Във Франция сексът вече не влиза в брачните задължения.

• 3 678
  • 215
  •   2
Отговори
# 210
Разковничето е в думата задължения. Не се бракуваш с някого по задължение, а с желание. От там и би следвало всичко да е с желание, стане ли задължение пиши го бегало.

# 211
  • Countryside
Скрит текст:
Ал Бънди, то какви да са тези брачни задължения? Имам чувството, че всеки си прави каквото иска, в брак или не. Не се заяждам, чудя се, като чета за накои бракове, парите деляли, децата деляли, свекърви гледали, изневерявали(нормално било?), та не знам. Явно брачните задължения и те са според как дойде ...

Реално няма такива, макар че там се казват едни неща " в добро и зло, в здраве и болест .." и т.н.

Лично аз смятам, че това е дълг към човека, който е решил да сподели живота си с теб.
В смисъл, да не го караш да съжалява, че го е направил.

Иначе в БГ по закон, както вече се изясни, никой няма задължения към другия за нищо, освен споделените - децата, имуществото и т.н.
Децата и имуществото са ясни, макар че без брак те пак са наследници на баща си, но жената не е наследник на бащата на децата си, ако нямат брак. В добро и зло казваш, ами това е живота всъщност, без задължения, брачен договор няма, а в акта за граждански брак нищо не пише за права и задължения, т.е. според който както го чувства. Моралът обаче, не е това което беше и разликите във възпитанието и разбиранията разпадат много връзки. Според мен бракът не се крепи само на секс, защото колкото и да е добър секса, имаш ли на среща си човек с тотално различни виждания за нещата от живота, неминуемо това ще ви раздели, освен ако единия не преглътне това. Но е важен да, куцат ли там нещата, не е на добре.

Разковничето е в думата задължения. Не се бракуваш с някого по задължение, а с желание. От там и би следвало всичко да е с желание, стане ли задължение пиши го бегало.
А точно!

# 212
Чъби, чъби… ела да обясниш на 300 милиона че е нормално да искаш да остарееш с друго човешко същество. Моля те, заповядай.

Не, че не съм и аз на мнението, че нормалното е да сме с другарчета, задружни, но тук просто концепциите са различни.

Затова и Джеймс ти се подиграва, и той знае за какво иде реч.

Чъби мели застаряващата Соц- идеология още, ние с Джеймс предупреждаваме да не разчитате чак толкова на кой е нормален и кой не е. На теория си много права но на практика хич не си.

То за това консерватизма се завръща и в облеклото , и в нравите. А по щатско сълзи ронят по идилията от 50те.
Там ви чака културна революция - не бой се.

Нали сега там е модно да се оплюта hook up - a , дето беше въздигнат в култ в Секса и Града?

Принципно - всеки се стреми да бъде обичан, желан, да сподели живота си с любимо същество, да народи още любичи същества и да си живее щастливо в семейна хърмония и идилия.
Возила съм се в самотната лодка /не само аз, а доста мои набори и наборки/ преди да спре на щастливият бряг и знам от личен опит, че няма нищо по-страшно, студено и отчаяно от самотата.
Абсолютно никой не може да ме убеди в противното.

Пожелавам ти да намериш и ти каквото търсиш, имам приятелки, омъжиха се щастливо и по щатско, имам и такива дето още си седят сам-сами в Ню Йорк след разводи и раздели.
Пожелавам ти да намериш и ти твоя човек Heart

# 213
То за това консерватизма се завръща и в облеклото , и в нравите. А по щатско сълзи ронят по идилията от 50те.

Нали сега там е модно да се оплюта hook up - a , дето беше въздигнат в култ в Секса и Града?

Принципно - всеки се стреми да бъде обичан, желан, да сподели живота си с любимо същество, да народи още любичи същества и да си живее щастливо в семейна хърмония и идилия.
Возила съм се в самотната лодка /не само аз, а доста мои набори и наборки/ преди да спре на щастливият бряг и знам от личен опит, че няма нищо по-страшно, студено и отчаяно от самотата.

Пожелавам ти да намериш и ти каквото търсиш, имам приятелки, омъжиха се щастливо и по щатско, имам и такива дето още си седят сам-сами в Ню Йорк след разводи и раздели.

Типичната грешка да разпростираме личният си опит върху всичко живо, което мърда.
Ми не.
Личният опит си остава личен. Също като личните убеждения.
Само дето станаха доста хората, които се опитват да ми/ни пробутват личните си убеждения като някакъв вселенско всеобхватен правилен морал.
Теб специално ще те открехна Wink , че мисленето на човек се формира и в последствие изключително се влияе от езика, говорим, писмен, който същия човек използва.
Не може да използваш през цялото време притежателни местоимения ("твоя" човек и подобни) и да разправяш колко са ти еклектични възгледите за живота и отношенията.
То може, ама не очаквай да ти вярват.

# 214
Е, мутро-реснесансовия барок не е актуален вече дори и в България, но някой упорито ни казва как се вършее само джукаж.
Среди. Wink

# 215

Типичната грешка да разпростираме личният си опит върху всичко живо, което мърда.
Ми не.
Личният опит си остава личен. Също като личните убеждения.
Само дето станаха доста хората, които се опитват да ми/ни пробутват личните си убеждения като някакъв вселенско всеобхватен правилен морал.
Теб специално ще те открехна Wink , че мисленето на човек се формира и в последствие изключително се влияе от езика, говорим, писмен, който същия човек използва.
Не може да използваш през цялото време притежателни местоимения ("твоя" човек и подобни) и да разправяш колко са ти еклектични възгледите за живота и отношенията.
То може, ама не очаквай да ти вярват.

То ясно, че наспамихме темата и ще ни трият ама аре ...

Друже пет пари не давам кой какво мисли за моето мнение, нито за мен самата. Ти какво се впрягаш не мога да разбера.
Обичаш си дървената философия, нема лошо, ама не се учудвай, че хората те смятат за скучен и безинтересен.

Общи условия

Активация на акаунт