Във Франция сексът вече не влиза в брачните задължения.

• 2 771
  • 185
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Ами явно всеки си държи на неговата гледна точка.

Горджи, така е, ама нали пък е и задължение. Та кое сега от двете?

# 61
  • Пловдив
Нали работникът/изпълнителят по договор има задължение да работи - значи ако работодателят/клиентът го подбере с камшик... кое от двете?

# 62
  • София
И от работата, и от брака всеки може да си тръгне.
Работодателят не може да ти звънне ей сега да отидеш на смяна,когато това не е част от договора ти и да иска да не ти плати след това. Най-малкото трябва да ти предложи насреща обезщетение.

# 63
  • София
Според мен Лъвица много точно напипа същината на проблема.
Аз съм абсолютно съгласна с ЧС и следващите, че липсата на интимен контакт до голяма степен (не изцяло, но до голяма степен) изпразва брака от съдържание. Въпросът е доколко може да се вмени "вина" при развода, защото, на теория, и без вина липсата на секс със сигурност може да мине за "дълбоко и непоправимо разстройство на брака" или съответният френски еквивалент, при който вина не се търси, а само се констатира разстройството. Но докато при нас доказването на вина е по-често въпрос на реваншизъм, то във Франция вероятно е съществен за издръжката и подялбата на имуществото, откъдето следва и голямата обществена реакция.

# 64
  • София
Кой твърди, че е ок все да нямаш желание и да отказваш постоянно?

# 65
  • София
Възможно е един брак да бъде непоправимо разстроен и при редовна интимност.

# 66
  • Пловдив
Ами след като не си длъжна да правиш секс, значи е ОК да не правиш. А и Б.

_____
Цитат
Въпросът е доколко може да се вмени "вина" при развода...
Ами точно това е въпросът, де. Този въпрос сочи границата между нарушение на брачно задължение и обективна причина, независеща от страните.

# 67
  • София
Не означава това. Означава, че не си длъжна винаги и на всяка цена.

# 68
Ако е ОК да не правиш секс, защо аджеба сключваш брак?

# 69
  • Пловдив
Не означава това. Означава, че не си длъжна винаги и на всяка цена.
Изречението "сексът вече не е съпружеско задължение във Франция" не включва уточнение "винаги и на всяка цена". "Не е" означава "не е". Никога и изобщо.
"Не съм длъжен да..." е синоним на "имам право да не..." или "ОК е да не...".

# 70
  • София
Ами, като е било, сега вече не е. Къде е проблема?
Ще си правят секс като нас, не по задължение.

# 71
Ако е ОК да не правиш секс, защо аджеба сключваш брак?

Имоти. Деца, които не идват със секс.
Наследяване. Грижи.
Хиляди причини има.
Секс се прави успешно и без брак, но за много други неща трябва юридически документ.

# 72
  • София
Ами след като не си длъжна да правиш секс, значи е ОК да не правиш. А и Б.

Тоест, единствената причина жената да прави секс е, защото е задължена по закон? Коя от вас ще спре да прави или ще почне да прави по-малко секс, ако отпадне брачното задължение?

# 73
  • Пловдив
Ами, като е било, сега вече не е. Къде е проблема?
Ще си правят секс като нас, не по задължение.
Е, ако досега не се разбра къде е проблемът, аз се отказвам.
Проблемът е: ако мъжът постоянно настоява и жената постоянно отказва, кой е разстроил брака.
Проблемът очевидно не е имат ли право да правят секс, ако и двамата искат.

Цитат
Тоест, единствената причина жената да прави секс е, защото е задължена по закон?
Как ги правите тия изводи, за мене е загадка.

Жената не иска. Щото така. Щото не е длъжна. Не е болна, не е в депресия, не е малтретирана и дори мъжът не е презираният от форума Ганя (=български мъж), а истински европеец французин. Дори не му казва: "виж, мой човек, сбърках, като се женихме, не ме привличаш, дай да се разведем". Просто не е длъжна да прави секс в брака, и толкова.
Това нежелание обективна причина ли е за разстройство на брака, или по нейна вина?

А ако мъжът при това положение изневери, това негово провинение ли е, по негова вина ли трябва да се допусне развод?

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 19:21 от Магдена

# 74
Именно.
Правя секс без брачно задължение.
Значи, ако съм сключила такова, аз вече влизам в по-дълбоки ангажименти. След като съм заявила своята ексклузивност, претенции, очевидно и предлагам такава под формата на сексуални отношения. Иначе, мъжът може да си прави секс с мен и без брак и имотни задължения.

Общи условия

Активация на акаунт