Емоционално изтощение - обърканост

• 4 103
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
Изчетох темата и не вдянах - къде са хубавите моменти от тая връзка?
Даже не знаех, че има мъже дето не щат да шофират, аз сички дето познавам мрът за автомобили.
И що пък шофирането за е мъжка работа? Ами ако се земеш с някой морски да е по 8 месеца на рейс и трябва да се оправяш с кво ли не, включ. с колата?
И ти да не си рум сървиз нещо - това резервирам, онова резервирам, пък той само драка кат нещо не му отърва.
Ся с цел да те порицаем трябва да знаем той кво хубаво е направил за теб, а па ти си го нещяла/ крещяла си и т.н.

# 46
Авторке, този се държи като капризна жена, което е много отблъскващо у един мъж.  Ако трябва постоянно да стъпваш на пръсти около него, що за живот е това?
Бившият ми мъж веднъж ми развали рождения ден, защото искаше да купим за гостите шоколадова торта, а не плодова, каквото беше моето желание. Беше много важно на точно този ден да стане на неговото. Това беше един от последните пирони в ковчега на брака ни.
Излишно е да казвам, че толкова години след развода, още си е същият, още без жена.

# 47
Благодаря за отговорите. След като искаше да се махна, аз и го направих.
За разговора с майка му - беше се ядосал, че нямахме резервация и, че не съм си свършила работата. Знам, че може да го е казал под емоция. Но това му бяха думите. Изговаряли сме го, но той е такъв човек. Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
За рождения ден - просто бях споменала на ресторанта, че ще имам рожден ден на този ден. С идеята да ми запазят най-хубавата маса. Някои ресторанти като знаят и подговтят свещ за десерта. Та като му споменах за това и той едно на ръка, че не му харесваше ресторанта, обслужването и с това допълнително се напрегна. Отделно си имахме самите ние проблеми по време на почивката. След което аз просто си казах, че не искам да си доразвалям деня стига и той да е доволен, отидох и ги предупредих сервитьорите, ако планират да не го правят. И те ми казаха, че са щели да го направят. Та обясних му после и той се ядоса, пак, каза ми защо не ми каза. Абе въобще трудна комуникация.
Човека е токсичен. Нарцис. Искал е да ти скапе и рождения ден.
И ти не стопляш.

# 48
...Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
...
Той защо е бил с теб - за да те тормози най-вероятно.
Въпросът е ти защо си била с него и не си му била шута за това му поведение.
Мисли, мила Leo, за по-нататък. В голяма грешка си, ако позволяваш така да се отнасят с теб. Работи по самочувствието и самоуважението си. Не ти трябва връзка на всяка цена.

# 49
Във връзка с това какво е правил за мен. Истната е, че ми звънеше по време на обедната да се чуем, винаги след работа да ме пита нещо дали да вземе от магазина. Запазвал е почивките, хотели смисъл занимавал се е. И ми беше помогнал и за работа да си договоря по-добри условия. Съветвал ме е за спестявания. Да се купят уреди вкъщи за да се улесни работата, винаги е бил насреща.
Но тези, всичките неща не променят факта що за характер е човек. Като цяло мислех, че ни съвпадат представите за живот и морал в много отношения.
И самата аз не вярвам в днешното “нарцис, токсичен” - вече всеки втори е такъв, а реално хората или се напасват и приемат или не. Просто ме тормози факта защо се отнася така и в същото време иска да сме заедно. Някакси не разбирам защо не поема отговорност и загриженост след такива ситуации. Да се извини, да направи усилие без напомняне. И това ме навежда на мисълта, че си има комплекси и още хич не е емоционално зрял. Като се случи нещо такова гледа максимално да не говори, и да продължи напред с други неща да се занимаваме, което му е по-удобно..

# 50
  • Beyond the stars
Ако това са примери какво е правил за теб, аз за колежките правя повече на дневна база. Bowtie
И ако ти е хубаво да вярваш, че всеки втори е такъв, ок . Истината е, че не е . Този е токсичен нарцис насилник и иска да е с теб само, за да го слушаш и да му е удобно. Толкоз. Каква загриженост, каква отговорност. Не му пука. Ако това за теб е любов, успех ти пожелавам.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 13:59 от Вълшебство

# 51
И аз не вярвам, че всеки е токсичен, щото е прекратил връзката примерно, но този е, ама отвсякъде. Не съм психолог да определям кой има нарцистично разстройство, приеми го като хорското определение за кофти човек.

