Има нова паралелка от тази година профилирана за Съдебна администрация. В Природни науки там влизат деца, които искат медицина и фармация, но нямат бал за Хуманитарната и  Лиляната.

Общи условия

Активация на акаунт