“Просто ме тормози факта защо се отнася така и в същото време иска да сме заедно.” - защото е нарцис.
“Някакси не разбирам защо не поема отговорност и загриженост след такива ситуации.” - защото е нарцис.
“Да се извини, да направи усилие без напомняне.” - ох, що ли, нещо с “н” беше…

Пък с примерите ти за добро отношение направо… моят мъж вече почти 8 години не ми е повишавал тон, обидил или разплакал. Да не почвам да обяснявам за пари, подаръци и финанси и че ако утре отидем на море и се тупна на първия безлюден плаж по ивицата ще стои до мен доволен и щастлив.

# 52
Манди, с последното ти изречение, поведението на мъжа ти ми заприлича на кученце.
Ако мъжа е мил, добър, споделя пари, следва те като кученце, но има колежка, която му е най-добра приятелка на работа, за която обаче не знаеш, дали представата ти за него ще рухне?
Съгласна съм, че този тук е очевидно, че е ужасен, нарцис.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 14:31 от Tina*

# 53
Във връзка с това какво е правил за мен. Истната е, че ми звънеше по време на обедната да се чуем, винаги след работа да ме пита нещо дали да вземе от магазина. Запазвал е почивките, хотели смисъл занимавал се е. И ми беше помогнал и за работа да си договоря по-добри условия. Съветвал ме е за спестявания. Да се купят уреди вкъщи за да се улесни работата, винаги е бил насреща.
Тоя случвало ли се е да плати сам почивката и хотела, вместо теб?

Ма много щедър на услуги и съвети бе. А за да те улесни вкъщи, прахосмукачка ли ти купи или пасатор?

# 54
Tina, нищо не разбрах от това, което си написала. Доброто отношение на мъжа не ти гарантира вечна вярност и липса на колежки. И той си има всъщност добра приятелка от работа, кумци сме на нея и мъжа й.
Мъжът ми е далеч от кученце, просто е добър човек, емоционално стабилен и не проявява претенциозност и мрънкотене. Тоест си е мъж на място, обратното на всеобщото прехласване по алфа мачовците, но с нисък тестостерон. Вашите бащи са крещяли на майките ви за бийч барове и провалени почивки? И са мрънкали по телефона на мама? Или са правили панаири за 5 лева и делене на сметките? Съмнявам се.

# 55
Да добавя за почивките винаги е плащал той,  (случвало се е един път да платя, защото нямаше той възможност), но винаги предлагам. Месечните си сметки за ток и вода, също ги поема. От финансова гледна точка се грижи, това ми е мисълта

# 56
Манди, просто мисля че описваш другата крайност. Мъжа също има право на мнение. Въпроса е да има баланс и взаимни компромиси.
И също, че тези мъже, които нямат право на мнение и са мачкани от жените си, ги избива на тайни изневери.

# 57
Манди, просто мисля че описваш другата крайност. Мъжа също има право на мнение. Въпроса е да има баланс и взаимни компрониси.

Ама къде е описвала крайности?!

Казва, че мъжът й не я обидил, не й повишил тон и не я разплаквал. Това, ако е крайност, дай Боже всекиму.

# 58
  • Beyond the stars
Манди, просто мисля че описваш другата крайност. Мъжа също има право на мнение. Въпроса е да има баланс и взаимни компромиси.
И също, че тези мъже, които нямат право на мнение и са мачкани от жените си, ги избива на тайни изневери.

Да не бъркаме мнение и отношение, което са две различни неща.
Мъжът ми има мнение, ама за 18 години не ме е обидил, за да го наложи, нито аз него.
Защото имаме отношение, обич и уважение. Тук нито едно от посочените не фигурира.

Вариантите не са само мачкан мъж под чехъл без мнение и нарцис, дето мачка и се оплаква на мама.

# 59

Да не бъркаме мнение и отношение, което са две различни неща.
Мъжът ми има мнение, ама за 18 години не ме е обидил, за да го наложи, нито аз него.
Защото имаме отношение, обич и уважение. Тук нито едно от посочените не фигурира.

Вариантите не са само мачкан мъж под чехъл без мнение и нарцис, дето мачка и се оплаква на мама.
Да, това казвам и аз.
Добре е да се четат и предходните постове.

Общи условия

Активация на акаунт